Top 10 tofste Dragon Ball FighterZ Switch characters - Kamehameha!

  Dragon Ball fans zullen inmiddels de laatste Fighter van de anime gespeeld hebben. Binnenkort kan je deze ook meenemen. Dragon Ball FighterZ komt naar de Switch toe en dat betekent dat je jouw Ki nu ook op straat kunt concentreren. Voor de mensen die niet kunnen wachten zetten we de tofste Dragon Ball FighterZ Switch characters op een rij.

  De game voor de Nintendo Switch brengt de Dragon Ball FighterZ ervaring naar de console van Nintendo toe. Hoewel er niet al te veel vernieuwingen op je wachten voor de Switch is het alleen al tof dat je alle heftige gevechten tussen de Dragon Ball personages nu ook onderweg kunt uitknokken. Verder wordt door Bandai Namco ook de mogelijkheid toegevoegd om te spelen met de Joy-Con zodat je altijd voldoende controllers hebt om tegen elkaar te spelen.

  De vernieuwingen in de game zijn misschien niet eens het belangrijkste om over te praten. Met name omdat de FighterZ game naar de Switch zal komen en dat op zich al heel wat betekent. De meeste voorpret zit hem in het bedenken welke gevechten je straks op jouw Nintendo console gaat uitvechten. Welke personages je voor die gevechten gaat gebruiken mag je natuurlijk zelf bepalen, maar de tofste Dragon Ball FighterZ Switch characters pakken we er alvast bij voor je.

  10. Krillin

  We trappen deze top 10 Dragon Ball FighterZ Switch characters direct goed af met onze kale monnik. Krillin is voor zijn formaat uitzonderlijk sterk en daarmee ook een kracht om rekening mee te houden. Wanneer je Krillin in je tag team opneemt weet je zeker dat deze goede vriend van Goku een paar rake klappen weet uit te delen.

  Ook al is Krillin in de Manga en de anime regelmatig letterlijk en figuurlijk een paar koppen kleiner dan zijn tegenstander, in Dragon Ball FighterZ staat hij wel degelijk zijn mannetje. En aangezien hij zijn Ki kan concentreren tot een stevige portie kamehameha weet je ook zeker dat je de tegenstander behoorlijk wat schade kunt berokkenen.

  Hoewel Krillin op de tiende plaats staat in de top 10 Dragon Ball FighterZ Switch characters, zegt dat meer over de rest van de lijst dan over het personage van Krillin. Krillin is de sterkste aardling en daarmee ook een tof en sterk personage om in je FighterZ tag team op te nemen.

  9. Captain Ginyu

  We zullen eerlijk zijn, Captain Ginyu staat alleen in deze top 10 Dragon Ball FighterZ Switch characters omdat we zijn vormgeving tof vinden. Akira Toriyama heeft een eigen animatiestijl en dat komt met Captain Ginyu erg sterk naar voren. Wanneer je Captain Ginyu in een aflevering van de anime ziet weet je meteen wie de grafische artiest achter de serie is. Mits je een beetje verstand hebt van anime natuurlijk.

  Het feit dat Captain Ginyu lichamen over kan nemen maakt hem wel een behoorlijk sterk personage en een vervelend figuur om tegen te moeten vechten. Wanneer je Ginyu gebruikt in FighterZ en tot zijn level 3 superaanval weet te komen kan je van lichaam veranderen met je tegenstander. Wanneer je tegenstander ineens met een zwakkere captain Ginyu moet vechten dan weet hij natuurlijk niet waar hij het zoeken moet. Vervolgens kan jij je tegenstander met zijn eigen kracht overhoop slaan.

  De vormgeving en zijn superaanval zijn genoeg redenen om Captain Ginyu op te nemen in de top 10 Dragon Ball FighterZ characters. Als je daarbij ook nog eens bedenkt dat hij de leden van de Ginyu Force kan oproepen om te helpen in het gevecht is het meer dan genoeg reden om hem ook op te nemen in je tag team!

  8. Kid Buu

  Van Ginyu naar een van de meer enge personages in deze top 10 Dragon Ball FighterZ Switch characters. We hadden natuurlijk voor veel verschillende vormen van Buu kunnen kiezen in deze lijst. Maar omdat Kid Buu als het ongeleide projectiel dat hij is misschien wel zijn naarste vorm is hebben we voor deze vorm gekozen.

  Daarnaast maakt de snelheid van Kid Buu in Dragon Ball FighterZ hem behoorlijk gevaarlijk om tegen te moeten knokken. Als je Kid Buu tegenover je hebt staan in het strijdveld moet je maar zeker weten dat je jouw vingers voorbereid hebt om ze even stevig aan het werk te laten. Want elk moment dat je jouw tegenstander met Kid Buu geeft is er een waarin je compleet gesloopt kunt worden.

