Dit zijn redenen waarom mensen farming games spelen

Article
zaterdag, 28 oktober 2017 om 10:05
xgn google image
Om vijf uur in de ochtend wakker worden, de kippen voeren en de rest van de dag op het land rondrijden in een tractor. Games waarin spelers zich kunnen verplaatsen in de schoenen van een boer zijn immens populair, maar waarom zou je farming games spelen?

5. Het is tijdelijk

Zoals al even aangestipt in de intro van deze special, is het werk van een boer niet bepaald makkelijk en maak je lange dagen. Aangezien de meeste gamers vaak tot in de late uurtjes spelen, is het niet echt een optie om al om vijf uur door de wekker wakker gemaakt te worden.
Het mooie van een game is dat je op elk moment in kan stappen, weg kan gaan of opnieuw kan beginnen. Rijd je de tractor in puin? Geen probleem in een spel, gewoon even de laatste savegame laden. En de dag begint ook wanneer jij het wil, niet als het buiten nog donker is. Zeker een positief punt ten opzichte van het echte leven als boer!
119557

4. Wel voordelen, geen nadelen

Dit geldt eigenlijk voor alle simulatiegames. Elke beslissing die je neemt in het echte leven blijft voor altijd aan je kleven, terwijl een keuze in een spel simpel opzij kan worden gelegd of opnieuw kan worden gemaakt.
Een antwoord op de vraag waarom zou je farming games spelen, is dus simpel. Elke positieve uitkomst is mooi meegenomen en elke verkeerde keuze kan snel worden verbeterd om wel een goede uitkomst te krijgen. Hadden we een mogelijkheid tot opslaan ook maar gehad tijdens de middelbare school.
119558

3. Leerzamer dan de schooltuinen

Verse kroppen sla, spinazie, aardappelen en een breed assortiment aan kruiden. De schooltuinen waren dé plek om de eerste stapjes te zetten in het leven van een boer. Maar waarom zou je het bij die korte periode met een paar vierkante meter houden als je in games meerdere hectares kan beheren?
In plaats van een paar gratis zaadjes en een schoffel, zal je natuurlijk ook flink in de buidel moeten tasten voor genoeg zaad en machines. En in plaats van met de hand oogsten in een paar minuten, mag je ook meerdere dagen uittrekken voor het binnenhalen van de producten.
Zo krijg je niet alleen een lesje biologie, maar ook meteen een paar lessen planning en flinke portie geduld van farming games. Games hoeven niet alleen maar leuk te zijn, ze zijn zo nu en dan ook nog eens ontzettend leerzaam!
119559

2. Miljonair worden verveelt niet

Waarom zou je farming games spelen? Om rijk te worden natuurlijk! Games waarin geld kan worden verdiend zijn bij uitstek geschikt om een zo hoog mogelijk bedrag achter jouw naam te krijgen. Miljonair worden door gewassen te verbouwen is dan natuurlijk dé manier om te spelen!
Wederom moet er door jou als speler worden gekozen voor een bepaalde tactiek. Ga je voor het snelle geld en verbouw je dezelfde producten jaar in jaar uit, of pas je je aan op de vraag vanuit de markt?
119560

1. Vrienden maken als boer

Niet alleen de dagelijkse activiteiten van een boer zijn ontzettend interessant om eens van dichtbij mee te maken. Ook het onderhouden van relaties met de mensen uit het nabijgelegen dorpje is van levensbelang om jouw boerderij lang in leven te houden.
In een game als Stardew Valley is het kweken van gewassen eigenlijk een bijzaak. Goede banden onderhouden met mogelijke kopers van jouw producten is niet alleen handig voor meer winst, maar je hebt ook nog eens de mogelijkheid om er meer aan over te houden. Denk maar aan relaties!
Juist dat aspect, van het onderhouden van vriendschappen en het maken van keuzes, maakt farming games zo ontzettend leuk en populair. Dus waarom zou je farming games spelen? Omdat je een charmante boer kan zijn!

Waarom zou je farming games spelen – Jullie redenen!

Het kan natuurlijk zijn dat jullie een eigen reden hebben waarom farming games jullie interesse wekt. Laat ons die reden weten in de comments! Wellicht kun je een poging wagen in bijvoorbeeld Stardew Valley.

Populair Nieuws

Laatste Reacties