Top 5 beste seizoenen van series in 2019 om naar uit te kijken

Article
woensdag, 16 januari 2019 om 9:24
top 5 beste seizoenen van series in 2019 om naar uit te kijken 144965
Ieder jaar komen er nieuwe seizoenen van series uit. Denk aan The Walking Dead die ieder jaar weer een vers blik zombies lostrekt of The Punisher waarin weer een heleboel schedels vol lood geschoten worden. Deze twee series zitten niet in deze top 5, maar wel vijf andere toppers. Wij geven je de beste seizoenen van series in 2019.

5. The Handmaids Tale

De eerste serie in deze top 5 beste seizoenen van series in 2019 is The Handmaids Tale. Het verhaal in deze dramaserie draait om Offred, ofwel June Osborne (Elisabeth Moss) en gaat verder in het derde seizoen, ergens dit jaar. In een dystopische toekomst zijn lang niet alle vrouwen vruchtbaar meer. Om toch kinderen te kunnen verwekken gebruikt de elite die in de Verenigde Staten aan de macht zijn een behoorlijk heftige methode.
Deze methode is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van Rachel en haar dienstmaagd(handmaid) Bilha. Vruchtbare vrouwen zoals Offred worden tegen hun wil als handmaids gebruikt om kinderen te baren. Ze worden regelmatig verkracht in een bizarre ceremonie waarbij de tussen de benen van een vrouw liggen, terwijl ze misbruikt worden door de man. De kinderen die hieruit voort komen worden direct afgestaan aan de meester en zijn echtgenote van de handmaids.
Wat het derde seizoen van The Handmaids Tale voor Offred gaat brengen is nog niet bekend, maar dit is ongetwijfeld niet veel goeds. De afgelopen twee seizoenen heeft Offred namelijk ook al de nodige bizarre en schokkende dingen meegemaakt.
144966

4. True Detective

Waar The Handmaids Tale zich op een vaste hoofdrolspeler focust, doet True Detective dat niet. Vanaf 13 januari mogen we genieten van een nieuw seizoen in deze serie die ongetwijfeld weer nieuwe hoofdrolspelers introduceert. Dit gebeurde namelijk in de afgelopen drie seizoenen ook. Naast een nieuwe cast mogen we erop rekenen dat het nieuwe seizoen True Detective ons meeneemt naar een nieuwe omgeving.
Of schrijver Nic Pizzolatto ons dit keer ook weer door verschillende tijdsperiodes zijn verhaal vertelt, is nog onbekend. Ongetwijfeld krijgen we weer een verse portie detectivewerk te zien met een ingewikkelde nieuwe zaak die opgelost moet worden. Aan het einde zullen we weer mogen smullen van de gerechtigheid van de lange arm van de wet.
144971

3. Peaky Blinders

Aan de andere kant van de wet staan in de volgende serie in deze top 5 de Peaky Blinders centraal. Deze criminele bende zal in Birmingham en omgeving weer voor de nodige opschudding zorgen. Cillian Murphy zal weer in de huid kruipen van Thomas Shelby en het gerucht gaat dat hij in het nieuwe seizoen opnieuw in aanraking komt met Alfie Solomons (Tom Hardy). De twee mannen hebben een bijzondere relatie in de serie, waarbij de elkaar aftroeven maar ook op een gekke manier geholpen hebben.
Na de epische finale van seizoen 4 zijn we nu al erg benieuwd wat Shelby te wachten staat. Hij begaf zich in het vorige seizoen in de wereld van de politiek, maar zijn criminele verleden zal ongetwijfeld snel weer opdoemen. Zal ook dit seizoen weer bol staan van bloed, verraad en de nodige kogelregens?

2. Stranger Things

Op de tweede plek komen de kinderen weer voor hete vuren te staan in Stranger Things. The upsidedown is nog niet helemaal leeg van gespuis en gekke wezens. Dat betekent waarschijnlijk maar één ding: Will Byers is weer het haasje. Iets dat begon met een onschuldig, maar intens potje Dungeons & Dragons liep in het eerste seizoen van Stranger Things al uit op een ramp, ware het niet dat Eleven (Millie Bobby Brown) de dag kwam redden.
Eleven heeft intussen Will Byers (Noah Schnapp) gered en de wezens uit the upsidedown met haar telekinetische krachten bevochten, maar moet dat ongetwijfeld nog een derde keer doen. Of de zus van Eleven, die in het tweede seizoen voorbij kwam, weer opduikt, is nog onbekend. Wij zijn nu al benieuwd naar het verloop van seizoen drie. Vanaf de Stranger Things 3 releasedatum in juli mogen we weer van deze heerlijke serie gaan genieten.
144977

1. Game of Thrones

Op nummer één staat ongetwijfeld het meest geanticipeerde nieuwe seizoen van een serie: Game of Thrones. We moesten er een hele tijd op wachten, maar het gaat nu dan eindelijk gebeuren. 'Winter is coming' kun je vergeten, want de winter is er! En het wordt geen fijne winter voor de verschillende huizen. Vergeleken met wat er staat te gebeuren zijn seizoen 1 tot en met 7 waarschijnlijk kinderspel. De White Walkers hebben intussen een van de draken in hun bezit en een leger waar je 'U' tegen zegt. Op hun dooie gemakje zaaien ze dood en verderf waar ze ook komen en het lijkt erop dat ze niet te stoppen zijn.
Los van de dreiging die behoorlijk dichtbij is, houden de gebeurtenissen tussen John Snow (Kit Harington) en Khaleesi (Emilia Clarke) ons ook bezig. Aan het einde van het vorige seizoen kwamen we wat sappige informatie te weten over de twee tortelduifjes en het is nog maar de vraag hoe deze relatie verder zal lopen. We hebben al wat Game of Thrones seizoen 8 details uit de HBO trailer weten te halen.

Beste seizoenen van series in 2019 - hoge verwachtingen

Dit zijn de vijf beste seizoenen van series in 2019 waar wij naar uitkijken. Series waar we allemaal hoge verwachtingen van hebben. Toch kan het zijn dat jouw favoriete serie er niet tussen staat. Welke serie krijgt een nieuw seizoen in 2019, waar jij naar uitkijkt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!