Top 10 Netflix tips - de beste series in het nieuwe aanbod

  Van Netflix weten we dat de database constant geüpdatet wordt en dat er steeds nieuwe films en series verschijnen. Weet je nog niet wat je moet kijken? Lees dan onze top 10 Netflix tips met de beste tv-series gebaseerd op het nieuwe aanbod van 2016.

  Er zijn in de afgelopen tijd een hoop nieuwe series en seizoenen verschenen en daar zitten zeker een paar waardige tussen. We hebben hier een lijstje opgesteld met de beste en leukste series die eind december 2015 zijn uitgekomen op Netflix en series die in de komende maanden nog moeten verschijnen.

  10. Rectify

  Rectify is dit jaar voor het eerst te zien op Netflix en ook zeker de moeite waard. De tv-serie gaat over Daniel Holden die als tiener gevangen genomen werd voor de verkrachting en moord op zijn toenmalige vriendin: Hanna. Hij spendeert 19 jaar in de dodencel totdat er plotseling nieuw DNA bewijs opduikt dat hem vrijspreekt.

  Hij keert terug naar zijn geboortestad in Georgia, hoewel alles nu anders is. Hij moet zichzelf compleet aanpassen en proberen zijn leven weer op de rails te zetten. Rectify heeft er momenteel alweer vier seizoenen opzitten en de eerste twee zijn nu te zien op Netflix. Zeker een spannende serie met een realistisch verhaal en sterk acteerwerk.

  9. How to Get Away With Murder

  Dit is nog een redelijk nieuwe serie, waar momenteel pas één volledig seizoen van uit is. De serie combineert spanning, complotten, een heleboel vraagstukken en juridische elementen allemaal in één serie. How to Get Away with Murder kwam eind 2014 uit en onlangs is ook het tweede seizoen van start gegaan.

  In How to Get Away with Murder volgen we een groep ambitieuze recht studenten en hun briljante en mysterieuze lerares. Ze komen al snel in de knoop met een moordzaak en moeten er alles aan doen om niet gepakt te worden en gebruiken hun kennis uit de lessen om hun sporen uit te wissen.

  Dit is zeker een aanrader als je houdt van spannende series met veel plottwisten die slim in elkaar zitten en niet veel clichés bevatten. Je wordt constant terug in de tijd gebracht door middel van flashbacks waardoor alles uiteindelijk op zijn plaats valt. Je kunt nu het eerste seizoen van deze serie kijken op Netflix.

  8. American Horror Story

  Als je houdt van horror, een vreemde atmosfeer en compleet bizarre verhalen dan moet je zeker naar American Horror Story kijken. De serie bestaat uit meerdere seizoenen, waar elk seizoen een thema heeft. Zo hebben we al kunnen “genieten” van een spookhuis, een gekkenhuis en een heksenkring. Netflix heeft nu dan ook het vierde seizoen in de database gezet waar we kennis maken met een echte Freak Show.

  In dit vierde seizoen richten we ons weer op een andere verhaallijn, een die zich afspeelt rond een circusgemeenschap. Het verhaal speelt zich af in 1952 waar een van de laatste freakshows overeind gehouden moet worden. In de afleveringen van dit seizoen krijgen we te maken met gruwelijke moorden en misvormde wezens. Zeker de moeite waard voor horror fans die ook van een anti-cliché verhaal houden.

  7. The Originals

  Als je houdt van vampiers, maar weinig geeft om verhalen waarin ze glinsteren als diamanten en constant moeilijk kijken dan is The Originals zeker een aanrader. De serie is ontstaan na het succes van The Vampire Diaries en volgt de originele vampiers uit deze serie.

  Deze spin-off speelt zich voornamelijk af in New Orleans en gaat over de groep originele vampiers, namelijk Claus, Elijah en Rebekah. Het is aan Claus om zijn oude protegé Marcel uit te schakelen die de leiding heeft overgenomen in New Orleans toen hij afwezig was. Ook komen er andere karakters terug in de serie die we voorheen leerden kennen in The Vampire Diaries zoals de weerwolf Haley.

  Dit is zeker een sterke spin-off en staat als losse serie ook zeker als een huis. Het verhaal is sterk en je leert in deze serie veel meer weten over het leven van Claus, Elijah en Rebekah dat we voorheen nog niet gezien hebben. Je kunt nu op Netflix de complete eerste twee seizoenen kijken.

  6. Modern Family

  Modern Family is zeker een van de grappigste sitcoms van het moment. Het is dan ook bekroond met een Emmy en een Golden Globe. De serie zit eigenlijk tussen een sitcom en een mockumentary en gaat over drie grote gezinnen die samen één grote familie vormen. Je kunt in 2016 de eerste vijf seizoenen in één keer doorkijken op Netflix.

  Het verhaal draait rond drie gezinnen. Het eerste gezin is van Jay Pritchett, een man die opnieuw getrouwd is met de veel jongere Gloria Delgado. Zij komt uit Colombia en heeft uit een eerder huwelijk een zoon genaamd Manny. Jay heeft uit zijn eerste huwelijk ook twee kinderen, Claire en Mitchell.

