Top 10 leuke Wii U games voor 2015

  2014 kan gezien worden als het jaar waarin de Wii U onder het stof vandaan kroop en bewees dat Nintendo's nieuwe console ook genoeg te bieden heeft. In 2015 komen er ook weer een aantal hele vette games naar de Wii U, en XGN heeft ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 Wii U games voor 2015!

  10. Mario Party 10

  Het wordt weer ouderwets genieten met het tiende deel in de Mario Party serie en de eerste op de Wii U. In Mario Party speel je met z'n vieren een variant op een bordspel waar je zo veel mogelijk sterren probeert te verzamelen. In de tussentijd speel je ook nog minigames tegen elkaar.

  De game gaat naast de oude vertrouwde Party Mode ook de nieuwe Bowser Party modus bevatten, waar één speler als Bowser met de gamepad het opneemt tegen vier andere spelers. Degene die Bowser speelt moet de andere spelers zien uit te schakelen, terwijl ze proberen naar het einde van het level te komen. Ook zal de game met de populaire Amiibo figuren van Nintendo gaan werken. De borden waar je op kan spelen zijn onder andere een pretpark met het kasteel van Peach en een bord in de wolken.

  Mario Party 10 komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Wii U.

  9. Mario vs. Donkey Kong

  Mario vs. Donkey Kong is het zesde deel in de (je raadt het al) Mario vs. Donkey Kong serie. Er is momenteel nog weinig over de game bekend, behalve dat je net als in andere Wii U games stempels kan verzamelen. Ook zal het mogelijk zijn zelf levels te maken en deze met iedereen te delen op Miiverse.

  Mario vs. Donkey Kong komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Wii U.

  8. Mario Maker

  Nóg een Mario game? Zeker, maar Mario Maker is een geval apart. In deze game kan je namelijk zelf Mario levels ontwerpen en ze delen met de wereld! Je kan jouw zelfgemaakte levels eruit laten zien alsof ze uit de originele Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World of New Super Mario Bros. U komen.

  Bij het maken levels kan er gekozen worden uit een heel scala aan verschillende vijanden, obstakels en power-ups uit de geschiedenis van de Mario games. Ook kunnen vijanden aangepast worden met onder andere vleugels.

  Mario Maker komt begin 2015 naar de Wii U.

  7. Devil's Third

  Als er één ding is waar de Wii U een schrijnend tekort aan heeft is het wel badass actie games. Gelukkig schiet ontwikkelaar Valhalla Game Studios, bestaande uit ex-leden van Tecmo en Team Ninja, te hulp met Devil's Third. In de toekomst is er namelijk een grootschalige wereldoorlog uitgebroken en het is aan jou om een kant te kiezen. Dit betekent natuurlijk iedereen die jouw pad kruist zonder pardon in het gezicht knallen!

  Devil's Third is een third-person shooter met hack and slash elementen hak (en schiet) je iedereen als een kale kerel met tattoeages genaamd Ivan in mootjes. De game gaat naast de standaard verhaalmodus ook een mogelijkheid bieden om je eigen levels te maken en het zal ook mogelijk zijn om elkaar online te lijf te gaan.

  Devil's Third komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Wii U.

  6. Xenoblade Chronicles X

  De spirituele opvolger van Xenoblade Chronicles, Xenoblade Chronicles X is een actie RPG die momenteel wordt ontwikkeld door Monolith Soft. In het jaar 2054 vechten twee alienrassen tegen elkaar en de aarde is dik de sigaar. De mensheid moet evacueren van de aarde als deze onbewoonbaar wordt, en de game volgt het schip de White Whale als deze crasht op de planeet Mira.

  De nadruk ligt in deze game op het verkennen van de grote open wereld, maar dan wel in stijl. In Xenoblade Chronicles bestuur je namelijk gigantische robots die kunnen vliegen, zich over water kunnen bewegen en ook nog eens kunnen transformeren in tanks of motors. Ook keren de bekende actie-rpg elementen uit de Wii game terug.

  Xenoblade Chronicles X komt op een nog onbekende datum in 2015 naar de Wii U.

  5. Yoshi's Woolly World

  Het schattige groene dinosaurusje keert terug in een nieuwe Yoshi game. In Yoshi's Woolly World bestuur je Yoshi in een wereld waar alles van wol gemaakt is. Dit is de eerste console game van Yoshi sinds Yoshi's Story voor de Nintendo 64 uit 1997 en de game zal grotendeels dezelfde stijl volgen als Kirby's Epic Yarn voor de Wii.

