Beste multiplayer shooter games van 2018

  Al meer dan tien jaar zijn multiplayer shooter games heel erg populair. De games van franchises als Call of Duty en Battlefield doen het altijd heel erg goed. Maar ook het battle royale genre is vanaf begin 2018 steeds populairder aan het worden. Dit zijn de beste multiplayer shooter games van 2018.

  5. Call of Duty Black Ops 4

  Ieder najaar wordt er weer een nieuwe Call of Duty game uitgebracht en dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen voor Call of Duty Black Ops 4. De makers hebben veel aandacht besteed aan de wapens en dat is te zien aan de vele attachments die je vrij kunt spelen.

  Daarnaast is het health systeem aangepast, want je zult niet meer automatisch healen. De speler moet nu zelf beslissen of hij de tijd neemt om te healen of dat hij het gevecht aangaat met wat minder levenspunten. De nieuwe Call of Duty is niet meer gericht op de toekomst, wat in veel van de laatste Call of Duty games wel het geval was. Veel fans zijn blij dat het weer gewoon boots-to-the-ground is in Black Ops 4. Daarom staat deze game in de lijst van beste multiplayer shooter games van 2018.

  Zoals eerder al is aangegeven is het battle royale genre heel erg populair en ook de nieuwe Call of Duty speelt hierop in door de spelmodus Blackout toe te voegen. Deze nieuwe spelmodus zal in de Blackout open beta te spelen zijn, die op 10 september plaatsvindt.

  Het gehele spel zal op 12 oktober 2018 uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC en is nu al te pre-orderen.

  4. Battlefield 5

  Toen Battlefield 5 werd aangekondigd waren de fans enorm enthousiast. Toch is niet al het nieuws over de nieuwe Battlefield game in de afgelopen maanden positief geweest. Zo zouden eerst verschillende gameplay features worden uitgesteld tot na de release, maar uiteindelijk is toch besloten om de release van Battlefield 5 een maand uit te stellen. Nu zal het spel op 20 november 2018 uitkomen.

  Battlefield games vereisen altijd heel veel samenwerking, bijvoorbeeld in de spelmodus Conquest, die ook in Battlefield 5 terug gaat komen. Ook bij Battlefield 5 zijn er veel meer mogelijkheden als het gaat om het aanpassen van de verschillende wapens.

  De Battlefield 5 open beta begint op donderdag 6 september om 11 uur. Wanneer je EA Access, Origin Access of Origin Access Premier hebt, kun je de beta al vanaf 4 september spelen. Je kunt de beta al pre-loaden vanaf maandag 3 september, zodat je meteen aan de slag kunt, wanneer de beta daadwerkelijk uitkomt. De beta zal beschikbaar zijn tot 11 september 17:00 uur.

  Battlefield 5 en Black Ops 4 zijn op het moment van schrijven nog niet uitgekomen, maar met alle fans van beide franchises verdienen zij ook een plekje tussen de beste multiplayer shooter games van 2018.

  Battlefield 5 komt op 20 november 2018 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  3. Overwatch

  Overwatch is een first-person shooter die op 24 mei 2016 uitkwam op de PlayStation 4, Xbox One en PC. In de verschillende spelmodi wordt meestal zes tegen zes gespeeld en ieder team kiest zes verschillende heroes uit. Er zijn heroes die goed zijn in aanvallen en minder goed in verdedigen en er zijn heroes, ook wel Tanks genoemd, die puur bedoeld zijn voor het tegenhouden van de schade van de tegenstanders.

  De competitieve Overwatch community heeft de laatste tijd wel wat te verduren gehad. Er zijn namelijk drie grote organisaties, NiP, EG en LCDC, die er voor kiezen om zich terug te trekken uit de competitieve aspect van het spel. Je zou denken dat dit invloed zou hebben op de algemene Overwatch community, maar in mei 2018 was er een recordaantal Overwatch spelers. Dit waren er namelijk 40 miljoen!

  Overwatch is natuurlijk een shooter, maar heeft net als Dota 2 en League of Legends verschillende heroes met allemaal andere sterke en zwakke punten. Dit strategische aspect is hetgeen wat veel spelers juist zo leuk vinden aan Overwatch.

  Ook al gaat het nu wat minder met competitieve Overwatch toch is het een revolutionaire shooter en staat hij toch tussen de beste multiplayer shooter games.

  2. PlayerUnknown’s Battlegrounds

  PlayerUnknown’s Battlegrounds, beter bekend als PUBG, is een battle royale spel geïnspireerd door de Japanse film Battle Royale uit 2000. De basis van het spel ligt op enkele mods die Brendan “PlayerUnknown” Greene heeft gemaakt. Battle royale games zijn sinds het begin van 2018 enorm populair geworden. In februari 2018 was PUBG al ongeveer 30 miljoen keer verkocht op Steam.

  PUBG verbrak ook het record voor de meeste spelers die gelijktijdig één game speelden. Dit record stond op naam van Dota 2 met 1,2 miljoen spelers, maar PUBG ging hier met 3,2 miljoen gelijktijdige spelers ruimschoots overheen. PUBG kan worden gespeeld in een eerstepersoons- of derdepersoonsperspectief, wat dit spel anders maakt dan andere battle royale spellen.

  De potjes in PUBG kunnen heel snel voorbij zijn en wanneer je een potje wint kan het ongeveer 30 minuten duren. Het leuke aan battle royale games is dat je heel snel in een nieuw potje zit, waardoor je jezelf constant kunt en wil verbeteren.

  Aan het begin van het jaar leek PUBG misschien wel de beste multiplayer shooter game van 2018, maar dit veranderde allemaal toen er een ander battle royale spel heel veel aandacht kreeg.

  1. Beste multiplayer shooter game van 2018: Fortnite

  Het is natuurlijk niet zo gek dat ook de nummer één op deze lijst een battle royale spel is. Fortnite battle royale heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en op dit moment zijn er 125 miljoen spelers. En dat terwijl Fortnite battle royale eigenlijk een onderdeel van een ander spel is.

  Fortnite Save The World is het officiële spel van Fortnite, maar omdat dit spel zit nog altijd in de beta-fase. Fortnite battle royale werd ontwikkeld, om in te spelen op de enorme hype die ontstond rondom battle royale games. Fortnite is heel toegankelijk, omdat het gratis te spelen is. Fortnite en PUBG zijn allebei battle royale games, maar alleen Fortnite maakt gebruik van het bouwaspect.

  Het bouwen in Fortnite is hetgeen waardoor het zich onderscheidt van andere battle royale spellen. Het is makkelijk te begrijpen, maar moeilijk om heel goed uit te voeren. In Fortnite is bouwen heel belangrijk om bijvoorbeeld schoten van je tegenstander af te weren of een sterke positie bovenop een berg in te nemen. De combinatie van goed bouwen en schieten zorgt er voor dat in Fortnite battle royale het niveau van de speler heel hoog kan worden.

  Fortnite is het meest populaire spel van 2018 en staat daarom bovenaan in de lijst met de beste multiplayer shooter games.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.