Top 10 games om nog naar uit te kijken in 2019

  We hebben in 2019 al een hele hoop mooie titels mogen verwelkomen, maar het jaar is nog lang niet voorbij. Gelukkig komen er in de komende maanden genoeg titels uit om ons tot januari zoet te houden. Lees hier de top 10 games om nog naar uit te kijken in 2019.

  10. Monster Hunter World Iceborne

  Liefhebbers van de Monster Hunter-franchise hadden in 2018 al een geweldig jaar. Toen kwam namelijk de eerste titel in de serie uit op een home console sinds Monster Hunter Tri. En zelfs de allereerste keer dat Monster Hunter is uitgekomen op de PC en Xbox. Met de release van Monster Hunter World heeft Capcom er dan ook een berg nieuwe fans bij gekregen.

  Die fans zullen er in september weer warmpjes bij zitten met de release van Iceborne. Nou ja, beter gezegd er koud bij zitten, want de nieuwe gebieden in de uitbreiding zijn bedekt onder een dikke laag sneeuw. De monsters die worden geïntroduceerd met de uitbreiding, zoals oudgediende Nargacuga en nieuwkomer Velkhana, zullen gelukkig allemaal zorgen voor warme nieuwe uitrustingen.

  Iceborne zorgt bovendien voor een hogere moeilijkheidsgraad, Master Rank, waardoor het neerhalen van de enorme monsters nog lastiger wordt. Gelukkig krijgt elk wapen er nieuwe moves bij, zodat het gevecht iets eerlijker wordt gemaakt.

  Monster Hunter World Iceborne zal op 6 september in de schappen liggen voor PC, PS4 en Xbox One.

  9. Ghost Recon Breakpoint

  Ghost Recon is met de vorige installatie in de franchise, Ghost Recon Wildlands, afgestapt van de bekende formule. Niet langer volg je specifieke missies met een begin en een einde in de serie, maar word je in een grote, open wereld losgelaten om je ding te doen.

  In tegenstelling tot Wildlands liggen de verhouding er wel even anders voor in Ghost Recon Breakpoint. Je bevindt je op het eiland Aurora, waar je onderzoek doet naar een miljardair die de eigenaar is van een drone-bedrijf. Al snel kom je in de problemen, want een voormalige Ghost heeft het bedrijf overgenomen en zet de drones in voor militaire doeleinden. In plaats van de jager, ben je in Ghost Recon Breakpoint het doelwit geworden en zal het een lastige taak worden om levend van het eiland te komen.

  Ghost Recon Breakpoint komt uit op 4 oktober voor PC, PS4 en Xbox One.

  8. Star Wars Jedi Fallen Order

  Wat gebeurde er eigenlijk met de jedi’s tussen Episode III en Episode IV van de Star Wars-reeks? Daar probeert Star Wars Jedi Fallen Order antwoord op te geven, door je in de schoenen te zetten van padawan Cal Kestis, die op de vlucht is voor de Galactic Empire.

  Fans van de franchise zullen in Fallen Order een aantal bekende gezichten en omgevingen tegenkomen. Zo zal Kestis moeten samenwerken met de rebel Saw Gerrera (uit Rogue One: A Star Wars Story) en naar planeten als Kashyyyk reizen, de thuiswereld van de Wookies. Een titel die niet te missen is voor Star Wars-liefhebbers.

  Star Wars Jedi Fallen Order zal het levenslicht zien op 15 november voor de PC, PS4 en Xbox One.

  7. Call of Duty Modern Warfare

  Ik zie je al denken: ‘Modern Warfare, die is toch al in 2007 uitgekomen?’ Klopt helemaal, maar Activision komt in oktober met een soft reboot van de langlopende serie. De game zal nog steeds een echte Call of Duty-titel zijn, maar zal iets meer focussen op realisme in setting en gameplay.

