Top 10 nummers die werden gebruikt als muziek in films

Article
donderdag, 02 november 2017 om 10:06
xgn google image
We nemen een kijkje naar 10 nummers die werden gebruikt als muziek in films. Dit zijn dus liedjes van artiesten die op een creatieve manier in een scène van een film werden verwerkt. Sommige van deze nummers zullen jullie vast herkennen! (Alle filmscènes met de bijbehorende film muziek zijn boven elke pagina te bekijken).

10. Give it Up - Kingsman: The Secret Service (2015)

Het eerste nummer wat je gaat tegenkomen op onze lijst met muziek in films is Give it Up, gebruikt in Kingsman: The Secret Service. Dit nummer laat precies zien hoe overdreven, maar geweldig, Kingsman precies kan zijn!
In de film is een soort chip bedacht (en in de bovenstaande scène net geactiveerd) waardoor mensen elkaar willen vermoorden. De slechterik, gespeeld door Samuel L. Jackson, moedigt zijn vrouwelijke handlanger aan om Eggsy (Taron Egerton) in elkaar te slaan. Dit terwijl het nummer Give it Up op de achtergrond te horen is.
De titel van het nummer is al perfect genoeg. Twee mensen die moeten vechten tot de dood, terwijl het nummer zegt dat één van hen het moet opgeven. We zien ook de vrouwelijke slechterik (Sofia Boutella) een soort van breakdancen, terwijl ze met haar voeten (die zijn vervangen door messen) schade probeert aan te doen.
Het gevecht is gaaf. Het commentaar van Samuel L. Jackson is hilarisch. En het nummer Give it Up is niet uit je hoofd te krijgen. Alles bij elkaar maakt dit een onvergetelijke scène.
120031

9. Tequila - Pee-wee's Big Adventure (1985)

Dit nummer in onze lijst met muziek in films heeft de naam van een drankje, namelijk Tequila! Een nummer met een heerlijke beat die op komische wijze wordt gebruikt in de film: Pee-wee's Big Adventure.
Voorafgaand aan deze dansscène komt Pee-wee Herman (Paul Reubens) een bar binnen om een telefoontje te plegen. Hij wordt al snel bedreigd, wanneer een grote groep motorrijders ontdekt dat Pee-wee hun motoren per ongeluk heeft omgegooid. Wat volgt is de scène die je hierboven kunt zien, waarin Pee-wee met een klein dansje de harten van de motorrijders weet te veroveren.
De manier waarop Pee-wee Herman danst is natuurlijk absurd. Koppel dit aan het feit dat de motorrijders aan het einde van het nummer meegenieten en deze scène is een hilarische toevoeging aan onze lijst.
120033

8. Bellbottoms - Baby Driver (2017)

Baby Driver is het meest recent uitgekomen in onze lijst met muziek in films. Baby Driver verdient zeker een plek op de lijst, aangezien de film boordevol zit met muziek. Het is Bellbottoms die je meteen een indruk geeft van de unieke stijl van de film.
Baby Driver opent met het nummer Bellbottoms. De scène die volgt duurt ongeveer vijf minuten en toont ons alle aspecten die deze film uniek maakt. Het hoofdpersonage Baby (Ansel Elgort) die heerlijk naar muziek luistert en hier inspiratie uithaalt, de gave achtervolgingen en het strakke montagewerk. Het meest unieke aan dit montagewerk is dat verschillende gebeurtenissen synchroon lopen op de beat van de muziek. Van dit unieke smaakje kan je geen genoeg krijgen.
Baby Driver bevat genoeg muziek om een hele lijst mee te vullen. Het vorige nummer, Tequila, wordt ook in Baby Driver eer aangedaan. Kortom, hou je van muziek, dan is Baby Driver niet te missen!
120039