  Yoshi kan in Yoshi's Woolly World nog steeds veel van zijn klassieke moves waaronder eieren gooien, spartelend springen en natuurlijk vijanden met zijn elastische tong naar binnen werken. Yoshi produceert ballen van wol om naar zijn vijanden te gooien en hij kan ook in allerlei wollen vormen transformeren. Ook Amiibo's zullen met de game werken.

  Yoshi's Woolly World komt begin 2015 naar de Wii U.

  4. Splatoon

  Een team-based third person shooter van Nintendo? Betekent dit misschien dat de apocalyps dan toch eindelijk plaats gaat vinden? Waarschijnlijk niet, want Splatoon is een third-person shooter waar je in plaats van de andere spelers met kogels te doorzeven het speelveld met zo veel mogelijk verf probeert te bedekken.

  In deze unieke game bestuur je een Inkling, die kan veranderen tussen een octopus-vorm en een mens-vorm. Als mens moet je de omgeving in zo veel mogelijk verf zien te bedekken, terwijl je als octopus door de verf heen kunt zwemmen. De GamePad wordt gebruikt om de kaart te bekijken, naar andere spelers te teleporteren en met de gyroscoop richten. Splatoon gaat zeker weten één van de meest unieke games op de Wii U worden.

  Splatoon komt in de eerste helft van 2015 naar de Wii U.

  3. Kirby and the Rainbow Paintbrush

  Kirby veroverde onze harten al toen de aandoenlijke roze blob in wollen vorm op de Wii verscheen, maar nu is de schattigheidsschaal toch echt gebroken. Kirby and the Rainbow Paintbrush is namelijk in een claymation stijl gedaan waar alles lijkt alsof het van klei gemaakt is. De game is een soort opvolger van Kirby Canvas Curse voor de Nintendo DS, waar Kirby letterlijk een bal is die je met het touchscreen door levels heen moet loodsen.

  Kirby kan ook veranderen in een tank, een onderzeeër of een raket en zo door de levels bewegen. Co-op met vier belooft ook weer plezier (dat rijmt!) en de game moet ook met Amiibo's gaan werken. Zo krijg je met de Kirby, King Dedede en Meta Knight Amiibo's speciale vaardigheden voor Kirby.

  Kirby and the Rainbow Paintbrush komt eind 2015 naar de Wii U.

  2. Star Fox

  Het is alweer 9 jaar geleden sinds, naast een remake, de laatste nieuwe Star Fox game uit kwam en zelfs 10 jaar geleden sinds de laatste Star Fox game op een console. Hoog tijd dus voor de terugkeer van onze favoriete ruimte-vos op de Wii U. Er is momenteel nog heel weinig van de game bekend en beelden van de game (naast een vervaagde teaser die hierboven te zien is) zijn tot nu toe nog schaars. Mario en Zelda bedenker Shigeru Miyamoto werkt aan de titel en tussen neus en lippen door bevestigde de man dat Star Fox vóór de nieuwe Zelda moet gaan uitkomen.

  De gameplay van Star Fox gaat de gyroscoop van de GamePad gebruiken om te richten en op de GamePad is ook een first-person perspectief van de cockpit te zien. Er is ook enige connectie met twee andere projecten, Project Giant Robot en Project Guard. Het verhaal van Star Fox gaat episodisch gestructureerd worden en zal veel lijken op die van de TV-serie Thunderbirds uit de jaren 60. Amiibo's zullen ook met de game werken, hoe precies is nog niet bekend.

  Star Fox komt midden/eind 2015 naar de Wii U.

  1. The Legend of Zelda

  Net als bij Star Fox is er nog weinig bekend over het nieuwe avontuur van Link, maar dat betekent niet dat we niet al enthousiast mogen worden! Deze nieuwe Zelda game keert terug naar de roots van de serie door zich af te spelen in een grote open wereld. Hoe groot precies weten we nog niet, maar als we de beelden van de Game Awards bekijken kunnen we zien dat het aardig groot gaat worden. Ook grafisch zit het wel snor met de game.

  Elementen uit eerdere Zelda games keren terug zoals het paard Epona en het doekje waarmee je door de lucht kunt zweven. Epona zal automatisch rennen en obstakels vermijden en het is mogelijk om appels van de bomen te plukken en te eten. Ook lijkt het mogelijk te zijn vijanden in slow-motion met pijl en boog uit te schakelen. Kortom: het lijkt erop dat The Legend of Zelda voor de Wii U één van de tofste games van 2015 gaat worden!

  The Legend of Zelda komt eind 2015 naar de Wii U.

  Xenoblade Chronicles X

  Verkijgbaar vanaf 4 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.