Top 10 beste PlayStation Store games - De digitale toppers!

  De PlayStation Store op de PlayStation 4 staat vol games. Waar een groot aantal games gewoon ook in de winkel te koop is, gaan wij het hebben over wat je alleen digitaal kunt vinden. Het gaat hierbij niet om exclusieve games, maar echt om de top 10 beste PlayStation Store games op de PlayStation 4.

  De PlayStation 4 wordt dit jaar al weer vijf jaar oud. Er zijn nog genoeg om naar uit te kijken en daarvoor hebben wij de tien beste aankomende PlayStation 4 releases op een rij gezet. Die games zijn er helaas nog niet, dus moeten we het doen met de games die er in de PlayStation Store te vinden zijn. Daarom zetten wij de top 10 beste PlayStation Store games op een rijtje.

  10. Nidhogg 2 (14,99 euro)

  We beginnen onze top tien beste PlayStation Store games met Nidhogg 2. Voor wie niet van de traditionele fighting-games houdt, biedt Nidhogg 2 je een goed alternatief. Het is niet erg dat je elk potje een aantal keren sterft, want het doel is niet om de ander te vermoorden. Je doel is namelijk om naar het einde van de stage te rennen, dus als je links begint, moet je rechts eindigen en vice versa.

  Het spel heeft dan wel een onaantrekkelijke artstyle, maar deze is wel toepasselijk voor het spel. Het draait namelijk allemaal om de lelijke waanzin die kan ontstaan terwijl je voor je leven rent. Het vechten is daarbij een kunst op zich, want het duurt even voor je alle lagen van het gevechtssysteem door hebt. Wanneer je dit eenmaal door hebt door de singleplayer te spelen, ben je klaar om het op te nemen tegen je vrienden.

  9. Valiant Hearts: The Great War (14,99 euro)

  In het puzzelavontuur Valiant Hearts: The Great War staat de Eerste Wereldoorlog volledig centraal. Gebaseerd door brieven die tijdens de Eerste Wereldoorlog geschreven zijn, heeft ontwikkelaar Ubisoft Montpellier een verhaal geschreven dat je van begin tot einde bij gaat blijven. Dit komt door de memorabele karakters, emotionele momenten en de harde realiteit die het spel duidelijk maakt.

  Dankzij het UbiArt Framework smelt je weg bij de grafische stijl van het spel. Dit komt niet door het grauwe en donkere kleurenpallet dat gebruikt is. Deze geeft namelijk een gevoel van realiteit en de depressie die er in die tijd heerste wegens de oorlog. Al deze elementen gecombineerd met de slimme puzzels leveren een fantastische game die het waard is om te spelen en maakt het zeker één van de beste PlayStation Store games.

  8. SuperHot (24,99 euro)

  Superhot is een game die het maximale uit een minimale setting weet te halen. Het is een simpel concept waarmee iedereen overweg kan. De tijd gaat alleen vooruit wanneer jij beweegt. Hierdoor is SuperHot meer dan alleen een first-person shooter en is soms flink puzzelen voordat je een level haalt.

  Het is dan ook altijd spannend wanneer er kogels of glazen vijanden op je af komen. Je weet dat één klap genoeg is om ze uit te schakelen, maar dat geldt ook voor jou. Het spel wordt alleen maar beter als je in het bezit bent van een PlayStation VR. Wanneer je het spel als SuperHot VR speelt, heb je namelijk het gevoel alsof je Neo bent in de Matrix en je voelt je dan ook echt een meester in Superhot als je een level haalt.

  7. Resogun (12,99 euro)

  Het is alweer een tijdje geleden sinds deze topper is verschenen. Het is inderdaad een launchgame van de PlayStation 4 en wordt daarom wel eens vergeten als we denken aan de beste PlayStation Store games. Toch heeft Housemarque het met Resogun voor elkaar gekregen om de game zo goed te maken dat hij een plekje verdient in deze top 10. In deze sidescroller is het je doel om alle vijandige schepen te vernietigen terwijl je overlevende mensen redt.

  Door zoveel mogelijk vijanden zo snel mogelijk uit te schakelen, bouw je de combo meter op zodat je meer punten verdient. Dankzij de snelle, precieze gameplay voel je je binnen no time onoverwinnelijk tot je ineens dood gaat, omdat er een schip achter je zat en je die niet gezien had. Het is en blijft daarmee een arcade shoot ‘em up die het voor elkaar weet te krijgen om je bij elke potje motiveert om je highscore te verbeteren.

  6. The Unfinished Swan (12,99 euro)

  In dit first-person avontuur van ontwikkelaar Giant Sparrow ga je op reis met een jongen genaamd Monroe. In het spel ga je met hem op zoek naar de zwaan die uit het schilderij van zijn moeder is ontsnapt. De zwaan leidt Monroe door een scala verschillende levels. Zo beland je al snel in een verborgen koninkrijk die je kunt ontdekken.