7. We´ll Meet Again - Dr. Strangelove (1964)

Deze lijst met muziek in films moet uiteraard ook een aantal klassiekers bevatten. Dr. Strangelove heeft een enorm lange titel, namelijk, Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb. Voor het gemak gaan we de film gewoon aanspreken met Dr. Strangelove, een klassieker die nog steeds met zijn einde een diepe indruk achterlaat.
Aan het einde van Dr. Strangelove stapt ons titelpersonage uit zijn rolstoel en maakt bekend dat hij kan lopen met de woorden: "Mein Führer, I can walk!". Wat volgt is een montage van alle nucleaire bommen die afgaan, terwijl het zachtaardige nummer We´ll Meet Again te horen is.
Het nummer is langzaam en enorm vredig, terwijl we explosies en vernietiging zien op het scherm. Dit contrast wordt versterkt met de woorden uit het nummer: "We´ll Meet Again", wat kan suggereren dat een hoop mensen zijn overleden, maar je vrienden of familie altijd zal terugzien in het hiernamaals.
120042

6. Come and Get Your Love - Guardians of the Galaxy (2014)

De Guardians of the Galaxy zijn ondertussen een grote naam geworden dankzij Marvel. Voordat de eerste Guardians uitkwam, was het maar de vraag of de film zou aanslaan bij het publiek. Dankzij het nummer Come and Get Your Love kregen fans al snel een voorproefje hoe diens wereld in elkaar zat.
Beide Guardians-films staan namelijk bekend om hun humor. De perfecte introductie voor deze humor is bovenaan de pagina te zien. Peter Quill/Star-Lord (Chris Pratt) zet Come and Get Your Love aan op zijn walkman en doet zijn koptelefoon op. Wat volgt is een speelvolle dans, waarin hij de omgeving gebruikt voor een paar hilarische momenten. Het meest lachwekkende voorbeeld hiervan is wanneer Star-Lord een soort rat pakt en die gebruikt als microfoon om in te zingen.
Guardians of the Galaxy Vol 1 & 2 zitten allebei boordevol liedjes die een plek op de lijst waardig zijn. Uiteindelijk hebben wij toch Come and Get Your Love gekozen die perfect de toon wist neer te zetten voor alle humor die zou volgen.
120048

5. The End - Apocalypse Now (1979)

In de lijst met muziek in films hebben we nog een nummer dat werd gebruikt in de opening van een film. Het nummer The End van The Doors zet een sombere toon neer voor de oorlogfilm die volgt, Apocalypse Now.
We horen het nummer zacht spelen, terwijl we beelden zien van bomen. Alles lijkt rustig tot de bomen dankzij napalm in vuur en vlammen opgaan. Zodra dit gebeurt, horen we ook de tekst van het nummer aan bod komen: "This is the End".
De woorden hebben betrekking op het einde van de bomen, een mooi stukje natuur waar nu niks meer van over zal blijven. Uiteraard heeft This is the End ook betrekking op de oorlog in het algemeen en hoe je in een korte tijd mooie dingen kunt verliezen. De vernietigende kracht van oorlog wordt getoond door bomen die in rook opgaan. Een sterke film met een sterke boodschap.
120061

4. Hip to be Square - American Psycho (2000)

Wie had gedacht dat een komische horrorfilm zo goed gebruik kon maken van muziek in films?
In American Psycho stapt Christian Bale in de schoenen van Patrick Bateman. Een gestoorde psychopaat met een passie om mensen te vermoorden. Deze duistere kant is een geheim voor de buitenwereld, aangezien Bateman in het echte leven een zakenman is. De scène waarin hij Paul Allen (Jared Leto) te grazen neemt is perfect uitgevoerd.
Bateman heeft Allen uitgenodigd in zijn appartement en Allen is enorm dronken. Wat volgt is Bateman vol passie begint te praten over één van zijn favoriete bands: Huey Lewis and the News. Bateman zet het nummer Hip to be Square op en begint steeds vrolijker te worden. Uiteindelijk komt Bateman van de achterkant tevoorschijn met een bijl en hakt hij Allen in stukjes.
We zien steeds meer bloed op het gezicht van Bateman komen, maar nooit veegt hij dit af. Dit toont perfect zijn psychopatische karakter en zijn genot in bloed, moord en uiteraard zijn favoriete nummers!
120066

