De top 5 beste games van 2015 volgens Hidde Brummer

  Hidde is het broekie van de redactie. Maar dat mag de pret niet drukken, want hij is wel echt een game-liefhebber. Hij raakt niet uitgepraat over NBA. En toch is dat niet de game die je op 1 vindt. Welke dat wel is, lees je in deze top 5 beste games van 2015 volgens Hidde.

  5. The Escapists (Xbox One)

  Toen ik deze lollige all-in-one platformer voor het eerst speelde, wist ik niet zo goed wat ik erover moest denken. Het schattige, Pokémon-achtige stijltje, gecombineerd met de puzzels en het ontsnappen uit een gevangenis: het paste allemaal niet zo goed bij elkaar. Maar toen ik eenmaal een paar uurtjes in de game had gestopt, veranderde dat beeld totaal. Ik vermaakte me enorm met de game en gaf hem dan ook een 7.5 in onze recensie.

  Met name de puzzels waren echt de moeite waard. Zo wilde ik per se de game verder spelen, puur omdat ik me dan weer over een nieuwe puzzel kon buigen. Ze waren erg moeilijk, soms wat te moeilijk voor mijn simpele geest zodat ik het internet moest raadplegen om die ene puzzel op te lossen...

  4. Assassin's Creed Syndicate (Xbox One)

  Nadat ik Assassin's Creed Unity had gekocht, dacht ik dat ik een tijdje maar geen Assassin's Creed moest kopen, omdat ik een beetje was uitgekeken op de serie. Maar toen ik de eerste gameplaybeelden van Assassin's Creed Syndicate zag, was ik verkocht. Het Victoriaanse Londen en met name Evie en Jacob Frye waren echt een verademing in vergelijking met Unity.

  Toen ik de game voor het eerst speelde, was ik toch wel een beetje bang dat er wederom ontzettend veel bugs en glitches in de game zouden zitten, net zoals in Unity. De goden zij dank was dit niet het geval en heb ik de game zonder bugs en glitches uit kunnen spelen, wat erg fijn was na de blamage die Unity heette.

  3. Kalimba (Xbox One)

  Twee totempalen, coöp fun, en een rare beer waren het toneel van Kalimba, een 2D-platformer van het Deense Press Play en exclusief voor de Xbox One en PC. Ik heb in een deuk gelegen, mijn controller kapot gegooid en gehuild om deze game, want man, man, man dit was me de platformer wel.

  In Kalimba had je als doel om van de ene kant van het level naar de andere kant te komen. Uiteraard zat de weg vol met obstakels en klein puzzeltjes waarbij je je hersenen zeker nodig had. Met name in de co-op was het hilarisch om dit te doen en ik heb er ook nog steeds veel plezier in. En natuurlijk mag de vriendelijkste beer die er is niet vergeten worden: Hoebear, deze is voor jou.

  2. NBA 2K16 (Xbox One)

  NBA 2K16 ademt basketbal. De ambiance, de commentatoren, de tientallen features: het is de beste sportgame die er op dit moment te kijgen is. Ik heb vanaf mijn tiende elke game gekocht die er uitkwam, en ik heb daar nooit spijt van gehad. Ik blijf het spelen, het hele jaar lang omdat de game continu wordt verbeterd en bijgewerkt, met bijvoorbeeld nieuwe ratings, nieuwe tenues en ga zo maar door.

  Nieuw dit jaar was dat de MyCareer een storyline had, die gemaakt was door niemand minder dan Spike Lee, en het was me het verhaaltje wel. Je begint in high-school, stoomt vervolgens door naar college en maakt uiteindelijk een stormachtige entree in de NBA. Dit gaat gepaard met veel cutscenes, waardoor het lijkt alsof je in een film zit in plaats van in een videogame.

  1. The Witcher 3 Wild Hunt (Xbox One)

  Voor wie was het niet de GOTY: The Witcher 3 Wild Hunt was simpelweg de beste en dat was het zeker voor mij. Toen ik voor het eerst met Geralt op pad ging, wist ik niet wat me overkwam. De pracht en praal van de wereld, om de vijf meter een nieuw dialoog dat de uitkomst van de game bepaalt en Yennefer en Triss die je even doen opleven: het was allemaal prachtig.

  Het beste aan The Witcher 3 Wild Hunt, vond ik echter een personage: de Baron. Omdat ik voor degenen die de game nog niet (uit)gespeeld hebben, niet te veel wil spoilen, kan ik mijn keuze niet onderbouwen, maar zodra je de game hebt uitgespeeld zul je mijn keuze begrijpen.

  The Escapists

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.