  Aangezien zelfs Goku in de anime een behoorlijk zware tijd had tijdens het vechten tegen Kid Buu. Weet je dat dit personage ook in Dragon Ball FighterZ een behoorlijk krachtige is. Zoals gezegd zijn er sterkere vormen van Buu en zou je in FighterZ ook voor Majin Buu kunnen kiezen. Maar Kid Buu heeft zonder meer een verdiende achtste plaats gekregen in deze top 10 Dragon Ball FighterZ Switch Characters.

  7. Hit

  Deze bad-ass op nummer zeven heeft zijn plekje in de top 10 Dragon Ball FighterZ personages meer dan verdiend. Hit kan bijvoorbeeld Vegeta hebben wanneer deze in Super Saiyan vorm gaat. Behoorlijk indrukwekkend natuurlijk voor een personage dat zelf niet een Super Saiyan vorm kan aannemen.

  Ook in Dragon Ball FighterZ is Hit een krachtig en snel personage om mee te vechten. Als je hem in je team hebt kan je van dichtbij in korte tijd een partijtje schade aanrichten die je tegenstander huilend achterlaat. Uiteraard dien je er dan wel rekening mee te houden dat je met Hit altijd in de buurt van je tegenstander moet blijven, van een afstandje is hij minder sterk.

  Een stevig, snel, dodelijk personage dat rake klappen kan uitdelen. Dat is wat je in je team haalt wanneer je deze huurmoordenaar in je team opneemt. Combineer hit met een personage dat ook van een afstandje schade kan aanrichten en je tegenstander moet van goeden huize komen om jou te kunnen verslaan.

  6. Gohan

  Wat is een lijstje met tien Dragon Ball FighterZ Switch characters zonder een personage als Gohan? Daarmee bedoelen we natuurlijk de zoon van Goku en niet de oude man die sterft in de serie. Dragon Ball zonder Gohan is als frikandel speciaal zonder uitjes, het is wel lekker, maar je mist toch wat.

  Gelukkig is Gohan in beide vormen in de game behoorlijk sterk en kan je op alle vlakken rake klappen uitdelen aan je tegenstander. Zeker zijn supermoves zijn behoorlijk sterk en als je een beetje je best doet en je tegenstander wil meewerken kan je met Gohan zo een gevecht winnen.

  Hoewel we fans van de show misschien een beetje voor het hoofd stoten door Gohan op de zesde plaats te zetten, heeft hij zijn plekje in de top 10 toch maar verdiend. Gohan is het slachtoffer geworden van luxe; er zijn simpelweg te veel toffe personages om uit te kunnen kiezen.

  5. Piccolo

  De groene frenemie van Goku op nummer 5 in de top 10 tofste Dragon Ball FighterZ Switch characters. Waar Piccolo natuurlijk eerst een vijand van Goku was, wordt hij later een belangrijke bondgenoot en redt hij (spoilers voor als je de serie nog niet hebt gezien, maar als je het nog niet hebt gezien, wat doe je hier dan nog?) een jonge Gohan van een zekere dood.

  Hoewel Piccolo misschien niet de sterkste vechter op dit lijstje weet deze nazaat van Demon King Piccolo alle aanvallen en technieken van zijn vader en is daarom toch behoorlijk sterk. Genoeg reden om hem op de vijfde plaats te zetten in deze top 10. Goku was een stapje te sterk voor Piccolo in de anime, maar je kunt in FighterZ dat gevecht natuurlijk altijd nog naar jouw hand proberen te zetten.

  Piccolo is een tof personage om je team van drie op te vullen. Hij richt zelf niet al te veel schade aan bij de tegenstander, maar wanneer je hem in combinatie met sterkere personages gebruikt en regelmatig uitwisselt is hij een waardevolle aanvulling op jouw team. Dit toffe, stoere, groene personage krijgt van ons de vijfde plaats in de top 10 Dragon Ball FighterZ Switch Characters omdat hij een echte teamspeler blijkt te zijn.

  4. (Golden) Frieza

  Ah, Frieza, hoewel hij een vijand is en een doodenge psychopaat, kan je toch eigenlijk niet anders dan een zwak hebben voor dit personage. Zijn kracht, berekenende vechtstijl en zijn kalme manier van praten maken hem de aartsvijand uit de serie die waarschijnlijk ook het bekendst is bij minder trouwe Dragon Ball fanaten. Als je Frieza in je team van FighterZ stopt dan weet je zeker dat je een sterke toevoeging hebt en dat je tegenstander een minstens zo sterk personage in zijn team moet opnemen.

  Deze vernietiger van werelden kan eigenhandig Super Saiyans verslaan en eet Kamehamehastralen voor ontbijt. Gedurende de hele serie hebben Goku en zijn vrienden hun handen vol aan de gestoorde Frieza. Vooral wanneer Frieza in Golden Frieza verandert is deze vijand een klasse apart, een klasse apart die je ook in FighterZ terug kunt laten komen.

