Top 10 gay momenten in games - Laat de homo in je los!

  De Gay Pride is pas over één maand, maar XGN heeft alvast besloten om een korte tocht door de game geschiedenis te nemen. XGN onderzocht de top 10 gay momenten in games. En met de Amerikaanse wet die onlangs is doorgevoerd waarin homostellen mogen trouwen vonden wij het een mooi moment om dit te eren met deze special!

  10. Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

  GTA is ontzettend populair, vooral de laatste tijd met de opkomende Heist missies. Het was dan ook wel erg gewaagd toen Rockstar in 2009 met The Ballad of Gay Tony kwam. Uiteindelijk was het een goede set van Rockstar aangezien de game spraakzaam was vanwege de titel.

  In GTA: The Ballad of Gay Tony speel je de crimineel Luis Lopez, een zakenpartner en hulpje van Anthony Prince, beter bekend als Gay Tony. Gay Tony bezit een aantal nachtclubs in Liberty City. Door middel van de missies moet je de clubs van Gay Tony beschermen in de kenmerkende GTA stijl.

  The Ballad of Gay Tony staat niet alleen op de 10e plaats vanwege het feit dat er gay in de titel staat. In de game zitten veel opmerkingen die betrekking hebben tot de geaardheid van de hoofdrolspelers. Rockstar weet met elegantie grappen en statements te maken. Vanwege deze redenen staat The Ballad of Gay Tony in de top 10 gay momenten in games.

  9. Sims

  Op plek 9 in de top 10 gay momenten in games staat de Sims, wie kent het niet. Vrouwelijke gamers zweren bij het spel, maar ook veel mannen zijn er gek op. Electronic Arts zag in dat de game zo populair was en zocht naar verbeteringen. Sinds de originele sims kreeg de gamer al de mogelijkheid om te flirten met hetzelfde geslacht. In de latere games kwamen daar relaties, seks en trouwen bij.

  Voor veel mensen is dit een hoogtepunt in de franchise. De mogelijkheid om in Sims 3 met elke man of vrouw een relatie te beginnen kwam van het feit dat elke Sim ‘potentieel’ homo zou kunnen zijn. Elke sim begint dus eigenlijk biseksueel aangezien alle mogelijkheden open blijven.

  8. Dragon Age Inquisition

  In de game zijn er ontzettend veel keuzes die de gamer kan maken. Een van de personages in de game is Dorian. Dorian is een mage van het Tevinter Imperium en zijn ideeën en ervaringen zijn anders dan die van de mages. De Dragon Age gamers zal het niet ontgaan zijn dat deze character een aantal trekjes bezit.

  Zo verklaart hij zijn liefde aan een andere belangrijke personage en kan de speler ervoor kiezen om een relatie te beginnen. Bekijk de video van Dragon Age Inquisition om een aantal versierpogingen van Dorian te bekijken. Ging het in real life ook maar zo…

  Dragon Age Inquisition is een game gemaakt door BioWare, en BioWare schuwt er niet voor om gelijkheid van homo’s te promoten. De game is vernieuwend door een gay relatie toe te passen in de game en verdient alleen daarom al een plaats in de top 10 gay momenten in games.

  7. Star Wars: The Old Republic

  Nog een grote titel in de top 10 gay momenten in games. En deze titel kent iedereen wel. Nee, we gaan niet beginnen over de Wookies. Alhoewel je je af kunt vragen of de Wookies wel echt een verschil in mannen en vrouwen heeft. Als je daar over nagedacht hebt, is de volgende vraag: is Chewbacca een man of vrouwtjes Wookie? En valt zij of hij op Han Solo? Genoeg over de vreemde maar briljante wookies uit Star Wars.

  De massively multiplayer online game ondersteunt gay relaties en speelt zelfs een ware versiertruc af in de game waarvan menig student nog wat van kan leren. Star Wars: The Old Republic is de volgende titel van BioWare in de top 10 gay momenten in games die een plek verdient. Bekijk de video van Star Wars: The Old Republic en laat ons weten wat jij van de scenes vindt.

  6. Bully: Scholarship Edition

  Bully is een game die ook spraakmakend was. De game, ontworpen door Rockstar (die vaker omstreden games maakt!), had een gewelddadig karakter. De game zou volgens velen aanzetten tot pesten.

