Top 10 next-gen games om naar uit te kijken

Article
dinsdag, 02 februari 2021 om 17:30
ragnarokf1600289494
Steeds meer mensen weten een next-gen console te bemachtigen. Hoewel de Xbox Series X en de PlayStation 5 nog steeds moeilijk te krijgen zijn wereldwijd, staan er wel al een aantal hele vette titels in de wachtrij voor de consoles. Wij hebben een lijstje gemaakt voor jullie waarin wij onze top 10 aankomende next-gen games bespreken.

10. Avowed

De nummer 10 op de lijst gaat naar Avowed. Deze Xbox exclusive zal een soort Xbox-versie van Demon’s Souls gaan worden. In de game is het jouw doel om een heleboel tegenstanders te bestrijden met een uitgebreid aantal combat-opties. De game staat momenteel gepland voor release op 10 november, dus het is helaas nog wel even wachten. Gelukkig staat er wel al een trailer online, waardoor we wel al een beetje kunnen inschatten hoe de game eruit gaat zien.

9: Final Fantasy XVI

Ook Final Fantasy keert weer terug op de PlayStation 5 met het 16e spel in de reeks. Square Enix brengt al sinds 1987(!) Final Fantasy games uit, dus deze titels zijn op zo ongeveer alle consoles te vinden. Ook de PlayStation 5 zal dus een Final Fantasy game gaan krijgen en de verwachtingen zijn hoog. De vijftiende game werd behoorlijk populair en kende een aantal features en verbeteringen die we ongetwijfeld terug zullen gaan zien in Final Fantasy XVI. De game zal waarschijnlijk in 2022 uitkomen.

8: Perfect Dark

Ook Perfect Dark keert terug op de Xbox Series X. De gamereeks die al vanaf 2000 loopt zal er dit keer enorm futuristisch en mooi uit gaan zien op de gloednieuwe console. In Perfect Dark speel jij als Agent Joanna Dark en jij probeert samen met de rest van Carrington Institute het kwaadaardige bedrijf genaamd Datadyne te stoppen. De game wordt waarschijnlijk een reboot van de eerste game uit 2000. Wanneer we Perfect Dark kunnen verwachten weten we nog niet precies, maar de release zal waarschijnlijk niet voor 2022 zijn.

7. Fable

Het vierde spel uit de Fable gamereeks zal ook uit gaan komen in de komende jaren. De titel van de game is momenteel nog alleen Fable, dus we weten nog niet of dit het vierde deel zal zijn of een reboot. Wel weten we dat Fable ons hoe dan ook een geweldig verhaal met ontzettend gave gameplay zal brengen. Fable zal uitkomen voor op de Xbox Series X, maar een precieze releasedatum weten we nog niet. In de teaser van de game is te zien dat de magische sfeer uit de eerdere games er absoluut weer zal zijn.

6. Horizon Forbidden West

Na het grote succes van Horizon Zero Dawn kon het niet uitblijven dat er een tweede game gemaakt zou worden. De PlayStation exclusive die uitkwam in 2017 werd ontzettend populair. In Horizon Forbidden West zal je meer van hetzelfde krijgen, maar met een hoop gave nieuwe vijanden, gebieden en features. De game staat gepland voor een release in 2021, maar de precieze datum is nog onbekend.

5. The Elder Scrolls VI

De zesde game uit de The Elder Scrolls gamereeks is al in 2018 aangekondigd. Er is alleen nog steeds vrijwel niets bekend over The Elder Scrolls VI. De game draagt natuurlijk wel ongelofelijk veel hype met zich mee, want het laatste deel dat uitgebracht werd, Skyrim, werd een gigantisch succes. Het is ondertussen bijna tien jaar gelden sinds deze game uitkwam, dus de The Elder Scrolls fans zijn wel toe aan een nieuw spel. Wanneer The Elder Scrolls VI uit zal komen is alleen nog onbekend en dit zal ongetwijfeld nog wel een paar jaar duren.

4. Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank keren terug in de PlayStation 5 exclusive Rift Apart. In deze game zal je opnieuw op ongelofelijk veel te gekke avonturen beleven. In de trailer is te zien hoe Ratchet en Clank elkaar kwijtraken, dus in de game zal het doel zijn om de twee met elkaar te herenigen. Ook is er een vrouwelijke Lombax te zien en die zal ongetwijfeld een grote rol krijgen in de game. De precieze releasedatum van Ratcher & Clank: Rift Apart is nog niet bekend, maar dit zal waarschijnlijk redelijk snel zijn.

3: Halo Infinite

Eigenlijk zou deze game de grote launchtitel van de Xbox Series X worden, maar dit ging helaas niet door. De game was nog niet klaar en moest uitgesteld worden. Dit zou in eerste instantie naar januari 2021 zijn, maar ook dit ging niet door. We weten niet precies wanneer Halo Infinite wel uit zal komen, maar wij hopen dat dit snel is. Het is de veertiende game in de Halo reeks, wat dan ook al jarenlang één van de populairste shooters is. Daarnaast is Halo de grootste Xbox exclusive.

2. God of War: Ragnarök

Na het gigantische succes van de laatste God of War en het cliffhanger einde van de game werd een volgend deel zeker verwacht, maar deze werd een stuk sneller aangekondigd dan verwacht. God of War: Ragnarök werd eind 2020 aangekondigd met een teaser en staat gepland voor een release in 2021. De PlayStation exclusive laat het verhaal van de welbekende Kratos en zijn zoon Atreus zien, die het aan de stok krijgen met verschillende goden.

1. GTA 6

Wat weten we nog steeds weinig over GTA 6. Al sinds 2013 is GTA V een ontzettend populair spel en ondertussen wachten we al jaren op nieuws over de volgende game uit de reeks. Dit wil alleen maar niet komen. GTA 6 is na Red Dead Redemption 2 ongetwijfeld het volgende project van Rockstar Games en deze titel zal waarschijnlijk ontzettend veel gekocht worden. De hype die rond GTA 6 speelt is de grote reden voor de nummer 1 plek in deze lijst. Wij hopen dan ook snel meer nieuws te krijgen over de game, waar tot nu toe eigenlijk alleen maar geruchten over rondgaan.
Wat hadden jullie anders gedaan aan deze lijst? En welke van deze games kijken jullie het meest naar uit? Laat het ons weten met een reactie!

Populair Nieuws

Laatste Reacties