Top 10 leuke PS4 games voor 2015

  Ook voor 2015 heeft de PlayStation 4 weer veel voor ons in petto. We nemen een kijkje naar het avontuurlijke vierde deel in de Uncharted-franchise tot aan een indie-game als Abzu, die ons net als PS4-exclusive No Man's Sky mee zal sleuren in een betoverende wereld. Check snel onze top 10 PS4 games voor 2015.

  10. Abzu

  Abzu is een indie-game van ontwikkelaar Giant Squid, opgericht door art director Matt Nava die we onder andere kennen van Journey en Flower. Het is een 2D game die voorzien is van unieke 3D elementen. Ook al is er nog niet veel informatie over Abzu bekend, toch kun je uit de trailer al wel wat informatie halen.

  Zo zien we schitterende onderwatergezichten, gevuld met allerlei flora en fauna die je kunt onderzoeken en ontdekken. Aangezien creative director Matt Nava met zijn ervaring van Journey aan het hoofd staat van deze game, weten we wel wat voor goeds we van hem kunnen verwachten. Ook componist Austin Wintory, die muziek voor Journey heeft gemaakt, levert een bijdrage aan de muziek van Abzu.

  De trailer van de game laat een schol met vissen zien, een zwemmende duiker tussen de haaien en reusachtige walvissen. Wil je meer van Abzu zien, check dan vooral de bovenstaande trailer. Abzu wordt verwacht voor de PS4 in 2015.

  9. Street Fighter 5

  Street Fighter 5 was officieel nog niet aangekondigd door Capcom en is in een Youtube-video die op 5 december 2014 online ging gelekt. Op de PlayStation Experience in Las Vegas is op 6 december de game officieel uit de doeken gedaan. Hier is bekend geworden dat de game alleen maar voor PC en PS4 uit zal komen en dus exclusief is voor de PS4-console.

  De game zal gemaakt worden in de Unreal Engine 4 en krijgt bovendien cross-plaform gameplay. hierdoor wordt het mogelijk om PC en PS4-gamers tegen elkaar te laten spelen. Het is hoogst waarschijnlijk dat Street Fighter 5 in 2015 zal uitkomen, maar meer informatie dan dit is er nog niet beschijkbaar. Wil je een tipje van de sluier, bekijk dan de bovenstaande trailer van Street Fighter 5.

  8. Let it Die

  Het spel focust zich op een vrouwelijk karakter met de naam Tae loroi en speelt zich af in het jaar 2043. In de game zul je naast Japanse culturen ook westerse culturen vinden en wordt de game omschreven als een "super action game" of "extreme action game".

  Het leuke is dat de game free-to-play is en dus gratis gespeeld kan worden. Ook al is er nog maar weinig informatie beschikbaar, weten we toch dat vijanden gebruik maken van de data van andere spelers. Dit zorgt voor A-synchrone gameplay die via een online gedeelte wordt bemachtigd. Ook kan je de wapens en kleding van een vijand pakken om je eigen karakter te personaliseren.

  De trailer geeft in ieder geval een ontzettend vette sfeer weg, die ons een spannend gevoel geeft. Daarom kunnen wij niet wachten tot we deze vette titel gratis kunnen gaan spelen.

  7. Everybody’s Gone to the Rapture

  Everybody's Gone to the Rapture is een first-person avonturen game, die verhaal gedreven is en zich afspeelt in een grote open-wereld. Eerst zou hij alleen op de PC uitkomen, waarna hij nu alleen nog maar op de PS4 uitkomt.

  Everybody's Gone to the Rapture zal draaien om zes verschillende karakters die allemaal aan landmarks in de game verbonden zijn. De landmarks zullen veranderen aan de hand van de progressie in de game. Het gehele verhaal zal zich afspelen in een dorp met de naam Shropshire, midden in een apocalypse.

  Everybody's Gone to the Rapture zal verschillen met zijn voorganger "Dear Esther", door het gebruik van meer interactie zoals het manipuleren van objecten, het openen en sluiten van deuren en het invloed hebben op dingen die in de game gebeuren. Everybody's Gone to the Rapture zal ergens in 2015 verschijnen voor PS4.

  6. Until Dawn

  Until Dawn is een horrorgame die in de zomer van 2015 uit zou moeten komen. Eerder was hij in de maak als PS3-titel met PS Move-ondersteuning, maar is toen geschrapt en opnieuw opgezet als exclusieve PS4-versie.

  Het verhaal gaat over een groep van acht tieners die samen in een houten huisje zit, ter herdenking van één van hun overleden vrienden. Wat de jongeren niet weten is dat er een seriemoordenaar op de loer ligt die ze waarschijnlijk allemaal wil vermoorden.

