Top 10 Halloween PC games om dit weekend te spelen

  Mocht je alle aangeraden Halloween films al hebben gezien of liever zelf slimme (of domme) keuzes maken in een griezelige omgeving, dan hebben wij goed nieuws. Want in deze lijst met de top 10 Halloween PC games geven wij jullie een suggestie welke griezelgames je op Halloween kan gaan spelen.

  Al deze games zijn ook nog eens in de aanbieding tot 1 november, want het is namelijk Halloween sale op Steam. Alle titels op deze lijst hebben flinke kortingen en ook tal van andere griezelige games zijn een stuk goedkoper dan normaal.

  10. Inside (9,99 euro)

  De meeste spellen in deze lijst plaatsen de speler in het hoofd of op de schouder van een personage. Inside doet dit niet maar toont jouw personage in 2D, vanaf de zijkant gezien. In een donkere wereld moet je puzzels oplossen en vreemde robots en mensen zien te ontwijken.

  Met slechts minimaal kleurgebruik is de wereld van Inside bijzonder duister. Er wordt in het spel niet gesproken, met de achtergrondmuziek als enige geluid. Absoluut niet het langst durende spel met twee tot drie uur aan levels, maar zeker een griezelige aanrader voor Halloween!

  9. Zombie Army (8,39 euro)

  Wie de Sniper Elite spellen heeft gespeeld, weet hoeveel Duitse soldaten er aan jouw hand de dood vinden. Jammer genoeg voor jou blijken de Nazi’s niet dood en moet je ze wederom (en deze keer voorgoed) naar het rijk der doden helpen.

  Niet alleen zijn er zombies die proberen een hap uit je te nemen, de meeste zijn ook nog een tot de tanden toe bewapend. Zo zijn er Nazi zombie sluipschutters, zelfmoordenaars en bruten met een zwaar machinegeweer in hun klauwen. Geen makkelijke, kruipen doelwitten als in The Walking Dead dus!

  8. Dead Island (5,99 euro)

  Je zou maar een vakantie hebben geboekt naar een tropische oord om vervolgens midden in een zombie uitbraak terecht te komen. Het overkomt een flink aantal mensen waarvan jij er eentje bent. Samen met drie andere lotgenoten dwing je de hersenloze wezens steeds verder terug en ontrafel je het geheime project rondom de zombies.

  Met zowel levels in het tropische ressort waar je het spel begint, als een gigantische jungle en een maximaal beveiligde gevangenis, is er genoeg te zien in Dead Island. En laat je nou ook nog eens jouw fantasie de vrije loop kunnen geven als het gaat om wapens in elkaar knutselen. En ja, prikkeldraad om een honkbalknuppel wikkelen als Negan uit The Walking Dead kan uiteraard ook!

  7. Layers of Fear (4,99 euro)

  Mocht je jezelf nooit als meester-schilder aan het werk zien, dan ben je met Layers of Fear aan het juiste adres om toch een mesterwerk te maken. Gedurende het spel kom je er alleen wel achter dat alle onderdelen waar je op en mee schildert niet terug te vinden zijn in het gemiddelde schildersarsenaal.

  Aan de hand van flashbacks kom je achter het duistere verleden van de schilder die jij zelf speelt. Pas als je het spel voor een tweede keer speelt, zullen bepaalde details je direct opvallen, terwijl dat de eerste keer niet het geval is. En met meerdere mogelijke eindes, is het ook nog eens een goed idee om deze nummer 7 in de lijst met de top 10 Halloween PC games minstens twee keer te spelen.

  6. Friday the 13th (18,49 euro)

  Jason Voorhees is niet alleen angstaanjagend op het witte doek, zijn verschijning in het gelijknamige spel Friday the 13th is ook nog eens behoorlijk griezelig. Achtervolgd door de gemaskerde maniak is het aan jou en vijf anderen om te ontsnappen of, als je de ballen hebt, de confrontatie aan te gaan en Jason voor eeuwig uit de weg te ruimen.

  Een andere speler heeft natuurlijk het tegenovergestelde doel. Deze zal als Jason moeten proberen alle zes de spelers op een pijnlijke manier af te maken. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je ze natuurlijk eerst de stuipen op het lijf weten te jagen. Een aanrader om deze titel midden in de nacht met een aantal vrienden te spelen!

