Top 10 LHBT personages in games - Wees jezelf!

  In deze top 10 LHBT personages in games bespreken we tien geweldige personages. De seksualiteit van een personage hoeft geen rol te spelen in hoe geweldig een personage kan zijn. Er zijn een aantal goede voorbeelden in games die dit bewijzen. Dit zijn ze!

  Afgelopen woensdag was de Coming-Outdag, een dag waarop aandacht besteed wordt aan het uit de kast komen van iedereen die niet hetero is. En speciaal om dit te vieren, presenteren wij deze top 10 beste LHBT personages in videogames. Geweldige personages kunnen elke seksuele geaardheid hebben.

  10. Devrim Kay – Destiny 2

  Er is een scout in de European Dead Zone die bijzonder veel houdt van thee, taalkunde en zijn partner Mark. Dit is Devrim Kai VIII, een goedgemanierde sniper die voor de meeste spelers vooral fungeert als een personage bij wie je uitrusting kunt kopen en missies kunt activeren.

  Maar mocht je wat langer blijven hangen dan zal hij je vertellen over zichzelf. Hij begint over zijn liefde voor thee, maar zal later ook vertellen dat hij eenzaam is als scout en dat hij zijn partner mist. Devrim is trouwens Brits, dus zijn liefde voor thee is te verwachten.

  9. Gay Tony – GTA IV

  Als succesvolle zakenman en eigenaar van de twee heetste nachtclubs in Liberty City heeft Anthony “Gay Tony” Prince het helemaal voor elkaar. Als je de drugsverslaving en financiële problemen even wegdenkt. Hij leeft een high-class leven met beroemdheden overal om hem heen. De DLC van GTA 4 die op hem is gebaseerd heeft zelfs een meer heldere en glanzende grafische stijl, om te laten zien hij luxueus het leven van de nachtclubeigenaar is.

  Tony begon als bijpersonage in GTA 4, maar kreeg zijn eigen verhaal in de DLC genaamd The Ballad of Gay Tony. In deze DLC speel je als Luis, de persoonlijke bodyguard van Tony en probeer je Tony’s zakenleven te redden van de ondergang. Tony helpt je hiermee, op geheel eigen wijze natuurlijk.

  8. Kun Jing – Mortal Kombat X

  Kun Jing is een Shaolin monnik met een talent voor boogschieten. Hij heeft getraind onder de White Lotus Society, waarvan hij dacht dat ze hem niet zouden accepteren omdat hij gay is. Naast boogschieten vecht hij ook met zijn handen en voeten. Ook daar is hij goed in.

  Kun Jing is de neef van Kung Lao, en gebruikt dezelfde vechtstijl als zijn oom. Maar hij is minder aardig en meer egoïstisch dan Kung Lao. In het begin van de game heeft hij best veel commentaar op zijn teamleden. Gelukkig verandert dit verderop in de game en wordt hij steeds aardiger en steeds meer een teamspeler.

  7. Ciri – The Witcher

  Er wordt best veel gediscussieerd over Ciri’s sexualiteit, maar in de games en de boeken voelt ze zich aangetrokken tot mannen en vrouwen. Ze heeft zelfs dezelfde tattoo als Mistle, een vrouwelijke bandiet waarmee ze ooit een relatie heeft gehad.

  Ciri is nog maar een kind wanneer het verhaal van The Witcher begint en naarmate het verhaal zich voortzet groeit ze steeds verder op. In The Witcher 3 is Ciri negentien jaar oud en is ze zowel fysiek als mentaal opgegroeid. Ze is ook niet zomaar een meisje, maar een vrouw met sterke magie tot haar beschikking.

  6. Liara T’Soni – Mass Effect

  In Mass Effect kun je als je speelbare personage een romantische relatie starten met een hoop verschillende personages. De keuzes die je kunt maken worden gebaseerd op het geslacht van het personage dat jij speelt. Maar met Liara T’Soni kun je sowieso daten.

