Apple tips - Nieuwe OS X El Capitan tips en meer

Article
donderdag, 18 februari 2016 om 15:23
xgn google image
We hebben twee maanden de tijd gehad om de Macbook Pro te testen en daar is eerder al een aantal tips en tricks over geschreven. Maar na een afspraak bij het Applekantoor komen daar nog een aantal nieuwe tips en informatie bij voor meerdere Appleproducten. Snel de Apple tips doorlezen dus!
Apple staat bekend om zijn design en innovatieve producten in de vorm van de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en software. Naast het strakke design heeft Apple volgens eigen zeggen de beste productline sinds jaren. Dit komt vanwege de vele mogelijkheden die de verschillende producten met elkaar in verbinding brengt.
Apple tips

Integratie

Naast het design heeft Apple ervoor gekozen om gebruiksgemak in al haar producten door te voeren met het oog op integratie en creativiteit. De vele features die bijvoorbeeld op een iPhone van toepassing zijn, zijn bijna identiek op een Macbook, iPad of iMac met enige variatie in de mogelijkheden. Zo is El Capitan de elfde softwareversie die meer innovatie, creativiteit en integratie samen brengt.
De view die een iPhonegebruiker heeft, ervaart dezelfde view op een Mac voor gebruiksgemak. Dat betekent dat een extensie voor bijvoorbeeld de fotosoftware op de iPhone ook te gebruiken is op een Mac, maar zo komen de berichten op een iPhone ook naar voren op een Mac. Een interessante toevoeging daarbij is dat je kan zien op je gekozen product, waar het bericht gelezen is.
Naast de mogelijkheid om berichten te lezen op je Macbook (wat enige tijd scheelt, aangezien je niet continu je Apple Watch of iPhone hoeft te pakken tijdens het werken) werkt de integratie interessanter met andere apps. Zo is bijvoorbeeld Find My Friends nu ook op de Mac geïntroduceerd waarna je een route kan selecteren en kan sturen naar je iPhone en Apple Watch. Hetzelfde geldt voor het openen van een website op een iPhone, waarna je in safari op de Macbook dezelfde site kunt selecteren om verder te bestuderen.
Apple tips second screen

Second screen

Het doorsturen van een route of site kan effectief zijn, maar is nog niet het spannendste wat je kunt bedenken. Andere leuke features zijn geïntroduceerd bij bijvoorbeeld Imovie en Garageband. Laatstgenoemde is een programma/app dat je kunt installeren om overal beats en muziek te maken via liveloops. De app is non linear wat betekent dat alle muziek goed speelt op de beat. Wanneer je een beat in de trein maakt (met je Beats by Dre headset natuurlijk op) kan je de beat via iCloud opslaan om vervolgens thuis op de iMac of Macbook verder te werken.
Maar de integratie houdt daar niet op. Een leuke feature is namelijk de second screen mogelijkheid waardoor je iPad of iPhone als remote of controller werkt. Zo tover je jouw iPhone of iPad om tot een toetsenbord, waardoor je meer ruimte hebt op je scherm om de liveloops enzovoort te bestuderen. Hetzelfde geldt voor Imovie die een soortgelijke mogelijkheid biedt.
De second screen mogelijkheid is erg interessant voor muzikanten en vloggers en combineert plezier en creativiteit met elkaar. Het voordeel is voornamelijk dat de software gratis is, maar wel ontzettend sterk. Neem bijvoorbeeld een iPhone 6s of iPhone 6s plus mee op pad om mooie 4K beelden te schieten of slow motion beelden, bewerk de beelden on the road in de Imovie app, synchroniseer de bestanden via iCloud en werk verder op een iMac of Macbook.
Apple tips iMovie

