10 game personages die je moet kennen!

  De gameplay en de gamewereld zijn onlosmakelijk verbonden. Zo zorgt de sfeer van het spel of je daadwerkelijk door blijft spelen en of het verhaal je bij blijft. Op je reis door deze digitale werelden kom je een hoop eigenaarde persoonlijkheden tegen die game onvergetelijk maken. Maar wat zijn nou de 10 game personages die je echt moet kennen?

  Personages en gamekarakters kunnen een spel maken of breken. Als deze personages geloofwaardig, angstaanjagend of gewoon ronduit grappig zijn zal je positieve herinneringen aan de desbetreffende game overhouden. De iconen van deze games bepalen vaak de algemene leidraad in het spel en bieden je vaak meer inzicht in het verhaal.

  Maar wat zijn nou de 10 game personages die jij als speler je altijd zal herinneren op je weg door het gamelandschap?

  10. Dogmeat

  De trouwe viervoeter die je tot het einde van de wereld en daarna blijft volgen. Dogmeat is de meest favoriete hond van de post-apocalyptische overlever. Na uit de vault van zowel Fallout 3 als Fallout 4 gekropen te zijn, kan je deze dierlijke kameraad opzoeken en recruteren tot je team.

  Met een vrolijk geblaf komt Dogmeat elke keer weer met nieuwe voorwerpen aanzetten. Munitie, voedsel, drugs en wapens, hij vindt het allemaal voor je. Hiernaast doet hij ook dienst als gevechtshond en verkenner. De trouwe hond zal je nooit in de steek laten en je vergezellen op elk avontuur dat je onderneemt.

  Hij staat niet voor niets op de poster!

  9. GLaDOS

  Genetic Lifeform and Disk Operating System, oftwel GLaDOS, is de slechterik van Portal 1 en 2. Deze hoog intelligente besturingsrobot houdt de faciliteit van de Portal games in de gaten.

  Al snel blijkt er een schroefje los te zitten bij GLaDOS en ze lokt je naar het einde toe door middel van de beloftes over een taart. De dementerende robot blijkt al snel een gevaar te zijn en zal je uiteindelijk proberen tegen te houden.

  Het memorabele aan GLaDOS is de aftakelende persoonlijkheid van het systeem, die gaandeweg steeds grimmiger wordt. GLaDOS zal je lang nablijven als cynische robot die je probeert te vermoorden.

  8. Princess Peach

  De 10 game personages die je echt moet kennen bestaat niet alleen uit de meest fantastische personages die je op je weg door games tegenkomt. Sommige zijn zo irritant dat je ze het liefst uit de game wilt hebben en dat maakt ze juist kenmerkend voor het spel. Zo ook Princess Peach.

  Princess peach is de princes van het paddenstoelenrijk waar ongeveer alle Mario-games zich afspelen. En daarmee is al het positieve over dit karakter gezegd. Princess Peach laat zich namelijk keer op keer ontvoeren door schurken zonder enig verzet te tonen. Daarna schreeuwt ze, zoals altijd, om Mario’s hulp om haar weer terug te krijgen.

  Mario moet vervolgens elke keer weer onmogelijk stunts uithalen om deze dame in nood te redden. Maar wanneer ze eindelijk in veiligheid is, krijgt Mario niet eens een beloning. De eeuwige friendzone waar Mario in verblijft, na alles wat hij voor haar doet, maakt Princess Peach een van de vreselijkste creaties ooit.

  7. Professor Oak

  Professor Oak is een van die karakters die zowel een held als een ware plaag is. In de Pokémon-games geeft hij je namelijk een gratis Pokémon, maar draagt je vervolgens wel op om alle andere miljoen monstertjes te vangen om hem van research te voorzien.

  Hij is je beste hulp in de game, maar jij ook die van hem. Vaak speel je namelijk als koerier, om het zoveelste pakketje rond te brengen. Maar goed, hij is eigenlijk wel een soort vader voor je en een leidraad door de Pokémon-games, dus bij deze is hij een van de de 10 game personages die in je geheugen gegrift staan.

  6. Assassin's Creed bedelaars

  Dit is niet een enkele karakter, maar een hele horde! Maar ze zijn allemaal niet te vergeten, dus verdienen ze een plek in de top 10 game personages die je nooit zult vergeten.

  Bedelaars zijn vervelend. In games proberen ze altijd spullen te krijgen die schaars zijn. Mocht je een keertje medelijden hebben en een donatie geven, dan krijg je er nooit iets voor terug en blijven ze maar zeuren voor meer.

  De bedelaars in Assassin’s Creed gaan nog een stap verder. Niet alleen zwermen ze met 10 man om je heen, ze blokkeren je ook nog eens de weg, halen je onderuit of gooien je van gebouwen af. In 9 van de 10 gevallen zorgen ze ervoor dat je tijdens een achtervolging vast komt te zitten, allemaal voor een paar florinten.

