Top 10 gekste Robot Masters in de Mega Man Legacy Collection

Article
zondag, 06 maart 2016 om 11:00
xgn google image
Mega Man heeft door de jaren heen een aantal vreemde vijanden bevochten. In deze top 10 gekste Robot Masters kijken we naar de allervreemdste!
In de Mega Man games neemt de bekende Blue Bomber het altijd op tegen acht Robot Masters. Deze fungeren als de eindbazen voor ieder level, en het is de bedoeling dat je ze een kopje kleiner maakt voordat je de slechte Dr Wily kennis laat maken met je Mega Buster. Met maar liefst zes games en 44(!) Robot Masters in de Mega Man Legacy Collection kan het natuurlijk niet anders dan dat er een paar rare knakkers tussen zitten.
Daarom kijken we in dit lijstje naar de top 10 gekste Robot Masters die in deze games te vinden zijn.

10. Heat Man (Mega Man 2)

De game Mega Man 2 is een regelrechte klassieker, dus is het voor sommige mensen moeilijk voor te stellen dat deze game een gekke Robot Master heeft. Pas in de latere Mega Man games begonnen de Robot Masters tenslotte pas echt gek te worden. Toch raden we jullie aan nog een keer goed te kijken naar Heat Man. Valt je iets op?
Heat Man is bij nadere inspectie eigenlijk gewoon een aansteker met armen en benen. Want aanstekers produceren vuur. Compleet logisch natuurlijk, maar ook een beetje gek.
87253

9. Air Man (Mega Man 2)

Air Man mag dan wel een van de meest memorabele levels en muziek uit Mega Man 2 hebben, toch is hij best wel een gekke Robot Master. In plaats van een mond heeft hij namelijk een gigantische ventilator. Arme Air Man! Hoe moet hij ooit normaal communiceren met zijn mechanische vrienden?
Stel je voor dat je Air Man tegenkomt tijdens een lunchpauze. Een simpele “Hoe gaat het?” wordt beantwoord met een keiharde windhoos op je smoelwerk. Het is niet alsof Air Man er iets aan kan doen. Hij is gewoon een beetje een gekke Robot Master.
87254

8. Magnet Man (Mega Man 3)

Als zijn naam alleen zijn krachten niet weggaf, is het wel de gigantische magneet op zijn voorhoofd; de krachten van Magnet Man zijn natuurlijk die van een magneet. Magnet Man is ontworpen door Dr Light en Dr Wily samen. Schijnbaar was de functie van Magnet Man voor hij het slechte pad bewandelde sterke magnetische krachten beheersen. Wat dat betekent, dat weten we ook niet helemaal. Maar het klinkt belangrijk.
Magnet Man mag niet te dicht in de buurt komen van harde schijven en floppy disks, omdat hij anders de inhoud onbedoeld met zijn magnetische krachten verwijdert. Tja, dat krijg je als je een lopende magneet bent.
87255

7. Charge Man (Mega Man 5)

Choo-choo! Laat de spoorbomen maar zakken, want het is tijd om te praten over de Robot Master Charge Man. Hoewel de meeste Robot Masters een uiterlijk hebben dat op z’n minst een kleine hint geeft naar hun baan, is het wel érg duidelijk bij Charge Man. De beste man is namelijk een trein. That’s it.
Deze gemene tweelingbroer van Thomas de Stoomlocomotief heeft meer met hem te maken dan je in eerste instantie zou denken. Naast het feit dat ze beiden een trein zijn natuurlijk. Charge Man loopt namelijk op kolen, net als een echte trein. Omdat hij een trein is.
Meer hoeven we niet te zeggen.
87256

6. Blizzard Man (Mega Man 6)

Het idee van een Robot Master met ijskrachten in een Mega Man game is een traditie die al dateert naar het allereerste deel in de serie. Waarom is Blizzard Man dan zo’n gekke Robot Master? Wij denken dat het komt vanwege het feit dat zijn uiterlijk totaal niet overeen komt met zijn baan, een probleem dat we in deze lijst wel wat vaker tegen zullen komen.
Blizzard Man is namelijk geen wetenschapper die sneeuwstormen bestudeert, en hij is ook geen ski-instructeur of hulpje van de kerstman. Blizzard Man bestudeert namelijk het weer op Antarctica. Heb je daar ski’s voor nodig? Volgens Blizzard Man wel.
87257