  Omdat Liara het niet gewend is om in groepen van personen te zijn is ze nog wel eens onhandig met sociale contacten. Maar als wetenschapper is ze allesbehalve dat en ze kan haar mannetje staan wanneer er gevochten moet worden. Ze kan telepathie gebruiken om enorme objecten op te tillen en als wapen te gebruiken,. En ze is zeker niet iemand die je kwaad wil maken.

  5. Dorian Pavus – Dragon Age Inquisition

  Dorian heeft eigenlijk alles wat een man nodig heeft. Hij is slim, een getalenteerde magiër en heeft een glorieuze snor. Als je speelbare personage in Dragon Age: Inquisition een man is dan kun je Dorian als romantische partner krijgen.

  Dorian draagt make-up en komt zo nu en dan nogal flamboyant en ijdel over. Maar hij heeft een reden om trots te zijn op zijn magische krachten, hij is namelijk gewoon erg goed. Als je besluit om hem als je partner te kiezen, zal hij zo nu en dan kwaad worden op je uit bezorgdheid.

  4: Ellie – The Last of Us

  The Last of Us is een game waarvan de meeste gamers je zullen vertellen dat je hem één keer gespeeld moet hebben. De twee hoofdpersonages, Joel en Ellie, hebben een geweldige synergie samen. In de DLC van de game, genaamd Left Behind, leer je meer over Ellie en haar vriendin Riley, voor de gebeurtenissen van The Last of Us.

  Ellie is misschien maar veertien jaar oud, ze is zeker niet iemand waar je mee kunt sollen. Aangezien ze immuun is voor de sporen die mensen in zombies veranderen is ze ook nog belangrijk voor de toekomst van de mensheid. We kunnen niet wachten tot The Last of Us 2 eindelijk uitkomt.

  3: Athena - Borderlands

  Athena begon als een personage dat missies gaf aan spelers, maar werd al snel één van de meer belangrijke personages in het Borderlands universum. Op dit moment bereid ze zich samen met haar verloofde voor op hun aankomende huwelijk.

  Ze is zeer professioneel en blijft meestal erg rustig, iets dat Athena nog wel eens een grappig personage maakt. Ze weet niet goed hoe ze moet socialiseren. Maar Athena is zeker ook badass en ze zal haar schild zonder er twee keer over na te denken naar je hoofd gooien als je haar vijand bent.

  2: Chloe Price – Life Is Strange

  Als er één ding is dat Chloe wil, dan is het erachter komen wat er is gebeurd met Rachel, haar beste vriendin voor wie ze romantische gevoelens heeft. Met de hulp van het speelbare personage Max komt ze hier uiteindelijk achter, maar of dat nou is wat ze wil…

  Chloe voelt zich aangetrokken tot jongens en meisjes en je kunt als Max met haar flirten en haar zelfs zoenen. Chloe is in het begin van het verhaal nogal gemeen, maar wordt naarmate het verhaal vordert steeds aardiger.

  1: Tracer – Overwatch

  Lena Oxton, beter bekend als Tracer, was één van Overwatch’ meest veelbelovende piloten en mocht het experimentele vliegtuig genaamd de Slipstream uitproberen. Dit vliegtuig kon teleporteren maar dit ging fout en Tracer verdween. Maanden later kwam ze terug, maar ze was losgeraakt van de tijd en kon niet op één plaats blijven. Dit werd opgelost door een uitvinding van Winston, genaamd de chonal accelerator waarmee Tracer haar eigen tijd kon bepalen.

  Tegenwoordig leeft Tracer in Londen met haar vriendin Emily. Als onderdeel van Overwatch vecht ze samen met haar collega’s tegen het kwaad. Tracer heeft geen problemen meer met haar tijd en kan op één plaats blijven. Ze kan ook sneller rennen dan normaal.

  Top 10 LHBT personages in video games

  Stond jou favoriete personage in deze lijst? Laat het ons weten in de comments!

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.