Top 10 vrouwen series op Netflix - Voetjes omhoog

Article
zondag, 29 oktober 2017 om 11:05
xgn google image
Er staan ongelooflijk veel series op Netflix, de een wat meer voor de man en de ander weer wat meer voor de vrouw. Nu heeft iedereen natuurlijk een andere smaak, maar in dit lijstje geven we je de 10 beste vrouwen series op Netflix en er zitten absoluut wat pareltjes tussen!
Voordat we beginnen aan het lijstje van vrouwen series op Netflix nog een kleine mededeling: iedereen moet natuurlijk kijken waar hij of zij naar wil, dat gaan wij niet bepalen voor je. Mannen kunnen uiteraard ook prima genieten van deze series. Maar als je echt opzoek bent naar geweldige mannen series, check dan de top 10 mannen series op Netflix!

10. Gossip Girl (2007)

Je hebt de mannelijke versie van het begrip 'over de top' met mega dikke explosies, veel te grote geweren en een liefdesverhaal waarin bepaalde mannelijke en vrouwelijke lichaamsdelen veel groter zijn dan normaal, maar je hebt ook een vrouwelijke versie van 'over de top'. Een versie genaamd Gossip Girl.
In Gossip Girl volgen we een groep tieners uit de Upper East Side in New York, de bovenklasse. Het gaat er bij deze tieners, die op het punt staan naar de universiteit te gaan, niet om wie de beste cijfers haalt maar om wie het meest populair is. Wie er het meeste geld heeft, wie het met wie doet en ga zo maar door. Degene die je hiervan op de hoogte houdt: Gossip Girl, deze mysterieuze persoon heeft een blog en zet alles over iedereen die populair is online, levensverwoestend voor de dames.
Gossip Girl is een prima serie die je heerlijk achterover gezakt in je stoel met een veel te grote zak popcorn weg kan kijken. Ohja, vergeet je voetjes ook niet omhoog te doen!

120213 1

9. Jane the Virgin (2014)

Jane the Virgin is een comedyserie over, zoals de titel al verklapt, een meisje dat maagd is. Jane heeft altijd vanuit huis meegekregen voorzichtig om te gaan met haar maagdelijkheid en ze lijkt deze les maar al te goed te hebben onthouden. Als Jane op een dag in het ziekenhuis terechtkomt komen de artsen erachter dat Jane zwanger is, terwijl ze nog nooit seks heeft gehad. Een komisch verhaal.
De serie krijgt veelal positieve beoordeling en is zeker het kijken waard. De actrice die de rol van Jane vertolkt, Gina Rodriguez, heeft zelfs een Golden Globe met deze rol weten binnen te slepen.

8. New Girl (2010)

Deze Amerikaanse sitcom volgt het verhaal van Jess (Zooey Deschanel), een klungelige maar sprankelende dame die opzoek gaat naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend heeft betrapt op vreemdgaan. Jess komt dan te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen.
New Girl is een razend populaire een grappige sitcom. De serie is zelfs vijf keer genomineerd voor een Golden Globe, maar heeft er helaas nog geen weten te winnen. Van New Girl zijn vijf seizoenen op Netflix te bekijken.
120215

7. Pretty Little Liars (2010)

Pretty Little Liars volgt het leven van vijf vriendinnen: Aria, Emily, Hanna, Spencer en Alison. De vijf vriendinnen kunnen niet zonder elkaar, totdat Alison op een mysterieuze wijze ineens verdwijnt. De groep valt uit elkaar, maar wordt een jaar na de verdwijning weer bij elkaar gebracht door iemand die bedreigingen stuurt naar de dames. De afzender: A.
Pretty Little Liars kent zeven seizoenen en deze zijn allemaal te bekijken via Netflix. De serie kwam dit jaar aan zijn eind, de laatste aflevering werd in juni uitgezonden in Amerika. Mocht je hem nog niet hebben gezien, dan zul je je zeker vermaken met deze mysterieuze serie. Een goede titel in het lijstje van de vrouwen series op Netflix.

6. Outlander (2014)

Outlander is geen typische vrouwenserie, maar absoluut eentje waar de dames van kunnen genieten! Deze meeslepende fantasieserie begint in 1945 waarin de Engelse verpleegster Claire op mysterieuze wijze teruggaat in de tijd, helemaal terug naar 1743. Ze is daarmee direct betrokken bij een burgeroorlog.
Caitriona Balfe is al twee jaar achter elkaar genomineerd voor een Golden Globe met haar rol als Claire in Outlander. Helaas voor haar heeft ze de prijs nog niet achter haar naam gekregen, maar de nominaties laten zien dat de actrice een geweldige prestatie neerzet in de serie. Op naar de top 5 beste vrouwen series op Netflix!