  Het tweede gezin draait rond Claire, haar man Phil Dumphy en hun drie kinderen Haley, Alex en Luke. Het derde gezin draait rond de homoseksuele Mitchell, zijn vriend Cameron Tucker en hun pas geadopteerde baby: Lily. De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze gezinnen en laat veel herkenbare situaties zien uit het dagelijks leven, waardoor de kijker zich goed kan inleven. Dit is zeker een aanrader als je gewoon even veertig minuten lang wilt lachen.

  5. Daredevil

  Ook Marvel series doen het altijd goed en we keren in 2016 terug met het tweede seizoen van Daredevil. De serie gaat over Matt Murdock, een advocaat die in zijn jeugd blind werd als gevolg van een ongeluk. Sinds dit ongeluk beschikt hij op de een of andere manier over versterkte zintuigen en heeft daarom besloten zich ’s avonds te vermommen als de superheld Daredevil. Het is zijn doel om de straten van Hell’s Kitchen veilig te houden.

  Het eerste seizoen verscheen in maart 2015 op Netflix en het tweede seizoen komt dan in 2016 op de televisie streaming dienst. Het tweede seizoen verschilt naar verwachting een stuk van het eerste seizoen en wordt nog donkerder en ruiger. Zo worden er nieuwe karakters geïntroduceerd: Elektra en Punisher. Het tweede seizoen belooft zeker weer spannend te worden en is zeker aan te raden voor superhelden fans.

  4. Better Call Saul

  We weten allemaal dat Breaking Bad een groot succes was en een flink aantal kijkcijfers binnenhaalde. Juist met dat succes hield de pret na de grote finale van de serie nog niet op. We mochten namelijk verder genieten met de advocaat van de criminelen: Saul Goodman.

  In deze spin-off van Breaking Bad volgen we het leven van Saul Goodman voordat hij Walter White leerde kennen en toen hij nog Jimmy McGill heette. Voor alle gebeurtenissen in Breaking Bad was Jimmy een arme advocaat die op een dag besluit samen te werken met de “fixer” Mike Ehrmantraut. Hier begint meteen zijn transformatie van de optimistische underdog tot de meest beruchte juridische legende van Alburquerque.

  Je kunt nu op Netflix ook genieten van het tweede seizoen van Better Call Saul. We duiken weer verder in het leven van Saul en al zijn ervaringen met criminele klanten. Het gehele tweede seizoen is vanaf 16 februari 2016 te zien.

  3. Black Mirror

  Bij Black Mirror moet je bijna niet meer denken aan een tv-serie aangezien elke aflevering hier een uur duurt en totaal los van elkaar staat. In Black Mirror maken we kennis met de duistere kant van leven en technologie. Je kunt nu de eerste twee seizoenen op Netflix kijken en ook de Kerstspecial.

  De seizoenen bestaan niet uit veel afleveringen, maar je bent er toch wel even zoet mee. Er zijn momenteel twee seizoenen uitgebracht waarvan beide seizoenen bestaan uit drie afleveringen. In elke aflevering wordt er een ander deel van de technologie besproken, zoals bijvoorbeeld een bizarre aflevering waarin de Britse premier op live televisie geslachtsgemeenschap moet hebben met een varken om zijn dochter te redden.

  Ook komen er meer futuristische elementen te pas in sommige afleveringen. Zo gaat een aflevering over een implantaat dat mensen bij hun oor hebben waardoor ze al hun audiovisuele herinneringen kunnen opslaan en terugkijken. Zo kun je ook herinneringen op de televisie terugkijken of aan anderen laten zien. Zeker een goede serie met een onderwerp dat zeer diep gaat en weinig clichés bevat.

  2. House of Cards

  House of Cards is ook zeker een serie die je gezien moet hebben. De serie combineert spanning en complotten met een heleboel politieke genialiteit. Het verhaal centreert zich rond Frank Underwood, een politieke man die je meeneemt op zijn reis om alle mensen die hem hebben kwaad gedaan terug te pakken.

  Hieronder vallen een paar van de meest machtige mensen van Washington, waaronder enkele leden van het kabinet en de president van de Verenigde Staten zelf. Frank en zijn even manipulatieve vrouw Claire klimmen stap voor stap de hiërarchische ladder op totdat ze alle macht zelf bezitten.

  House of Cards is zeker de tijd en moeite waard. Je kunt nu het vierde seizoen van deze geniale en spannende serie op Netflix bekijken. De eerste drie seizoenen staan er ook nog steeds op, dus je kunt makkelijk een marathon houden met Frank. Heb je nog meer reden nodig waarom je deze serie echt moet kijken, lees dan onze special.

  1. Narcos

  Narcos is zeker een serie die hoog staat in onze lijst met aanraders. De serie gaat namelijk over de DEA jacht op de enige echte Pablo Escobar en zijn Medellín kartel in de jaren 70 en 80. De serie laat precies zien hoe de groei en verspreiding van cocaïne is ontstaan en hoe conflicten zijn ontstaan tussen cartels en de politie.

  De serie gaat voornamelijk over de grote en beruchte koning van cocaïne: Pablo Escobar en Steve Murphy, een DEA agent die naar Colombia wordt gestuurd om Pablo te vangen en hem uiteindelijk te vermoorden.

  De serie zit zeer goed in elkaar en is spannend juist omdat het een waar gebeurd verhaal vertelt. Wagner Moura, de hoofdrolspeler van de serie portretteert de rol van Pablo ook zeker realistisch waardoor je met moeite stopt met kijken. Je kunt nu het complete eerste seizoen kijken op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.