  De bedelaars zul je nooit meer vergeten door de talloze keren dat je een missie opnieuw hebt moeten doen doordat ze je dood lieten vallen.

  5. Vaas Montenegro

  “Heb ik je ooit de definitie van krankzinnigheid verteld?” Is het eerste dat je van deze geschifte junk hoort. Vaas Montenegro is een van de hoofdvijanden van Far Cry 3 en staat bekend om zijn eigen krankzinnigheid. De man, die vaak door drugs gedreven wordt, is een pure moordenaar met als doel iedereen te terroriseren.

  De goed doordrachte quotes die Vaas brengt, gecombineerd met zijn misselijkmakende gedrevenheid om zijn zusje te beschermen, geven Vaas een plaats in de 10 game personages die je niet mag missen.

  4. Elizabeth

  Elizabeth is de spil in het web van het ontzettend diepe verhaal van Bioshock: Infinite. In deze game is het jouw taak om Elizabeth te redden van haar vader, die de touwtjes in handen heeft in de zwevende stad.

  Elizabeth blijkt een speciale gave te hebben waarmee dimensies aangepast kunnen worden en ook het reizen tussen tijd mogelijk maakt. Deze speciale gave en haar toonaangevende karakter, die in de verloop van de game alleen nog maar sterker wordt, zorgen ervoor dat Elizabeth een van de meest memorabele game personages is.

  Helaas kan er niet meer verteld worden over Elizabeth zondat Bioshock Infinite te spoilen. Daarom moet je rap deze game spelen want het is werkelijk onvergetelijk.

  3. Claptrap

  Er zijn weinig games waarin je zo veel humor tegenkomt als in de Borderlands. De luchtige sfeer en cartoony-graphics zorgen ervoor dat je de gehele serie met een korrel zout kan nemen. De game bevat naar alle waarschijnlijkheid de meest memorabele robot uit de gehele gameschiedenis aan de beurt, Claptrap.

  Claptrap is het meest naïve en enthousiaste karakter dat je tegen gaat komen in de game. Deze kleine robot refereert naar iedereen als zijn slaven en verwacht dat alles voor hem gedaan wordt. In werkelijkheid wil niemand iets met hem te maken hebben omdat hij enorm irritant en wanhopig is.

  Juist de klunzigheid van deze robot geven de karakter z’n charmes. Maar naast nutteloos zijn blijkt het wel een trouwe compagnon te zijn die je gedurende de Borderlands series vij veel vermaakt.

  2. Solaire of Astora

  Je vecht je weg omhoog naar een brug die de kerker verbind met de rest van het kasteel. Op de poort van het kasteel zit een zeer dodelijke draak die korte metten met je maakt. Maar wees niet gevreesd want daar is de meeste koene ridder allertijden, Solaire of Astora!

  Nou ja, deze motiverende strijder vraagt je eigenlijk alleen maar om de zon te aanbidden. Toch is deze ridder een icoon geworden voor de gehele Dark Souls-serie vanwege zijn absurde positiviteit en vriendelijkheid.

  Uiteindelijk blijkt Solaire toch nog handig te zijn want je kan ervoor zorgen dat hij je helpt gedurende een aantal bossfights. Vanwege het feit dat deze man een legende is geworden onder de Dark Souls-spelers, staat hij in de zeker weten tussen de 10 game personages die je echt moet kennen.

  Misschien komt Solaire Dark Souls 3 weer terug om samen te zon te aanbidden!

  1. Handsome Jack

  Nogmaals een personage uit de Borderlands-reeks. Maar dat is ook niet zo raar door de enorme hoeveelheid aan unieke personages die in de game voorkomen. De grappige dialogen en bizarre karakters verdienen een top 10 special op zich, maar als er een karakter wel het memorabelst is dan zou het Handsome Jack zijn.

  Handsome Jack is de de ultieme antagonist van Borderlands 2, en juist de protagonist uit Borderlands: The Pre-sequel. Maar het maakt niet uit of hij voor of tegen je was, het was het karakter dat de game vorm gaf.

  Handsome Jack is een ijdele psychopaat die alles doet om zijn doel voor elkaar te krijgen. De hoeveelheid humor die hierbij komt kijken is ongeëvenaard en zal je soms doen stoppen met spelen van het lachen en ongeloof.

  Naast een humoristische kwaardige bondgenoot is deze smaakmaker het hoofd van een van de wapenfacties en beschikt daarmee over veel rijkdom. Hiernaast heeft hij ook nog vrij colle gevechtsmoves en vaardigheden.

  Zonder Handsome Jack was Borderlands niet geweest wat het nu is. Hiermee verdient Handsome Jack een absoluut een topplaats in de 10 game personages die je moet kennen.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.