Top 10 moeilijkste retro hardcore games

  Als jij van een beetje uitdaging houdt zijn deze games uit het verleden perfect voor jou. Dit is een lijstje van de moeilijkste retro hardcore games.

  Een hardcore game is simpelweg een game die heel moeilijk is om (goed) te spelen. Er was een tijd dat games gewoon veel moeilijker waren over het algemeen, maar deze titels spannen qua moeilijkheidsgraad echt de kroon. Deze 10 games waren ontzettend moeilijk .

  Als regel houden we aan dat er maar één titel per franchise voor zal komen in deze lijst. Op deze lijst zijn sommige games nog makkelijk te verkrijgen en te spelen, en andere wat minder. Wij zullen we je vertellen hoe je de games vandaag nog kunt spelen.

  10. Ecco The Dolphin (1992)

  Ecco The Dolphin kwam in 1992 uit voor de Mega Drive en is gemaakt door Ed Annunziata. Deze game ziet er misschien heel vrolijk uit, maar Ecco The Dolphin is absoluut geen game voor kids. In dit actiespel kruipt de speler in de huid van Ecco de dolfijn die een tijdreis maakt om aliens in de oceaan te bevechten (een heel normaal verhaal). Het is in de game ook mogelijk andere marineleven te vermoorden.

  Om misschien wat publiciteit te behalen stuurde maker Annunziata het spel op naar een Britse stichting voor het behoud van marineleven. Omdat de game zo moeilijk was kwam niemand bij de stichting verder dan het eerste level, waarin Ecco alleen maar met zijn dolfijnvrienden praat. Werknemers bij de stichting namen aan dat de game zo wel ongeveer verder zou gaan en de game kreeg het keurmerk van goedkeuring van de stichting.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Dat is eigenlijk vrij gemakkelijk. De game kwam in 2010 nog uit voor Windows PC's, iOS en ook is de game te downloaden op de 3DS.

  9. NARC (1988)

  Deze game was oorspronkelijk alleen in speelhallen te spelen. Games in speelhallen waren vaak erg pittig omdat de intentie van de maker (in dit geval Williams) was dat spelers korte speelsessies hadden en zo in korte intervals meer geld in de machines stopte. De game maakte gebruik van gedigitaliseerde foto's zoals later Mortal Kombat dat ook deed. In 2005 maakte VIS Entertainment een reboot van de game voor Xbox en PS2.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Nou, dat gaat een beetje lastig worden. Mocht je nog een NES hebben liggen dan is de game voor een redelijke prijs te vinden, maar als je dat niet hebt is er geen modern platform waarvoor de game voor is uitgebracht.

  8. Marble Madness (1984)

  Marble Madness is een puzzelgame waarin je een knikker moet leiden naar een doel. Dit lijkt heel makkelijk maar Marble Madness is niet erg tolerant als je een fout maakt. Dit betekent dat je spel dan namelijk helemaal over is.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  De game zat in de Midway Arcade Origins compilatie. Dit was een game voor PS3 en Xbox 360 met arcade klassiekers van Midway. De game is backward compatible met de Xbox One, en ook nog eens zeer voordelig verkrijgbaar.

  7. UFO: Enemy Unknown (1994)

  UFO: Enemy Unknown kwam in 1994 uit voor onder andere DOS en Amiga CD32 (dit was een console) en is gemaakt door ontwikkelaar Mythos Games. Als je deze game niet kent dan ken je waarschijnlijk wel andere games in deze serie. Dit is namelijk de allereerste XCOM game. Ook andere XCOM games staan bekend om hun hoge graad van moeilijkheid.

  De game is een turn-based strategie game die zich afspeelt in de ruimte. De speler moet goed nadenken over de stappen die hij zet om de intelligente aliens die aanvallen onder de duim te houden.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  De game is te verkrijgen op Steam voor 4.99 euro maar is ook in de X-COM: Complete Pack te koop. Daar krijg je dan ook de andere vier retro games (Terror from the Deep, Apocalypse, Interceptor en Enforcer) voor 9.99 euro.

