De top 10 beste superhelden filmgevechten

Article
dinsdag, 27 juni 2017 om 12:47
xgn google image
Het superhelden genre is nog nooit zo groot geweest. Elk jaar zien we nieuwe films verschijnen van Marvel & DC. Met een nieuwe Spider-Man film om de hoek nemen we een kijkje naar de 10 beste superhelden filmgevechten (tot en met 2016). Al onze keuzes voor de beste superhelden filmgevechten zijn bovenaan elke pagina te bekijken.

Frankensteins monster uit X-Men: First Class (2011)

We beginnen onze beste superhelden filmgevechten met een kleine valse start. Deze scène uit X-Men: First Class is namelijk niet echt te beschrijven als een 'groot gevecht'. Het is een onwijs intense scène die zich afspeelt in een bar. Magneto (Michael Fassbender) spreekt het grootst gedeelte van deze scène Duits, tot hij overstapt naar Engels op het einde.
De lijst kon niet compleet zijn zonder dit geweldige moment. In de scène loopt de spanning hoog op en de geweldige soundtrack van Henry Jackman doet de rest van het werk. De muziek zorgt voor kippenvel en dat maakt de scène één van de meest memorabele uit deze film.
De scène eindigt met Magneto die zichzelf vergelijkt met Frankensteins Monster. Dit is tevens ook de titel van het nummer op de X-Men: First Class soundtrack.
112407

Spider-Man vs Green Goblin uit Spider-Man (2002)

Dit is het eerste Spider-Man gevecht dat je zult zien op de lijst met beste superhelden filmgevechten, maar niet de laatste. De scène uit de originele Spider-Man film wordt vaak vergeten of overgeslagen. Onterecht vinden wij, want dit gevecht is niet alleen intens, maar ook enorm duister voor een personage als Spider-Man.
De regisseur van Spider-Man, Sam Raimi, is vooral bekend van zijn horrorfilm Evil Dead. Deze horrorsfeer komt zeker aan bod in dit eindgevecht van Spider-Man. Zo zien we Spider-Man enorm verliezen tegen de Green Goblin, met zelfs zijn masker compleet aan stukken gescheurd.
Het is zowel Spider-Man als de Green Goblin die de intensiteit van de scène weet te verkopen. Koppel dit aan de geweldige soundtrack van Danny Elfman en je hebt een scène die naar onze mening enorm wordt onderschat.
112408

Nightcrawler in het Witte Huis uit X2: X-Men United (2003)

De Nightcrawler scène uit X2 is één van de beste openingen uit de superhelden filmgevechten. Aangezien er een hoop superhelden gevechten zijn moesten we een keuze maken welke scène uit de X-Men films we moesten gebruiken. Uiteindelijk is de Nightcrawler scène uit X2 nog steeds het hoogtepunt uit de X-Men filmreeks.
De Nightcrawler scène opent de film X2 met een knal. Nightcrawler is undercover en infiltreert het Witte Huis. Deze mutant heeft de kracht om te teleporteren. Regisseur Bryan Singer koos om dit op een spectaculaire wijze neer te zetten. Terwijl alle beveiligers druk aan het zoeken zijn naar wat hen precies aanvalt, teleporteert Nightcrawler van plek naar plek en schakelt iedereen uit.
De epische muziek en de vette manier waarop het teleporteren is vertoond, maakt deze scène tot één van de beste openingen van een superhelden film.
112410

Superman vs General Zod uit Man of Steel (2013)

Voor onze beste superhelden filmgevechten lijst is keuzes maken soms moeilijk. Zo bevat Man of Steel ook het geweldige Smallvile gevecht. Uiteindelijk was het toch Superman tegen General Zod die op de lijst wist te eindigen.
Regisseur Zack Snyder is op één front toch echt koning: de special effects. Waarnaar voorgaande Superman films niet het budget hadden om de actiescènes op volledige potentie te benuttigen, kreeg Man of Steel deze kans wel.
Superman en General Zod hebben allebei krachten van goden. Zien hoe deze twee titanen elkaar door gebouwen slaan, hun lazerogen gebruiken en met supersnelheid door de stad vliegen is voor elke Superman fan een geweldige ervaring.
Dit gevecht toont ons wat er allemaal mogelijk kan zijn binnen het superhelden genre als het gaat om gave actiescènes.
112412

Batman vs Bane uit The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight trilogie bevat een aantal superhelden filmgevechten. Uiteindelijk kozen we voor het gevecht tussen Batman en Bane, voornamelijk vanwege de kleinschaligheid.
Het eerste wat opvalt aan de scène is dat er geen muziek wordt gebruikt. Dit is enorm apart aangezien Hans Zimmer de geweldige muziek van The Dark Knight Trilogie componeert. Om het perfecte effect van de scène te creëren koos Christopher Nolan om hier geen muziek te gebruiken.
Het gevecht tussen Batman en Bane toont op het einde ook nog eens perfect hommage aan de stripboeken. Aan het eind van de scène breekt Bane namelijk de rug van Batman, een bekende gebeurtenis uit de stripboeken. Het gevecht tussen Batman en Bane heeft om de bovenstaande redenen zeker een plek op de lijst verdiend.
112414

Spider-Man vs Doctor Octopus uit Spider-Man 2 (2004)