iMovie

Nu iMovie geïntroduceerd is voor iOS kun je dus op een iPad of iPhone jouw eigen beelden bewerken. Dit biedt voornamelijk de mogelijkheid voor vloggers, maar ook voor jouw eigen vakantie video’s. Selecteer een thema en de fragmenten die je wilt gebruiken, importeer de eigen gemaakte beat die je gemaakt hebt in Garageband (zo voorkom je ook rechtenschennis voor het gebruiken van een beat van bijvoorbeeld Martin Garrix) en upload je video naar YouTube of iCloud.
IMovie is dus uitgebreider dan ooit en biedt veel features zoals Picture in Picture, kleurcorrectie en de thema’s. Via AirDrop of iCloud kun je de projecten vervolgens delen met een ander iOS-device of Mac en via het internet met anderen. Maar met de iMovie-extensie voor foto’s kun je de video’s nu ook direct in de foto’s-app bewerken. Op de iPad kun je nu zelfs multitasken om bijvoorbeeld een video te bekijken voor inspiratie, zonder iMovie te verlaten. Of gebruik Split View om een mail te lezen terwijl je je video perfectioneert.
In iMovie zijn extensies erg handig, maar ook in de foto’s-App. Deze extensies worden door getrokken tot in veel andere apps, maar bij de foto’s biedt dit veel mogelijkheden. Zo zijn er veel extensies voor op de iPad en iPhone om foto’s op andere manieren te bewerken. Bekijk eens welke extensies er zijn in de App Store om zo jouw vrienden te verrassen met de mooiste foto’s.
Apple tips

Apple tips

Een andere tip heeft betrekking tot OS X El Capitan. Het is namelijk mogelijk om in het programma Note bestanden zoals foto’s PDF’s, video’s en andere bestanden te slepen. Sleep dus bijvoorbeeld content vanuit Safari of Maps naar het programma om een document compleet te maken. In de app is nu ook een knop toegevoegd (bestaande uit vier gelijke vierkanten) om te kijken welke foto’s, video’s enzovoort er allemaal gebruikt zijn.
Een andere interessante feature is het toevoegen van eenvoudige checklists om zo te kijken welke to-do items er nog gedaan moeten worden. Synchroniseer het bestand vervolgens met de Cloud of met andere gebruikers om zo een simpel to-do lijstje af te werken.
Apple tips

Safari

Safari is de webbrowser die op elke Mac, iPhone en iPad geïnstalleerd is. De webbrowser biedt echter ook weer mogelijkheden. Probeer namelijk eens één van de volgende tips:
  • Pin een tab vast in Safari door boven in het menu op venster te drukken en dan op maak tabblad vast te drukken.
  • In het Tab venster kan je de laatste website die je open hebt op een iPhone openen op een Mac. Andersom werkt dit hetzelfde.
  • Selecteer een nummer in Safari en er verschijnt een knop. Nu kun je gebruik maken van Facetime of Facetime audio om contact op te nemen. Wanneer er een iPhone in de buurt ligt, kan je via het toestel bellen, maar communiceren via de iMac of Macbook.
Apple tips

Muis, Maps en Finder

Een bekend probleem is het vinden van je cursor. Wie kent het niet? In OS X El Capitan is het nu mogelijk om je muis snel heen en weer te schudden, zodat je cursor tijdelijk een stuk groter wordt. Zo is je cursor snel gevonden.
Wanneer je dit vervelend vindt, kan je dit eenvoudig uit schakelen. Ga naar Systeemvoorkeuren -> Toegankelijkheid en deselecteer de optie: “Bepaal waar de aanwijzer zich bevindt door ermee te schudden.”
Een nieuwe feature is geïntroduceerd bij Apple Maps waarbij je gebruik kan maken van de informatie over het openbaar vervoer. Echter zijn nog niet alle woonplaatsen meegenomen in deze optie.
Een nieuwe feature die is geïntroduceerd is het snel kopiëren van het pad van een bestand. Dit kan eenvoudig door middel van het volgen van de volgende stappen:
  • Open Finder
  • Navigeer naar het bestand of het mapje waarvan je het pad wilt weten.
  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand
  • Houd de Option knop ingedrukt
  • Je ziet nu dat de optie ‘Kopieer (bestandsnaam)’ verandert in ‘Kopieer (bestandnaam) als padnaam’
  • Vervolgens kan je het pad van het bestand plakken door middel van de toetsencombinatie cmd+V
Voor meer tips bekijk je de Macbook tips and tricks! Apple heeft overigens ook mooie kortingen wanneer je gaat studeren of studeert. Bekijk de kortingen op de site van Apple!

Populair Nieuws

Laatste Reacties