Super Mario Odyssey release - Vijf dingen die je moet weten!

Article
donderdag, 02 november 2017 om 13:39
xgn google image
De Super Mario Odyssey release is een feit en miljoenen fans zijn al druk bezig met de nieuwe platformgame voor de Nintendo Switch. Maar wat mag je van de nieuwe Mario game verwachten? In deze special bespreken we de vijf dingen die jij over Super Mario Odyssey moet weten!

Bowser en prinses Peach gaan trouwen

Een Mario game is natuurlijk niet compleet als de kwaadaardige Bowser niet van zich laat horen. Het is dan ook niet heel verrassend dat het beest in Super Mario Odyssey flink wat stennis loopt te schoppen. Wederom heeft hij zijn oog laten vallen op prinses Peach en ditmaal is hij van plan om met haar te gaan trouwen, al heeft ze daar zelf niet zoveel zin in.
Mario ziet dit klaarblijkelijk ook niet zo zitten en gaat meteen op pad om de prinses uit de handen van het stekelige beest te redden. Wat volgt is een kat-en-muisspel tussen de twee, waarbij je het niet alleen opneemt tegen Bowser zelf, maar ook tegen legio bevriende slechteriken die jou proberen tegen te houden. Aan spanning geen gebrek!
120890

Vechten met Cappy

Gelukkig hoeft Mario deze zware taak niet alleen te vervullen, want in Super Mario Odyssey krijgt hij hulp van een goedgemutste vriend: Cappy. Dit spookje vermomt zich als de hoed van Mario en helpt je bij het verslaan van de vele vijanden die jouw pad kruisen. Daarbij leert Mario flink wat nieuwe moves die hij kan gebruiken om dichter bij prinses Peach te komen.
Naast het helpen bij de vele gevechten, kun je met Cappy ook andere beesten of voorwerpen overnemen. Zo kan Mario rondrennen als Goomba of het luchtruim verkennen als Bullet Bill. Een hele toffe feature die een frisse wind door de bekende formule laat waaien.
Maar naar ondersteuning tijdens het vechten, helpt Cappy Mario ook aan een vervoersmiddel tijdens het gehele avontuur. Met een prachtig rood schip, dat niet geheel toevallig de vorm van een hogehoed heeft, verkent de loodgieter de wereld van Super Mario Odyssey. En die is ditmaal erg divers.
120891

Verken diverse werelden

Super Mario Odyssey kent namelijk verschillende koninkrijken, zoals we dat gewend zijn van de games uit de serie. Voor het eerst in lange tijd zijn deze werelden echter vrij te verkennen, zoals dat eerder kon in Super Mario Sunshine en het nostalgische Super Mario 64. Daarbij is elke wereld compleet verschillend met de ander, van andere omgevingen tot compleet andere vijanden.
Denk aan een zandwereld waarin je kunt rondrennen over piramides en verdrinken in drijfzand. Of een prachtige waterwereld waarin zeemeerminnen rondzwemmen en Mario zich letterlijk als een vis in het water voelt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit wel in Super Mario Odyssey verwerkt en dat maakt de game enorm leuk om te verkennen.
120892

Maantjes verzamelen

Een Mario game is niet compleet zonder een containerlading vol aan collectibles die terug te vinden zijn in de werelden. Waar de loodgieter normaliter op jacht gaat naar glimmende sterren, zijn het dit keer Power Moons waar Mario naar op zoek is. Deze maantjes zitten overal in de game verstopt en dienen als brandstof voor jouw vliegende schip om naar de volgende wereld te kunnen reizen.
Hoewel je voor het doorlopen van de verhaallijn in Super Mario Odyssey meer dan honderd maantjes nodig hebt voor je de aftiteling in beeld krijgt, ben je nog wel wat langer bezig voor je de game helemaal hebt uitgespeeld. Er zitten namelijk meer dan 400 (!) maantjes in de game verstopt, dus de echte schatzoekers zijn wel even bezig!
120893

Keuze uit heel veel kostuums

Super Mario Odyssey introduceert een hoop nieuwe karakters en elementen. Zoveel, dat Mario zelf eigenlijk niet achter kan blijven. Hoewel de held zijn snor mag houden, kun je hem in de game wel een heleboel nieuwe outfits aan laten trekken. Sommige pakjes zijn enkel voor de sier, maar soms heb je ze nodig om bepaalde delen van levels te openen.
Zo kun je Mario in de game rond laten rennen met een gigantische sombrero en een poncho, maar kun je er bij mooi weer ook voor kiezen om rond te rennen in een zwembroek met matchende snorkel. Je kunt het zo gek niet bedenken of Mario kan het dragen. Tijd voor een verkleedpartijtje dus!

Super Mario Odyssey release - Wat vind jij het tofst?

Super Mario Odyssey is een gigantische game en via deze special krijg je alvast mee wat de belangrijkste elementen zijn die je in de platformer kunt terugvinden. Welk onderdeel van Super Mario Odyssey vind jij het tofst? Laat het weten in een reactie onder het artikel. Lees dan ook meteen onze review van de game of bestel hem hier direct, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met Mario en Cappy!