Wat vind jij de beste platformer? - XGN Doe Mee

  Morgenavond gaat het dan gebeuren: de E3! EA trapt het jaarlijkse game-evenement af, waarna de rest volgt. Voor nu focust de XGN Doe Mee zich op platformers en wat jullie nu de beste platformer vinden. Welkom bij de XGN Doe Mee!

  Vorige week vroegen wij wat jullie de slechtste gameverfilming ooit vonden. Bronmateriaal genoeg, leek ons zo: Silent Hill, Resident Evil, Dead or Alive, Mortal Kombat en Street Fighter. Stuk voor stuk films die niet zo snel op de Oscarlijst zullen staan. Deze week kijken we naar één van die oerfilms qua gameverfilmingen:

  Sol76 – Level 2

  Bij het lezen van de kop schoot meteen die Mario Bros film in mijn hoofd. Wat tenenkrommend slecht was die zeg. Zelfs voor die tijd was het een dramatisch slechte ervaring.

  Duidelijke taal Sol76 en de XGN Doe Mee kan niet anders dan het hier compleet mee eens zijn; van de poging futuristisch te zijn, tot aan de acteurs die zelfs toegeven dat het onvoorstelbaar slecht was. En toch heeft de film sindsdien een boel cultvolgers gekregen. Wij zijn dan ook wel nieuwsgierig of sommigen van jullie deze film een warm hart toedragen.

  Enfin, een andere keer. De Doe Mee richt zich even op het genre platformers, aangezien Team17 afgelopen week bekendmaakte dat Yooka-Laylee volgend jaar zal uitkomen. De spirituele opvolger van Banjo-Kazooie, door oud-medewerkers van Rare gemaakt, verschijnt in 2017 op de PC en consoles uit. Wij vragen ons dan ook nu af:

  Wat vind jij de beste platformer?

  Want wat vind jij nu eigenlijk de beste platformer? Misschien schreeuw je direct al één van de Mario-titels, of ga je juist voor een andere game zoals het eerdergenoemde Banjo-Kazooie, Ray-Man, Crash Bandicoot of Sonic? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien we jullie vanaf morgenavond weer hier, want dan barst de E3 los. Een fijne E3 gewenst en tot volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.