3. Don't Stop Me Now - Shaun of the Dead (2004)

We trappen deze top drie van muziek in films af met een grote hit van de band Queen: Don't Stop Me Now! Combineer dit heerlijke nummer met zombies en je hebt al snel een perfect recept voor een hilarische scène.
Shaun (Simon Pegg) en zijn vrienden zitten opgesloten in een bar die omringt is met zombies. Sommige van deze zombies zijn al aan het binnendringen, wanneer een jukebox aanspringt en het iconische nummer van Queen begint te spelen. Er zijn zoveel verwijzingen en grappige momenten dat ze niet zijn bij te houden. Zo zegt Shaun tegen een vriend van hem: "Kill the Queen!", wat meteen een verwijzing kan zijn naar een andere hit van de band, namelijk Killer Queen.
Het beste aan deze scène is dat de groep vrienden een zombie slaan met biljartstokken, volledig op de beat van de muziek. Dit doet geen schade bij de zombie, maar ziet er wel onwijs vermakelijk uit!
120073 1

2. Don't You Forget About Me - The Breakfast Club (1985)

The Breakfast Club is nog een klassieker die we aan onze lijst met muziek in films kunnen toevoegen. De film toont vijf stereotypische tieners die moeten nablijven op school. The Breakfast Club gaat in op thema's als opgroeien en vooroordelen. De laatste scène op het nummer Don't You Forget About Me sluit de film groots af.
Aan het einde van de film leest Brian Johnson (Anthony Michael Hall) een brief voor die de vijf studenten hebben achtergelaten aan hun leraar. Hierin schrijven ze dat hun leraar de vijf alleen ziet als stereotypen en niet weten hoe ze echt in elkaar zitten. We horen alle vijf de studenten achter elkaar zeggen dat iedereen verschillende karakters heeft die je definieert zoals je bent.
Het nummer Don't You Forget About Me past perfect bij deze scène, aangezien de studenten willen dat ze worden onthouden en worden gezien zoals ze werkelijk zijn. In het laatste shot zien we John Bender (Judd Nelson) die zijn vuist in de lucht steekt als een soort overwinning. Je mag de vijf studenten nooit vergeten en dankzij The Breakfast Club zullen we dat ook zeker nooit doen.
120080 2

1. Thus Spoke Zarathustra - 2001: A Space Odyssey (1968)

We sluiten de lijst van muziek in films af met 2001: A Space Odyssey. Niet simpelweg een klassieker, maar ook door velen gezien als één van de beste films ooit gemaakt. Het meesterwerk van regisseur Stanley Kubrick.
Thus Spoke Zarathustra is de Engelse naam voor het originele nummer. Het nummer is namelijk een klassiek stuk, genaamd ''Also sprach Zarathustra', gecomponeerd in 1896 door Richard Strauss. Regisseur Stanley Kubrick koos ervoor om alle traditionele manieren van film te overschrijden. Zo bevat 2001: A Space Odyssey voor de eerste en laatste twintig minuten geen dialogen. Hiernaast wordt er geen gebruik gemaakt van een soundtrack, maar volledig van klassieke muziek.
De opening van 2001: A Space Odyssey is simpel, maar effectief. We zien alleen de zon opkomen achter onze planeet vandaan. Voeg hier het nummer Thus Spoke Zarathustra aan toe en je krijgt een episch gevoel. 2001: A Space Odyssey bevat diepe thema's zoals menselijke evolutie, technologische ontwikkelingen en buitenaards leven. De film is een invloed geweest voor veel filmmakers en wordt beschouwd als een meesterwerk in het science fiction genre.

Wat zijn jullie favoriete nummers die zijn gebruikt als muziek in films?

Dit was onze lijst met tien nummers die zijn gebruikt als film muziek. Een lijst samenstellen als deze is altijd een lastige taak, aangezien er zoveel is om uit te kiezen! Daarom vroegen wij ons af: wat zijn jullie favoriete nummers die zijn gebruikt als film muziek? Laat het ons weten in de reacties!