Top 10 iOS 10 Tips - De geheimen van iOS 10 onthuld

Article
zaterdag, 08 oktober 2016 om 12:00
xgn google image
Mocht je je Apple product al hebben geüpdatet naar de nieuwste iOS 10, dan ben je misschien al bekend met een deel van de nieuwe features. Maar misschien ben je nog niet bekend met alle nieuwe functies van iOS 10. Daarom hier de Top 10 iOS 10 tips.

10. Raise to Wake functie

Een gloed nieuwe iOS 10 feature is Raise To Wake. Deze functie is echt gemaakt voor de luie der aarde. Voor de mensen die niet langer zo een vervelend knopje in willen drukken om te kijken of ze een melding hebben. Die hoeven nu alleen maar hun telefoon op te pakken om hem aan te zetten. Scheelt toch weer een First World Problem.
98880 3

9. Uitschrijven van mailinglijsten

Een nieuwe, maar zeer handige functie is toegevoegd aan Mail. Je kan nu met een simpele druk op de knop jezelf uitschrijven bij een mailinglijst waar je niet langer mails van wilt ontvangen. Op die manier kan je zonder moeite je mailbox preventief schoonhouden.
98881 1

8. 3D Touch Quick Actions

Door gebruik te maken van 3D Touch op standaard apps krijg je nu snelle toegang tot de meeste gebruikte onderdelen. Zo kan je bij instellingen snelle toegang krijgen tot het Wi-Fi menu of kan je met de Klok snel een stopwatch starten.
98882 1

7. Verwijderen van originele Apple apps

Een optie die veel is aangevraagd en eindelijk toegevoegd is het verwijderen van orignele apps van iOS. Een nieuwe iOS 10 feature is het verwijderen van apps die Apple al voor jou op de telefoon heeft gezet. Eindelijk zitten die apps niet langer in je weg en kan je de apps die je niet gebruikt rechtstreeks in de prullenbak donderen.
98883 1

6. Muziek luisteren tijdens het maken van fotos

Zit je lekker in de trein naar huis van school of werk muziek te luisteren, zie je net een schitterend uitzicht om even op de gevoelige plaat vast te leggen. Niet langer hoef je je liedje te onderbreken om die foto te nemen. Je kan gewoon lekker doorluisteren en toch nog even een fotootje maken.
98884

5. Flashlight opties

Door de Flashlight in het control center goed in te drukken krijg je toegang tot verschillende opties van de zaklamp. Deze functie geldt voornamelijk voor iPhone 7. Deze heeft vier verschillende LEDs. Al deze LEDs kun je gebruiken om een gepaste zaklamp aan te zetten.
98885 1

4. Nieuwe iMessage features

iOS 10 is heeft allerlei nieuwe features gekregen. Je kan nu elke bericht dat je stuurt helemaal op laten vallen. Of juist super geheim houden. Door, na het typen van een bericht, de verzendknop goed in te drukken met 3D touch krijg je een scherm met opties voor je bericht. Zo kan je een verzonden tekstballontje op laten springen of kan je een bericht versturen met onzichtbare inkt.
Zelfs kan je berichten versieren met schermvullende animaties. Door weer de verzendknop goed in te drukken of langer ingedrukt te houden, kan je boven ook kiezen voor schermvullende animaties. Nu kan je het scherm van je vrienden vullen met ballonnen of met vuurwerk.
Ook kan je nu foto's bewerken in de app zoals je dat ook kan in bijvoorbeeld Snapchat. Je kan zelf tekst toevoegen of gewoon een tekening maken over je afbeelding.
98886 1

3. Rest Finger to Open / Slide to unlock

Het bekende Slide To Unlock is niet langer te vinden op Apple producten. Het scherm kan nu ontgrendeld worden met behulp van een simpele druk op de homeknop die dan je vingerafdruk leest ter beveiliging. Voor iPhones zonder scanner kan je een bijvoorbeeld een code invoeren om de telefoon te ontgrendelen.
Voor de mensen die alleen ook nog te lui zijn om ‘helemaal’ de knop in te drukken kunnen ook gebruik maken van de ‘Rest Finger To Open’ functie. In combinatie met de nieuwe Raise to Wake functie kan je de telefoon aan zetten zonder energie te verspillen aan die verdomde knop.
Vanaf nu kan je daarom ook sliden naar andere schermen van een vergrendelde telefoon. Zo kan je naar rechts op swipen voor nieuws en meldingen en kan je de linker kant op swipen om direct je camera te openen.
98887 1

2. Vernieuwde Control Center

Het control center heeft een nieuwe look gekregen. Deze zal een stuk overzichtelijker zijn dan het oude control center. Niet langer zit alles op 1 pagina. Nu kan je op de eerste pagina van het control center je instellingen aanpassen. Swipe een keer naar links en je kan al je media besturen, zoals Spotify of iTunes.
98888

1. Geoptimaliseerde opslag

Een van de handigste nieuwe features van iOS 10 is de geoptimaliseerde opslag. iOS 10 houdt bij welke apps, bestanden of muziek je al lang niet meer gebruikt. Op basis daarvan het besturingsysteem je advies geven over welke bestanden je kan verwijderen en welke je moet behouden. Zo kan je optimaal gebruik maken van elke MB die je iPhone of iPad te bieden heeft.
Voor meer over de iPhone 7, kan je onze iPhone 7 Review checken!