  6. Super C (1988)

  Waar velen Contra beschouwen als één van de moeilijkste spellen ooit, kiezen wij in deze lijst voor het vervolg, Super C. Super C is nog pittiger omdat het nog drukker wordt met vijanden in Super C dan in de eerste game van de serie. De game ziet er absoluut beter uit dan het origineel maar het ontwerp van de levels is een stukje minder origineel en de game werd ook iets minder goed ontvangen.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Ja, Super C is makkelijk te spelen vandaag de dag. De game is namelijk beschikbaar voor virtual console voor 3DS en Wii U.

  5. Myst (1993)

  Myst is een extreem moeilijk point en click puzzelspel. Voor de tijd waren de graphics fantastisch. Door dit spel zijn sommige mensen wakker geschrokken in het midden van de nacht omdat ze opeens de oplossing voor een probleem in het spel bedacht hebben. Myst was een soort The Witness avant la lettre.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Myst is vrij recent nog geport naar de 3DS maar deze versie was onresponsief en absoluut geen aanrader. Wel kan je de game in een geremasterde editie spelen op PC.

  4. Battletoads (1991)

  Rare ontwikkelde deze platform scrolling beat 'em up uit voor de NES. Er was ook een cartoon van deze serie bedoeld als concurrent van de Teenage Mutant Ninja Turtles. De serie was heel slecht maar de game was heel goed, en ondanks het kleurrijke uiterlijk, héél moeilijk.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Deze game zat in de collectie van Rare met retro games voor de Xbox One met de naam Rare Replay. Deze verzamelgame is prachtig uitgevoerd en wij gaven de game destijds een 9.5! Als je de moeilijkheid eventjes niet meer aankan zou je ook nog de cheats kunnen aanzetten die beschikbaar zijn in de verzameling om het wat makkelijker te maken. Rare Replay is ook nog eens heel voordelig te verkrijgen.

  3. Fade to Black (1995)

  Deze game van Delphine Software kwam in 1995 uit voor MSDOS en uiteindelijk ook een jaar later op de PS1. Fade to Black is de enige game op deze lijst volledig in 3D is. In deze futuristisch actiegame kruipt de speler in de huid van Conrad Hart om in een buitenaardse setting het op te nemen tegen aliens. Deze game is zo moeilijk omdat het besturen van Conrad heel pittig is, vooral het springen en manoeuvreren door de wereld is erg onvergevingsgezind.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Nou, niet bepaald. Als je nog een PS1 systeem hebt liggen is de game voor een schappelijk prijsje te vinden op veilingsites zoals Ebay, maar anders ziet het er niet rooskleurig uit.

  2. Lost Levels (1986)

  Deze game staat in Japan bekend als Super Mario Bros. 2, en dit is een andere game die wij speelden als Super Mario Bros 2. Deze game werd namelijk als te moeilijk beschouwd voor de Westerse markt.In Japan is de westerse editie van game later nog uitgekomen als Super Mario Bros USA.

  In 1993 zag de game pas het licht in Europa toen deze uitgebracht werd voor de SNES in de Super Mario All-Stars compilatie.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Absoluut. De game zit in de NES Remix 2 pack op de Wii U en de Ultimate NES Remix voor 3DS, beiden uitgekomen in 2014.

  1. Ghosts 'n Goblins

  Deze run and gun platformer van Capcom is de moeilijkste game op deze lijst. Doordat er verschillende wapens en items nodig zijn op verschillende punten moet je vaak terug door de levels waarin je ontzettend makkelijk doodgaat. Als je dan eindelijk door het laatste level heen bent zegt de game "deze kamer is een illusie en is een val gemaakt door Satan". En zo voelt de hele game eigenlijk een beetje, satanisch moeilijk.

  Is dit één van de retro hardcore games die makkelijk verkrijgbaar is?

  Best wel! De game is verschenen in Capcom Arcade Cabinet voor de PS3 en Xbox 360, en is backwards compatible met de Xbox One. Wel zo prettig!

  Midway Arcade Origins

  Verkijgbaar vanaf 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.