Top 10 leuke Xbox One games voor 2015

  Het lijkt erop dat 2015 weer een mooi jaar voor de gamer gaat worden, want ook voor de Xbox One komen er weer een aantal hele toffe games aan. XGN heeft ze gelukkig allemaal voor je op een rijtje gezet. Dit zijn 10 leuke Xbox One games voor 2015!

  10. State of Decay: Year-One Survival Edition

  Het originele State of Decay kwam in 2013 uit voor de Xbox 360 en PC, maar in 2015 is ook de Xbox One eindelijk aan de beurt. In deze game probeer je in een open wereld de zombie apocalypse te overleven door ondoden te ontwijken, het aan te pappen met andere overlevenden, een fort te bouwen en de open wereld verkennen.

  Deze verbeterde versie van het origineel gaat in 1080p op de Xbox One draaien en zal naast de DLC paketten Breakdown en Lifeline ook nieuwe content bevatten. Wat die nieuwe content precies is, dat moeten de ontwikkelaars nog aan ons verklappen.

  State of Decay: Year-One Survival Edition komt in de lente van 2015 naar de Xbox One

  9. SMITE

  MOBA games zijn big business tegenwoordig en het is hoog tijd dat de Xbox One zijn eigen versie krijgt. Gelukkig is daar SMITE om het gat op te vullen. Nadat de game goed ontvangen werd op de PC komt de Multiplayer Online Battle Arena game waar je een ware strijd van goden speelt naar de Xbox One. Hadden we al gezegd dat de game gratis was?

  Het is momenteel nog onbekend of ontwikkelaar Hi-Rez studios nieuwe features aan de Xbox One versie van SMITE gaat toevoegen.

  SMITE komt begin 2015 naar de Xbox One.

  8. Screamride

  Het is alweer een tijdje geleden dat we een nieuwe Roller Coaster Tycoon game zagen. Gelukkig komt Screamride, de spirituele opvolger van Roller Coaster Tycoon volgend jaar naar de Xbox One. Screamride gaat 50 verschillende levels over de hele wereld bevatten en drie gameplay modi: Engineer, Screamrider en Demolition Expert. Je kunt achtbanen bouwen, er zelf in rijden en de omgeving vernietigen om plek te maken voor jouw epische achtbaan.

  Natuurlijk kan je ook jouw innerlijke massamoordenaar loslaten en delen van de achtbanen kapotmaken waardoor het hele zooitje instort. Je kan zelfs hele wolkenkrabbers met de grond gelijk maken. Kortom: Screamride is de natte droom van iedereen die achtbanen wil maken en mensen naar hun dood wil laten storten!

  Screamride komt op 6 maart 2015 naar de Xbox One.

  7. Ori and the Blind Forest

  Ori and the Blind Forest is één van de meest unieke games die nog op de Xbox One moet gaan uitkomen. Deze platform game wordt ontwikkeld door Moon Studios en er werken ontwikkelaars van over de hele wereld aan de game mee waaronder een artiest van Blizzard. In Ori and the Blind Forest speel je de geest Ori die, nadat zijn moeder ontvoerd wordt, alleen het bos waar hij woont moet verkennen.

  De gameplay is geïnspireerd op nieuwe en ouder games waaronder Rayman en Metroid. Maak alleen geen vergissing, Ori and the Blind Forest is niet zomaar een inspiratieloze rip-off van andere games. Aan de beelden is al te zien dat dit een waardige toevoeging aan de groeiende Xbox One bibliotheek gaat worden.

  Ori and the Blind Forest komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Xbox One.

  6. Phantom Dust

  Er is nog bijna niets bekend over deze remake van de gelijknamige game uit 2004 voor de originele Xbox, maar als deze game ook maar een beetje lijkt op het origineel zitten we gebakken. Phantom Dust was namelijk een actie/strategie titel voor de Xbox die toendertijd hoge ogen wist te gooien. Helaas verkocht de game niet zo goed, dus hadden veel gamers nog nooit gehoord van dit pareltje.

  De game keert dus volgend jaar terug naar de Xbox One. Over deze remake is weinig bekend naast de bovenstaande teaser trailer en dat de game nieuwe gameplay en graphics gaat bevatten.

  Phantom Dust komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Xbox One.

  5. Scalebound

  Ontwikkelaar Platinum Games staat er om bekend goed te zijn in het maken van over the top actie games. Nu het bedrijf zijn talent gaat gebruiken om een game te maken waar je samen met draken vecht, kan dat maar één ding betekenen: dolle pret! Gameregisseur Hideki Kamiya, bekend van Bayonetta en Devil May Cry, heeft gezegd dat Scalebound niet gaat lijken op deze twee games.

  Scalebound belooft een unieke ervaring worden met monsters, dranken en grote actiestukken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

  Scalebound komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Xbox One.

  4. Fable Legends

  Fable Legends is de vijfde game in de Fable serie die anders gaat worden dan zijn voorgangers. In deze game moet je namelijk met z'n vieren het opnemen tegen een villain. Als je geen vrienden hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want Fable Legends is ook gewoon offline met computers te spelen.

  Je gaat de mogelijkheid krijgen om te kiezen uit verschillende classes met elk hun eigen vaardigheden. De game gaat ook enige smartglass integratie hebben.

  Fable Legends komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Xbox One.

  3. Quantum Break

  Quantum Break is de nieuwste game van ontwikelaar Remedy Entertainment, die bekend is van de Alan Wake en Max Payne games. Deze game gaat bijzonder worden, omdat het spel elementen van een third-person shooter combineert met krachten waarmee je de tijd kan manipuleren. Ook gaat Quantum Break gameplay mixen met live action video's.

  Tegelijkertijd met de game is er ook een Quantum Break TV-serie in ontwikkeling. Remedy Studios heeft gezegd dat hoe je de game speelt, impact heeft op de serie en dat de serie je informeert hoe je de game speelt. Het is nog maar afwachten hoe dit gaat uitpakken, maar het klinkt in ieder geval rete interessant!

  Quantum Break komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Xbox One.

  2. Rise of the Tomb Raider

  De wereld was collectief in shock toen bleek dat de nieuwste Tomb Raider exclusief naar de Xbox One zou gaan komen. Goed nieuws natuurlijk voor Xbox fans dat Microsoft deze vette franchise wist binnen te harken! Dit vervolg op de Tomb Raider reboot uit 2013 wordt wederom ontwikkeld door Crystal Dynamics en als de vorige game een maatstaf is kan dit alleen maar veel goeds betekenen.

  Verder is er heel erg weinig over Rise of the Tomb Raider bekend behalve wat afbeeldingen en een trailer. Wel een hele gave trailer!

  Rise of the Tomb Raider komt eind 2015 naar de Xbox One.

  1. Halo 5: Guardians

  Halo: The Master Chief Collection was dit jaar al één van de hoogst beoordeelde games en dat waren niet eens 'nieuwe' games om het zo te stellen. De Halo serie is al jaren gigantisch populair op de Xbox en dit nieuwe deel gaat waarschijnlijk geen uitzondering zijn. 343 Industries werkt net als bij Halo 4 weer aan deze game waar je ondanks geruchten nog steeds als de oude vertrouwede Master Chief zal spelen.

  Aan de multiplayer wordt de controversiële ADS (Aim Down Sights) mogelijkheid toegevoegd. Als je wilt weten wat onze eigen Halo fan Rob van de Halo 5 multiplayer bèta vond, dat kan je gewoon lezen in de Halo 5 multiplayer bèta review!

  Halo 5: Guardians komt eind 2015 naar de Xbox One.

  Quantum Break

  Verkijgbaar vanaf 5 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.