  5. Dying Light (14,99 euro)

  Op plaats vijf in de lijst met beste Halloween PC games staat Dying Light, waarin de speler net als in Dead Island wordt losgelaten in een gigantische map die tot de nok is gevuld met zombies. Markant detail is dat studio Techland ook de maker van Dead Island is. Mocht je Dying Light willen kopen, dan kan dat hier.

  Er zijn wel een flink aantal grote verschillen tussen de nummers vijf en acht in deze lijst met top 10 Halloween PC games. Voornamelijk de systemen rondom weer en tijd zorgen voor flink wat broekpoepmomenten. Want waar zombies overdag af te schieten zijn als prijsschieten op de kermis, zijn de rollen in de nacht omgedraaid. The hunter has become the hunted!

  4. The Forest (11,24 euro)

  Waar je in Dead Island tenminste jouw vakantiebestemming weet te bereiken, is je dat in The Forest niet gegund. Het vliegtuig waarin jij met jouw zoontje zit, stort neer op een eiland waar zwaar gemuteerde kannibalen de dienst uitmaken.

  Aan jou de taak om te overleven en aanwijzingen te vinden over waar jouw zoon is. Maar wees gewaarschuwd. Het antwoord zal je waarschijnlijk niet bevallen. Maar The Forest is niet voor niets een horror game!

  3. Dead Space (2,49 euro)

  Dat mensen een bepaalde drang hebben om buitenaards leven op te sporen, is in menig spel behandeld. Ook in Dead Space lijkt onze nieuwsgierigheid te leiden tot gebeurtenissen die we liever buiten hadden gelaten.

  Want zodra een groep mijnwerkers een artefact vinden in de kern van een planeet ver buiten ons eigen zonnestelsel, barst de pleuris uit. Mensen maken elkaar van kant en de lijken komen op bizarre wijze (en met extra ledematen) weer tot leven. Aan jou de taak om in deze griezelige chaos alles weer tot een goed einde te brengen. Dead Space mag daarom niet ontbreken in de lijst met de top 10 Halloween PC games om dit weekend te spelen.

  2. Dead by Daylight (9,99 euro)

  Met iconische moordenaars als Michael Myers en Leatherface achter je aan, is er al genoeg te griezelen in Dead by Daylight. Sinds gisteren is ook Freddy Krueger aan de cast van moordlustige slechteriken toegevoegd.

  In het spel moet één speler in de huid kruipen van een moordende maniak terwijl vier andere spelers hun best moeten doen om te ontsnappen. Om dit te doen zal je eerst een aantal generatoren weer aan de praat moeten krijgen wat de moordenaar de kans geeft spelers stuk voor stuk te vermoorden. Griezelen gegarandeerd!

  1. Outlast (3,99 euro)

  Een gekkenhuis is een plek die in menig film en spel het toneel is. Ook in Outlast, als je in de schoenen van een nieuwsgierige journalist stapt om uit te zoeken wat er in het nabijgelegen gekkenhuis aan de hand is. Want lijken die aan muren hangen en bloed dat door de gangen stroomt is niet zoals het hoort.

  Voordat je het weet vlieg je zelf door de kamers heen als blijkt dat de patiënten los zijn gebroken nadat een mysterieus wezen hen uit hun kamers heeft gelaten. Aan jou als ongetrainde fotograaf om uit te zoeken wat er precies gaande is. Leg wel alvast een paar schone onderbroeken klaar, want de schrikeffecten zullen je vast wel een keer te pakken krijgen op een moment wanneer je ze het minste verwacht.

  Top 10 Halloween PC games om dit weekend te spelen – Wat spelen jullie?

  Dit was onze lijst met tien suggesties om je dit weekend bezig te houden met genoeg horror. Mocht je meer van films houden, dan hebben we daar ook een lijst voor. Onze vraag aan jullie is dan ook met welke film of game jullie je dit weekend zoet gaan houden! Laat het ons weten in de comments!

  Inside

  Verkijgbaar vanaf 29 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.