5. Plant Man (Mega Man 6)

Als je om de één of andere reden een onverklaarbare angst voor planten hebt is Plant Man misschien een ontzettende bedreiging. Eigenlijk moeten we eerlijk zijn, het idee van een doornstruik of een vleesetende plant die tot leven komen is best angstaanjagend. Helaas heeft Plant Man meer het uiterlijk van een bloem dan van een meedogenloze plant.
Plant Man valt je aan met een aantal bloemblaadjes, wat het dreigingsniveau nog verder laat dalen. Nee, Plant Man is helemaal geen enge Robot Master. Maar wel een gekke.
87258

4. Dust Man (Mega Man 4)

Dust Man is een Robot Master gemaakt door Dr Cossack, met het doel om allerlei soorten afval op te zuigen. Je zou dus kunnen zeggen dat Dust Man, eh, zuigt. Maar dat zou niet eerlijk zijn natuurlijk. Robots verdienen ook respect, zelfs al moeten ze onze troep opruimen!
De problemen met Dust Man stoppen helaas niet alleen bij zijn functie. Hij is ook nog eens allergisch voor boompollen én bang voor muizen en ander ongedierte. Misschien heeft hij stiekem last van smetvrees. Kan dat wel?
87259

3. Toad Man (Mega Man 4)

De functie van Toad Man voordat Dr Wily hem veranderde in een gevechtsrobot was het irrigeren van gewassen in droge periodes. Een nobele en functionele baan, maar dat leidt tot een belangrijke vraag. Waarom, in Dr Light’s naam, heeft hij dan het uiterlijk van een pad of een kikker?!
Het antwoord blijft ons nog steeds een groot mysterie, en daarom is Toad Man een van de gekste Robot Masters uit de Mega Man Legacy Collection. Het feit dat hij één van de makkelijkste eindbazen uit alle Mega Man games is helpt ook niet echt. Dr Cossack, zijn maker, heeft flink wat aan ons uit te leggen. Als hij echt bestond tenminste.
87260

2. Top Man (Mega Man 3)

Nee, de baan van Top Man voor de gebeurtenissen van Mega Man 3 was niet achter de kassa staan bij een kledingwinkel. En nee, het was ook niet om kinderen te vermaken die toevallig hun Beyblades thuis waren vergeten. Net als zijn collega Toad Man heeft zijn uiterlijk namelijk niets te maken met zijn baan: het verzamelen van energie op andere planeten om de robot Gamma op te laden.
Om jullie vraag te beantwoorden: nee, wij weten ook niet waarom Top Man meer weg heeft van een Dreidel dan van een robot gemaakt voor werk in mijnen. De aanval die je van Top Man krijgt, de Top Spin, laat Mega Man als een balletdanser pirouettes draaien. Daarom is Top Man een ontzettend gekke Robot Master.
87261

1. Centaur Man (Mega Man 6)

Alle Robot Masters uit de Mega Man Legacy Collection lopen op twee benen. Allemaal behalve Centaur Man natuurlijk, een Robot Master die zoals je verwacht gebaseerd is op het wezen uit de Griekse mythologie met dezelfde naam (minus het Man gedeelte natuurlijk). Centaur Mans baan, voordat Dr Wily zijn programmering veranderde, was die van gids in een museum. Ja, dat lees je goed.
Het idee dat een gigantische robot met het onderlichaam van een paard door een museum galoppeert, en ondertussen bezoekers ook nog eens informatie geeft over een zeldzame vaas uit de Ming-Dynastie is te bizar om te verzinnen. Laat dat beeld maar even in je achterhoofd zinken. Alleen al om die reden is Centaur Man de allergekste Robot Master die je tegenkomt in de Mega Man Legacy Collection.
Centaur Man en alle andere Robot Masters zijn allemaal te bevechten in de Mega Man Legacy Collection op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo 3DS.