  Gelukkig is Frieza in de game natuurlijk wel gebalanceerd en kun je hem gewoon verslaan. Maar je moet wel goed je best doen. Vooral wanneer je tegenstander weet hoe hij de superaanvallen en speciale aanvallen moet gebruiken mag je op je hoede zijn, want dan ga je het moeilijk krijgen tegen deze ijskoude alien. Zijn kracht, snelheid, uiterlijk en persoonlijkheid zijn wat ons betreft in elk geval redenen genoeg om hem in de top 10 Dragon Ball FighterZ Switch Characters te stoppen.

  3. Cell

  Het aftellen is begonnen met misschien wel de sterkste vijand die het Dragon Ball team ooit is tegengekomen. Cell is een samenraapsel van het DNA van alle vijanden die het team in de anime tot dan toe is tegengekomen en dat zal het team weten ook. Dit mensen absorberende monster is zowel in de anime als in de games een kracht die je niet zomaar aan de kant kunt schuiven.

  Hoewel hij natuurlijk uiteindelijk verslagen wordt door het team, heeft dat toch echt nog wel wat voeten in de aarde. Ook in FighterZ is Cell een goed afgerond personage dat van alles goed kan. Vooral in een team met andere sterke personages is Cell een goede aanvulling en zorgt hij ervoor dat je jouw tegenstander constant het leven zuur kunt maken.

  Eerder in deze top tien hadden we het over de toffe vormgeving en fantasie van Akira Toriyama. Als Captain Ginyu daar een goed voorbeeld van is dan is cell daar een perfect voorbeeld van. Zijn insect-achtige vormgeving en de manier waarop hij toch sterk en menselijk lijkt maakt Cell tot een van de tofst vormgegeven Dragon Ball personages. Zowel zijn vormgeving als zijn kracht hebben ervoor gezorgd dat hij de derde plaats in deze top 10 Dragon Ball FighterZ Switch personages heeft veroverd.

  2. Super Saiyan God Super Saiyan Vegeta

  Super Saiyan God Super Saiyan Vegeta, een mond vol aan toffe woorden maar voor het gemak zullen we de andere benaming gebruiken; Super Saiyan Blue. De krachtigste vorm van Super Saiyan die Vegeta tot dusver heeft weten te behalen is er eentje die je moet vrijspelen in de game. Maar als je die eenmaal hebt vrijgespeeld heb je ook direct een van de krachtigste personages uit de anime te pakken.

  Het vrijspelen van Super Saiyan Blue Vegeta kost je enige moeite. Je moet namelijk 300.000 van het ingamegeld Zeni verzamelen om Super Saiyan Blue Vegeta vrij te spelen. Maar als je Dragon Ball FighterZ nu pre-ordered voor de Switch kan je direct aan de slag met Goku’s vriend in zijn sterkste vorm. Iets wat voor de grote fans van de serie natuurlijk geen twee keer gezegd hoeft te worden.

  Super Saiyan Blue Vegeta is in de game een zeer sterk personage met goede close-up combo’s en daarnaast ook sterke specials en superaanvallen. Als je hem eenmaal hebt vrijgespeeld is het dan ook een goed idee om hem op te nemen in je team. Super Saiyan Blue Vegeta is in elk geval tof genoeg en sterk genoeg om de tweede plaats in de top 10 Dragon Ball FighterZ Switch characters te geven.

  1. Super Saiyan God Super Saiyan Goku

  Wie anders dan de protagonist van Dragon Ball kan de lijst met tien toffe Dragon Ball FighterZ Switch characters aanvoeren. Goku zit twee keer in Dragon Ball FighterZ, een keer in zijn black vorm en een keer in zijn Super Saiyan God Super Saiyan of Super Saiyan Blue vorm. Net als de Super Saiyan Blue vorm van Vegeta moet je de ultieme vorm van Goku vrijspelen, maar kan je de game ook pre-orderen om vroegtijdig aan de slag te gaan met deze vorm van de krachtige krijger.

  De Super Saiyan Blue vorm van Goku is in Dragon Ball FighterZ net zo krachtig als in de anime en wanneer je hem goed weet te gebruiken gaat je tegenstander het behoorlijk moeilijk krijgen in een gevecht met jou. Super Saiyan Blue Goku heeft eenvoudige combo’s die veel schade kunnen aanrichten en zijn superaanvallen zijn ook niet voor de poes. In combinatie met Super Saiyan God Super Saiyan Vegeta in je team kan je tegenstander net zo goed zijn controller neerleggen en in een hoekje gaan huilen. Of hetzelfde team opstellen als jij, dat kan natuurlijk ook.

  De aanvoerder van de top 10 Dragon Ball FighterZ Switch characters is ook de officieuze aanvoerder van Team Dragon Ball en met een reden. Er is vrijwel geen sterker personage dan Goku en dat maakt hem het ultieme personage om in je team op te nemen. Zeker wanneer je hem ook nog eens in zijn ultieme vorm in je team kunt opnemen!

  Wat is jouw ultieme tag team voor Dragon Ball FighterZ? Heb je de Nintendo Switch versie van de game al gepre-orderd? Of ben je het totaal niet eens met deze lijst en heb je jouw eigen lijst? Laat het ons hieronder weten!

  Dragon Ball FighterZ

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.