5. How to Get Away with Murder (2014)

In How to Get Away with Murder volg je het leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht die een team samenstelt om mee te werken op haar advocatenkantoor. Annalise is getrouwd met Sam Keating, die ondertussen een affaire heeft met politie-inspecteur Nate Lahey. Hierdoor raakt het privé- en zakenleven van Annalise verwikkeld en wordt ze samen met haar studenten betrokken bij een moordcomplot.
Viola Davis speelt de rol van Annalise en heeft daarmee zelfs een Prime Time Emmy gewonnen. Van How to Get Away with Murder zijn er drie seizoenen, waarvan de eerste twee seizoenen in Nederland op Netflix te zien zijn. Een heerlijke serie voor zowel de vrouw als man!
120219 1

4. Gilmore Girls (2000)

Weer een echte vrouwenserie dan: Gilmore Girls. In deze dramaserie volg je het gezin van alleenstaande moeder Lorelai (Lauren Graham) en haar dochter Rory (Alexis Bledel). Je wordt in Gilmore Girls meegenomen in de nauwe relatie die de twee hebben.
De eerste aflevering van Gilmore Girls dateert alweer uit het jaar 2000, de laatste aflevering was in 2007. Netflix besloot om de populaire serie een reboot te geven van vier afleveringen, elk afspelend in een ander seizoen. Wegens succes denkt Netflix er zelfs aan om een nieuw seizoen te maken. Een razend populaire serie dus die zeker het kijken waard is!
Alles van Gilmore Girls is te zien op Netflix.
120220 2

3. Orphan Black (2013)

Je staat op het station en ineens zie je jouw dubbelganger staan. Het is een zeldzame gebeurtenis, maar het overkomt Sarah (Tatiana Maslany). De vrouw die al bijna haar hele leven alleen is en op straat woont spot een vrouw die precies op haar lijkt. Wanneer de vrouw ook nog eens voor de eerst aankomende trein springt schrikt Sarah zich een hoedje, maar al snel pakt ze haar kans om de identiteit van de vrouw over te nemen; een uitweg voor al haar problemen.
Orphan Black is een topper als het gaat om sci-fi series en zeker het kijken waard, niet alleen voor de vrouw maar ook voor de man! De serie met het zeer interessante verhaal is van Canadese makelij en is in zijn volledigheid te zien op Netflix.

2. The Vampire Diaries (2009)

The Vampire Diaries speelt zich met name af in het dorpje Mystic Falls, waar hoofdrolspeelster Elena (Nina Dobrev) net haar ouders is verloren. Wanneer ze weer teruggaat naar school raakt Elena verliefd op een nieuwe student genaamd Stefan (Paul Wesley). Elena heeft alleen geen idee dat de nieuwe mysterieuze jongen een vampier is.
The Vampire Diaries bestaat uit acht seizoenen waarvan de eerste zeven op Netflix te zien zijn. Per seizoen zijn er 22 afleveringen, dus dit is een perfecte serie voor de vrouwelijke bingewatchers of als guilty pleasure voor de man! Toch verdient de volgende serie de eerste plek in de top 10 beste vrouwen series op Netflix.
120222

1. Orange is the New Black (2013)

Voor velen geen verrassing dat deze serie op nummer één staat van vrouwen series op Netflix: Orange is the New Black. In deze serie volg je het verhaal van Piper Chapman (Taylor Schilling), een vrouw wiens leven drastisch verandert als ze wordt veroordeeld voor een misdaad die ze 10 jaar geleden met haar toenmalige vriend heeft begaan. De serie die zich afspeelt in een vrouwengevangenis geeft een realistische weergave van lesbiennes en transseksuelen. Een topserie!
De met een Emmy bekroonde serie bestaat tot nu toe uit vijf seizoenen en deze zijn allemaal op Netflix te zien. Als je de serie nog niet hebt gezien dan moet je dat zeker doen, wij gaven je al vijf redenen om Orange is the New Black te kijken!

Vrouwen series op Netflix - welke kijk jij?

Het gros van deze vrouwen series op Netflix zijn natuurlijk ook hartstikke leuk voor de man om te kijken en niet alleen aan vrouwenthema's gebonden. Welke serie in dit rijtje kijk jij op dit moment?
Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.