Spider-Man 2 bevat één van de bekendste superhelden filmgevechten. Voor velen behoort Spider-Man 2 namelijk in de top als het gaat om superhelden films. Deze actiescène op een trein is nog steeds na al deze jaren een hoogtepunt van het superhelden genre.
Alles waar Spider-Man om bekendstaat is aanwezig. Het slimme gebruik van zijn web, zijn lenige moves, maar vooral de wil om door te gaan en levens te redden. Doctor Octopus gooit namelijk passagiers uit de trein en zodra dit gebeurd komt Spider-Man meteen over tot actie. Hij stopt het gevecht en gaat naar prioriteit nummer één: mensen redden.
Mensen redden klinkt als een logische verklaring, maar de reden waarom de actiescène op de trein zoveel respect krijgt onder fans is vanwege alle elementen die te pas komen. Het gevecht is gaaf, de effecten indrukwekkend voor zijn tijd en Spider-Man helpt slachtoffers waar het nodig is. Het is de perfecte combinatie van al deze elementen die het treingevecht de ultieme Spider-Man scène maakt.
112417

Steve Rogers vs The Winter Soldier uit Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America is een grote favoriet binnen de lijst van beste superhelden filmgevechten. Zijn tweede film, Captain America: The Winter Soldier, wordt gezien als één van de beste Marvel films.
We hebben met opzet Steve Rogers in de titel gedaan in plaats van Captain America. In deze actiescène is het namelijk Steve Rogers in zijn normale kleding die de strijd aangaat met The Winter Soldier.
Pistolen, messen, het schild en de blote handen worden allemaal gebruikt in deze korte tijd. De mysterieuze maar onheilspellende muziek zet de perfecte toon neer voor één van de beste gevechten uit elke superhelden film.
Het gevecht eindigt met de grote onthulling wie er achter het masker schuilt van The Winter Soldier. Deze hele actiescène is van begin tot eind een hoogtepunt uit alle Marvel films.
112420

Avengers vs Chitauri leger & Loki uit The Avengers (2012)

In onze lijst met beste superhelden filmgevechten is dit eindgevecht simpelweg te lang om op YouTube te verschijnen. Daarom hebben we een clip gepakt uit het eindgevecht om bovenaan de pagina te bekijken.
Tegenwoordig worden we overdonderd met superhelden die samen in één film verschijnen, maar het was The Avengers waar de interactie tussen onze superhelden allemaal begon. Toen The Avengers uitkwam in 2012, en we het eindgevecht van deze film zagen, werden we weggeblazen uit onze stoelen.
Dit was de eerste keer dat bekende Marvel personages als Iron Man & Captain America samen op het scherm te zien waren, en moesten samenwerken om vijanden neer te halen. Kijk naar de geweldige scène waar Iron Man zijn lasers schiet en weerkaatst op het schild van Captain America. Dit soort scènes zijn een droom voor elke superhelden fan.
Het eindgevecht van The Avengers is nog steeds één van de beste en meest vervullende superhelden actiescènes die we op het grote scherm mochten meemaken.
112424

Batman vs Schurken uit Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman kon niet ontbreken tussen de beste superhelden filmgevechten. Helaas is het gevecht tussen Batman en Superman zelf niet op de lijst gekomen. Dit gevecht met Batman tegen schurken is misschien wel de beste scène uit de gehele film.
Toen Ben Affleck was gecast als Batman waren niet veel fans het hier mee eens. Zodra Batman v Superman: Dawn of Justice uitkwam werd de acteur geprezen om zijn rol. Ben Affleck is de grote, stoere en angstaanjagende Dark Knight die we al jaren op het scherm wilden zien.
De reden dat deze actiescène met Batman zoveel indruk maakt is omdat het alles uit de kast haalt om de perfecte Batman te laten zien. In deze korte actiescène zien we Batman gebruik maken van verschillende gadgets, waaronder zijn Batarangs en zijn Grappling Hook. Verder zien we een vechtstijl van Batman die we al jaren willen zien, een echte combat expert met gelijkenissen uit de bekende Batman Arkham spellen.
Deze scène laat perfect zien waarom Batman zo geliefd is onder fans, en waarom hij bijna elke vijand kan verslaan. Wij zitten klaar om meer van deze geweldige Batman scènes te zien in Justice League.
112426

Avengers vs Avengers uit Captain America: Civil War (2016)

Net als bij The Avengers is dit eindgevecht te lang om op YouTube te verschijnen. We hebben een clip gekozen om te laten zien bovenaan de pagina.
Dit is de grote knaller van de lijst met beste superhelden filmgevechten. Captain America: Civil War bevat de meest explosieve actiescène ooit geprobeerd in een superhelden film. Twee Avenger teams die tegenover elkaar staan om te strijden.
Niet alleen bevat deze scène geweldig gebruik van nieuwe personages, zoals: Ant-Man, Black Panther & Spider-Man. De scène toont perfect wat elke superheld zo uniek maakt. Er zijn meerdere redenen waarom dit gevecht boven de rest uitsteekt: elke kracht komt aanbod, er is een kleine dosis komedie aanwezig en het gevecht bevat het beste teamwork wat we tot nu toe hebben gezien (Ant-Man op Hawkeye's pijl bijvoorbeeld).
Voor ons is dit gevecht de meest spectaculaire actiescène van alle superhelden films. Welke aankomende superhelden film zal deze scène overtreffen?

Conclusie van de beste superhelden filmgevechten

Dit was onze top 10 beste superhelden film gevechten. Uiteraard was dit een moeilijke lijst om samen te stellen. Met nog genoeg keuzes. Zo waren de Quicksilver scènes uit Days of Future Past en X-Men: Apocalypse ook bij ons opgekomen.
Wat vinden jullie van onze top 10? En wat vinden jullie de beste superhelden filmgevechten?

Populair Nieuws

Laatste Reacties