  Zo zal je in de campagne, die zich afspeelt in de tegenwoordige tijd, beoordeeld worden op jouw handelingen als militair. Zorg je bijvoorbeeld voor veel gewonden of doden onder de plaatselijke bevolking, dan zal niet goed staan op jouw rapport. Ook tactische keuzes zullen een invloed hebben op het verhaal en de opties in dialogen die je hebt. In plaats hersenloos schieten, zul je dus echt gericht te werk moeten gaan in de nieuwe Modern Warfare.

  Ook de multiplayer is een stuk tactischer geworden dan voorheen. Zo is de minimap verdwenen, is er ruimte voor door breaching en is er een optie om de hele HUD te weg te halen. Met Ground War is er ook een optie voor meer schietwerk. In die modus zullen namelijk 100 spelers het tegen elkaar gaan opnemen. Ondanks de oude naam is er dus genoeg nieuws te beleven in Call of Duty Modern Warfare.

  Call of Duty Modern Warfare komt uit op 25 oktober voor de PC, PS4 en Xbox One.

  6. Destiny 2 Shadowkeep

  Destiny 2 leek vlak na release een snelle dood te gaan sterven. Maar ontwikkelaar Bungie heeft er de schouders onder gezet en de spelers getrakteerd op een ijzersterke uitbreiding met Forsaken. De samenwerking met uitgever Activision is sindsdien ook stopgezet, waardoor Bungie nu helemaal zelf de touwtjes in handen heeft.

  Er wordt dan ook met veel enthousiasme gekeken naar Shadowkeep, de tweede grote uitbreiding voor Destiny 2. In Shadowkeep zullen spelers terugkeren naar de maan, waar de Hive opnieuw de dienst uitmaken. Het verhaal van de uitbreiding schijnt flink duister te gaan worden.

  Daarnaast zullen er een aantal vrij grote hoeveelheid veranderingen plaatsvinden met de uitbreiding. Zo zal Armor 2.0 worden geïntroduceerd, met statistieken waardoor spelers hun personages nog meer naar wens kunnen aanpassen. Met finishing moves kunnen vijanden die de dood naderen op spectaculaire wijze worden geëlimineerd, hoewel dat ten koste gaat van Super-energie. Voor nieuwe spelers is de release van Shadowkeep ook goed nieuws, want tegelijkertijd zal de basisgame van Destiny 2 gratis worden.

  Op 1 oktober zal Destiny 2 Shadowkeep uitkomen voor PC, PS4 en Xbox One.

  5. Gears 5

  Gears 5 is de eerste titel in de Xbox-franchise die het stukje ‘of War’ laat liggen, maar de game is nog steeds Gears of War in hart en nieren. Alleen in plaats van iemand van de Fenix-familie, stap je deze keer in de enorme laarzen van Kait Diaz.

  Diaz is samen opgegroeid met haar moeder in een Outsider-gemeenschap, buiten het bereik van de COG. In de verhaallijn van Gears 5 moet je niet alleen brute battles uitvechten, maar ondertussen ook de oorsprong van je familie en de Locust onthullen. Uiteraard mogen fans van de franchise deze titel niet missen.

  Gears 5 komt op 10 september uit voor de Xbox One en PC.

  4. DOOM Eternal

  In 2016 kwam de DOOM-franchise plotseling met een briljante reboot, simpelweg DOOM getiteld. De game was in een fris, nieuw jasje gestoken en focust puur op waar de serie bekend om staat: heerlijk schietwerk en nachtmerrie-opwekkende demonen. Bovendien werden spelers gemotiveerd om offensief te werk te gaan om zo lang mogelijk te overleven.

  DOOM Eternal gaat wat dat betreft verder op diezelfde route, maar doet daar nog een paar scheppen bovenop. De vijanden worden groter en gevaarlijker, de wapens worden bruter en de speler krijgt er een aantal extra’s opties bij. Zo zal de shotgun uitgerust zijn met een vleeshaak om jezelf naar de vijand toe te slingeren en kan de Doom Guy op muren klimmen. DOOM Eternal belooft weer een klapper van jewelste te worden.

  DOOM Eternal zal in de schappen liggen op 22 november voor PC, PS4, Xbox One en de Switch.