  Een toch wel cliche scenario met een wel hele spannende sfeer, die je in de 24 minuten aan gameplay in de bovenstaande video kan proeven. Haal je zaklamp maar vast tevoorschijn, want die zul je in Until Dawn zeker nodig hebben.

  5. The Order 1886

  The Order 1866 is een singleplayer game die zich afspeelt in Victoriaans Londen. Je gaat naar het jaar 1866 en gaat dus een stapje terug in de tijd, alleen wat je daar meemaakt is niet zoals het in de geschiedenisboeken is vermeld. In het verleden maak jij gebruik van futuristische wapens die helemaal niet in het jaar 1866 horen.

  De gamewereld zit vol met mythische beesten die voor jou de vijand zijn. Samen met ridders uit het broederschap ga je de strijd aan tegen deze beesten en ga jij de toekomst bepalen die de mensheid in het nu zal gaan beleven. The Order 1866 is een PS4-exclusieve game die ergens in 2015 uitkomt.

  Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer van deze game zien? Bekijk dan de bovenstaande trailer van The Order 1866.

  4. No Man's Sky

  No Man's Sky is een speciale titel voor de PS4, omdat hij naast de PC-versie alleen maar op een PS4-console uitkomt. Dit houdt in dat we hem wel redelijk exclusief mogen noemen, aangezien de PC geen console is. No Man's Sky bevat een random generated open wereld waarin spelers de rol aannemen van een onderzoeker die met een ruimteschip door het heelal kan reizen.

  Je hebt de mogelijkheid om met vijanden in gevecht te gaan, nieuwe planeten te ontdekken en interactie te hebben met verschillende flora en fauna. Random generated houdt in dat alles in de wereld elke keer dat je speelt weer anders is. Dat is heel uniek, want op die manier weet je nooit wat je kan verwachten en is de ervaring iedere keer weer anders.

  De game gebruikt een 64-bit seeding key die ervoor zorgt dat er 18 quintillion verschillende planeten kunnen ontstaan. De game beschikt ook over online mogelijkheden die ervoor zorgen dat online spelers informatie met elkaar kunnen uitwisselen over planeten die ze bezocht hebben.

  Ook kunnen ze deze bezoeken door de planeet naar keuze aan te klikken op een grote map. Dit kan wel pas nadat je jouw ruimteschip hebt geüpgradet met hyperdrive vaardigheden. naast het online gedeelte is de game uiteraard ook offline te spelen.

  3. Ratchet and Clank

  De Ratchet & Clank reboot die in de eerste helft van 2015 moet uitkomen, wordt weer gemaakt door Insomniac Games. Het is de bedoeling dat de gameplay fink geüpdated wordt en de game qua visuals bij de top van de PS4-games behoort.

  Op de persconferentie van Sony op de E3 in 2014 werd aangekondigd dat het om een reboot van de serie gaat.

  2. Bloodborne

  Bloodborne is een game die zich in de verlaten stad Yharnam afspeelt. Jij reist naar deze stad af, om een geneesmiddel te vinden, waar de stad om bekend staat. Jij bent niet de enige die naar de stad is afgereisd, want er zijn nog veel meer reizigers met hetzelfde idee.

  Als je eenmaal in de stad bent gearriveerd, kom je tot de conclusie dat de straten gevuld zijn met vervloekte inwoners, die geweldadig en gestoord zijn. De zoektocht naar het geneesmiddel kun je dus wel even opzij zetten, aangezien je eerst moet proberen te overleven tussen al die vervloekte inwoners.

  Bloodborne is een RPG die exclusief uitkomt op de PS4. Bloodborne is op Sony's Electronic Entertainment Expo in 2014 getoond in een trailer en de game staat gepland voor een release in maart 2015.

  1. Uncharted 4 A Thief's End

  Uncharted 4 is het vierde deel in de Uncharted-franchise en komt in 2015 uit. Als we de titel mogen geloven, is het waarschijnlijk ook het laatste deel in de serie.

  Uit de teaser die beschikbaar is kun je al een beetje de sfeer proeven. Niet dat er veel te zien is maar je kunt er wel uithalen dat er een schipwrak in de buurt van het Afrikaanse eiland Madagascar ligt. Een stem van een man is te horen, waar nog onduidelijk is of dit de stem van de enige echte Sir Francis Drake is, maar geduld zal dit laten weten.

  Uncharted 4 komt wel in 2015 uit, maar wanneer precies is nog de vraag. Wil je de teaser zelf bekijken, dan kan dit in de bovenstaande video, om je alvast een beetje in de sfeer te brengen.

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.