De 5 tofste Assassin's Creed Origins locaties

Article
vrijdag, 27 oktober 2017 om 17:00
xgn google image
De nieuwe Assassin's Creed is uit en brengt ons terug naar het oude Egypte. Dat wordt dus, à la Assassin's Creed 2, weer tientallen bekende locaties uit het verleden bezoeken. En aangezien Egypte er veel heeft, zetten wij de vijf tofste Assassin's Creed Origins locaties voor je op een rij.

Piramides van Giza en de Sfinx

We trappen af met vier gebouwen tegelijk. De drie Piramides van Giza en de Sfinx staan namelijk bij elkaar en zijn misschien wel de bekendste Assassin's Creed Origins locaties. Ze behoren sowieso tot de oudste menselijke bouwwerken, dus dat we met een stukje historie te maken hebben moge duidelijk wezen.
De verreweg meest bekende piramide van de drie is de Piramide van Cheops, het enige nog bestaande wereldwonder van de zeven klassieke wereldwonderen. Het was met zijn 146 meter tot 1311 het allerhoogste gebouw ter wereld, totdat de Kathedraal van Lincoln gebouwd werd.
De andere twee piramides zijn die van Mykerinos en Chefren. Laatstgenoemde is nog het bekendst van de twee, omdat de gelijknamige koning daar nog steeds begraven ligt. Tevens is de piramide van Chefren degene die direct achter de Sfinx staat, waardoor deze twee vaak in één beeld gevangen zijn.
De Sfinx is naast de piramides één van de meest bekende bouwwerken van het oude Egypte. Niet zozeer omdat het het enige beeld van de mythische sfinx, maar wel één van de meest mysterieuze varianten. Zo zijn er theorieën dat het gebouw al tienduizend jaar oud is en dat er mogelijk geheime kamers in of onder de sfinx bestaan.
Best mysterieus dus, deze serie gebouwen en zeker daarom enkele van de meest toffe Assassin's Creed Origins locaties. Misschien kan jij die mysteries ontrafelen tijdens jouw avontuur?
120671

Memphis

Zoals je waarschijnlijk weet is de hoofdstad van het huidige Egypte Caïro, maar dit was niet altijd zo. Ten tijden van het oude Egypte was die eer namelijk aan Memphis, een inmiddels niet meer bewoonbare stad aan de oevers van de Nijl.
Lopen door Memphis in Assassin's Creed Origins voelt een beetje hetzelfde als het verkennen van Rome in Assassin's Creed Brotherhood. Weliswaar is Memphis ietwat kleiner, maar het zit net als Rome vol met historische bezienswaardigheden. Zo staan de hierboven genoemde piramides en sfinx van Giza vlakbij het centrum van de stad.
Het is dus zeker de moeite waard om de straten van Memphis te verkennen in de game, want je komt de nodige bekende Assassin's Creed Origins locaties tegen. Misschien vind jij in de vele tombes wel grote schatten!
120672

Heliopolis

Nog een historische stad die we in de schijnwerpers moeten zetten is Heliopolis. Want als Memphis al vol stond met historische tombes en tempels, dan staat Heliopolis dat al helemaal. Grotendeels omdat de stad gezien werd als één van de belangrijkste religieuze centra van Egypte.
Je kunt dus veel tempels, die ter ere van oude goden en farao's zijn gemaakt, bezoeken in Assassin's Creed Origins. Saillant detail is dat er vandaag de dag niks over is van het oude Heliopolis. Het is inmiddels een buitenwijk van Caïro geworden waar de Obelisk van Senoeseret I het enige overgebleven stukje oudheid is.
120675

Black Desert

Dit is niet enkel een historische locatie in het oude Egypte, want de Black Desert bestaat namelijk nog. Maar het is wel een opvallende. Welke woestijn is namelijk zwart van kleur? Nou, deze dus.
De Black Desert is onderdeel van de Libische Woestijn en heeft zijn naam te danken aan de zwarte asresten die op verschillende plekken in de woestijn liggen. Deze zijn van een uitgebarsten vulkaan. Misschien is het niet een heel actieve regio in de game, maar het geeft ons wel mooie plaatjes.
120676

Tombe van Alexander

Dit is een interessant locatie, want dit is de tombe waar resten van het lichaam van Alexander de Grote moeten liggen. Eén probleem: niemand weet waar die tombe is. Ubisoft doet in Assassin's Creed Origins een poging dit mysterie een nieuwe draai te geven en plaatsen de tombe in Alexandrië, een stad in het oude Egypte.
De mythe over waar de Tombe van Alexander ligt is enorm. Alexander de Grote stierf namelijk in Babylon en zou mogelijk daar ook liggen. Andere bronnen melden dat zijn graf in Vergina in Griekenland of Alexandrië ligt. Kortom; niemand weet dus echt zeker waar de tombe is. Des te leuker om in Assassin's Creed Origins de kijk van Ubisoft mee te maken.

Wat zijn jouw favoriete Assassin's Creed Origins locaties

Het moge duidelijk wezen dat het oude Egypte in Assassin's Creed Origins vol staat met oude, historische locaties. Welke laat jouw geschiedenishart sneller kloppen? Laat het ons weten in de comments.
Assassin's Creed Origins is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. In de Assassin's Creed Origins review waren in ieder geval positief over de game. Je kunt de game hier bestellen.

Populair Nieuws