  Wat waarschijnlijk veel gamers niet wisten of nooit geprobeerd hebben is het versieren van andere personages. In de game kan Jimmy Hopkins, die het normaal niet zo nauw neemt met de regels, ook de ‘geilste chicks’ van school versieren. Naast het versieren van deze ‘chicks’ kan Jimmy ook de boys versieren.

  De game schetst een typische middelbare school sfeer die we kennen uit films. Het leven van een tiener gaat niet altijd over rozen. Afwijzingen, vechten, leraren pesten, alles kan in Bully. Zo ook de boys versieren. Check de video van Bully: Scholarship Edition en beoordeel zelf over de gayste momenten uit de game. Hoort de game volgens jou in de top 10 gay momenten in games?

  5. Skyrim

  Nog een grote titel in de top 10 gay momenten in games. Wist je dat als je op google “is there gay marriage in” typt dat je meteen Skyrim erachter ziet staan? De succesvolle role-playing game laat de speler de keuze maken met wie hij wil trouwen. Dat kan een prachtige jongedame zijn, maar ook een stoere man.

  Skyrim was een geslaagde game die veel uitbreidingen kreeg. Bethesda koos ervoor om elke trouwerij toe te staan, ongeacht het geslacht. Het feit dat gay marriage werd toegestaan, gaf veel gamers het gevoel hun eigen keuze te mogen maken. Alleen vanwege de keuze vrijheid verdient de game al een plek in de top 10 gay momenten in games.

  4. Fable II

  Fable II, de welbekende role-playing game van Peter Molyneux werd positief ontvangen door XGN met een 8,9. De wereld werd gezien als jou speelveld en je kunt doen wat je wilt. Een goede toevoeging van de game uit 2008 is de mogelijkheid om met het zelfde geslacht te trouwen. Naast het trouwen heeft de gamer de mogelijkheid om seks te hebben met hetzelfde geslacht. Gamers gewaarschuwd. Maak de bewuste keuze voor beschermd of onbeschermd. Want in Fable is niets zeker. Zeker niet wanneer je bed partner betaald moet worden.

  De toevoeging van seks in de game was een spraakzame gebeurtenis. De role-playing games gaan steeds verder. Dat Fable 2 in 2008 al rekening hield met de voorkeur van de gamers geeft aan dat de game in de top 10 gay momenten in games thuis hoort.

  3. Mass Effect

  Ontwikkelaar BioWare weet in veel games terugkerende elementen te combineren. In zowel Dragon Age, als in Star Wars: The Old Republic en in Mass Effect komen gay scenes voor. BioWare verdient als ontwikkelaar de eerste plek in de top 10 gay momenten in games.

  Mass Effect 3 liet de speler kiezen uit de mannelijke of vrouwelijke Shepard. Tijdens het spelen krijgt de gamer de mogelijkheid om een partner te kiezen. De partner kan hierbij veel voorkomen in cut scenes, welke Oscar waardig zijn. Mass Effect wordt door gamers bestempeld als de beste ontwikkelde gay personages. XGN gaf de game een dikke 9,4.

  2. Mount Your Friends

  De volgende game is waarschijnlijk voor veel gamers een onbekende. Op de Xbox 360 konden gamers het spel Mount Your Friends downloaden. In de game is het de bedoeling om door middel van het bewegen van lichaamsdelen een zo hoog mogelijke stapel te krijgen van mannen. Op een geit…

  Als dat nog niet gay genoeg is, maakt het ‘teabaggen’ van de mannen het wel gay. De worstenbroodjes in groene strings vliegen je om de oren. Grappige taferelen in deze top 10 gay momenten in games zijn behaald door deze game. Wie de trailer bekijkt weet genoeg.

  1. My Ex-Boyfriend the Space Tyrant

  In de top 10 gay momenten in games staat op nummer 1 My Ex-Boyfriend the Space Tyrant. Gamers beschrijven deze game als ‘gayest video game of all-time’. De doelgroep van de game is dan ook homoseksueel publiek.

  My Ex-Boyfriend is een PC game die zich afspeelt in de ruimte. De hoofdrolspeler wordt wakker en komt erachter dat zijn vriend een dictator is geworden. De game zit vol met clichés, homoseksuele scenes, gays, gays en gays. Bekijk de trailer en beoordeel zelf.

  Zijn we volgens jou een titel vergeten waarin een gay moment voorkomt? Laat het ons weten via de comments.

  Fable II Pub Games

  Verkijgbaar vanaf 13 august 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.