  3. The Outer Worlds

  Obsidian Entertainment is een bekende naam in de oren van RPG-fans. De ontwikkelaar is verantwoordelijk geweest voor Fallout: New Vegas, The Stick of Truth, Pillars of Eternity en zal dit jaar komen met The Outer Worlds.

  In de nieuwe titel zijn megabedrijven die baas geworden en zijn zij bezig om andere planten helemaal om te bouwen en te koloniseren. Jij bent één van de kolonisten bestemd voor één van die planeten, maar er gaat iets mis en je komt aan de rand van de ‘beschaafde wereld’ uit. Jij moet zorgen voor de opbouw van een kolonie en gaat ondertussen op onderzoek naar de bedrijven die alles controleren.

  Zoals we van Obsidian Entertainment gewend zijn, krijg je veel keuzes voor je kiezen. Zo kan je bepalen wat voor speelstijl je hanteert, hoe je een gevecht benadert, in wat voor technische vaardigen je personage specialiseert en wat je zegt in dialogen. De wonderlijke werelden van The Outer Worlds zien er bovendien tegelijkertijd prachtig en angstaanjagend uit en zullen voor meerdere heerlijke avonturen zorgen.

  The Outer Worlds zal op 25 oktober uitkomen op PC, PS4, Xbox One en de Switch.

  2. Borderlands 3

  Sinds 2012 hebben liefhebbers van Borderlands geen nieuwe hoofdtitel meer gezien in de franchise, maar gelukkig gaat daar dit jaar verandering in komen. Gearbox komt eindelijk aanzetten met het langverwachte Borderlands 3.

  Na het verslaan van Handsome Jack lijkt de rust weer terug te keren op Pandora, maar niets is minder waar. De Calypso Twins voegen de verschillende bendes op de wereld samen onder de Children of the Vault en hebben als doel om alle vaults in het sterrenstelsel te vinden en te openen. Inderdaad, er zal een ruimteschip zijn om te reizen naar verschillende planeten.

  Uiteraard moet een stokje worden gestoken voor de plannen van de tweeling en die taak krijgen de vier nieuwe Vault Hunters. Deze keer kunnen de personages nog meer worden aangepast en krijgen de producten van de wapenfabrikanten ook meer een eigen smoelwerk. We kijken nu al uit naar de wandelende geweren van Tediore. Het zijn van die aspecten die alleen mogelijk zijn in de wonderlijke wereld van Borderlands.

  Borderlands 3 zal op 13 september in de winkelrekken liggen voor PC, PS4 en Xbox One.

  1. Death Stranding

  Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Hideo Kojima na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zijn banden met Konami heeft verbroken en zijn eigen pad is opgegaan. Niet lang daarna kreeg hij dankzij Sony de kans om te werken aan zijn nieuwe IP: Death Stranding.

  Zoals we mogen verwachten van de excentrieke ontwikkelaar is Death Stranding niet een game die makkelijk in een hokje te plaatsen is. Spelers nemen de controle over Sam Porter Bridges (Norman Reedus) in een open wereld actiegame, waarin de connectie tussen leven en dood een grote rol speelt. Het doel is om een verdeelde samenleving weer met elkaar te verbinden, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

  Naast Norman Reedus hebben ook een aantal andere grote namen hun gezicht en stem aan het project verleend. Zo zal Mads Mikkelsen antagonist Cliff spelen en ook Bond-girl Léa Seydoux vertolkt een rol in Death Stranding. Er hangt nog veel mysterie om het project heen, maar dat versterkt alleen nog maar onze interesse.

  De Death Stranding release staat gepland op 8 november voor PS4 en zal mogelijk ook naar PC komen.

  De top 10 games om nog naar uit te kijken in 2019

  Waar gaat jouw interesse naar uit in de overige vier maanden van het jaar? Kijk jij uit naar één of meerdere titels in de lijst of hebben we juist jouw droomgame over het hoofd gezien? Laat het ons weten in de comments!

  Monster Hunter World - Iceborne Master Edition

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.