  The Unfinished Swan brengt ook interessante mechanics met zich mee die je helpen in het ontdekken. Zo kun je verf gebruiken om nieuwe delen van een gebied te ontdekken. Dit komt door de voornamelijk zwart-witte artstyle die game goed gebruikt.

  5. Gone Home: Console Edition (19,99 euro)

  Als je dit stukje gelezen hebt, zorg er dan voor dat je niets anders meer leest over dit spel voordat je het spel uit hebt. Gone Home is namelijk vrij kort en gemakkelijk in één keer uit te spelen. Je speelt in first-person als Katie die na lange tijd weer thuiskomt in haar ouderlijk huis, maar alles anders is dan vroeger. Gone Home is uniek in dat het je vervolgens niet echt een doel geeft.

  De speler wordt juist aangemoedigd om zelf te ontdekken. Door dit te doen wordt langzaam maar zeker duidelijk wat Gone Home precies is. Ontwikkelaar Fullbright weet hierdoor dan ook op een sublieme wijze in te spelen op de innerlijke Sherlock Holmes van elke gamer. Daarmeer verdient Gone Home: Console Edition een plekje in de top tien beste PlayStation Store games.

  4. Rogue Legacy (12,99 euro)

  Deze roguelike platformer geeft je het gevoel van een ouderwetse Metroidvania in enkele minuten terug. Het mag in het begin dan wel lijken alsof je speelt als een éénhandige oma die niet weet wat een Nintendo is, maar dat is normaal. Rogue Legacy verwikkelt namelijk verschillende RPG-elementen in de platformer en motiveert je om te sterven zodat je sterker kan worden.

  Langzaam maar zeker word je beter in de game en dat merk je al helemaal wanneer je goed gebruik gaat maken van skills en armor. Zodra je beter wordt, ga je ook steeds meer nieuwe vijanden zien die je het leven goed zuur weten te maken. Het is dan ook belangrijk dat je nadenkt over de klasse die je kiest, want een assassin die kleurenblind is en ADHD heeft, kan maar zo je dood worden.

  3. The Witness (36,99 euro)

  De meest recente game van Jonathan Blow is een absoluut meesterwerk als we het hebben over puzzelgames. Je wordt gestrand op een eiland die volledig bestaat uit puzzels. Het eiland zit vol met lijnpuzzels die je moet op te lossen om het spel uit te spelen. De puzzels lijken in eerste instantie alleen te vinden zitten in een aantal panelen, maar ze zitten eigenlijk overal op het eiland verstopt.

  Het is alleen essentieel dat je goed oplet en logisch nadenkt, omdat je anders uren bij een puzzel vast zit. Het is dan ook niet frustratie die het spel op probeert te roepen, maar juist de intense blijdschap die je ervaart zodra je een nieuw soort puzzel begrijpt. Je hoeft dan ook niet Einstein te zijn om elke puzzel op te lossen en mede dankzij die toegankelijkheid maakt het één van de beste PlayStation Store games.

  2. Towerfall Ascension (13,99 euro)

  Deze game van Matt Makes Games Inc is de voorloper van recent indië succes Celeste. Gamers die dat spel gespeeld hebben, zullen zich dan ook enorm vermaken in Towerfall Ascension. De gameplay is namelijk grotendeels gelijk. Towerfall Ascension is alleen fundamenteel een actie-platformer die je met je vrienden moet spelen en waarbij je gebruik maakt van pijl en boog.

  De game weet er dan ook goed voor te zorgen dat je tegen je vrienden zit te schreeuwen. Elke ronde zijn alle pijlen fataal en is uiterste precisie nodig om te winnen. Dankzij simpele controls is het altijd een ongecontroleerde chaos en dan hebben we het alleen nog maar over de co-op-mogelijkheden. Er is namelijk ook een campaign waarmee je nieuwe stages kunt vrijspelen, maar als je deze samen met een vriend wil spelen kan dat ook.

  1. Fez (9,99 euro)

  Fez is onze de nummer één van onze beste PlayStation Store games en weet zich goed te onderscheiden van andere puzzelplatformers dankzij een slimme mechanic. In de game moet je namelijk constant het perspectief bijdraaien om door te kunnen spelen en hierin zit dan ook de kern van de puzzels. Je speelt Fez namelijk als een 2D-platformer, maar de wereld waarin Fez zich afspeelt heeft drie dimensies. In gameplay vertaalt dit zich naar vier tweedimensionale zijden van deze 3D-wereld.

  In Fez is het aan jou om het gouden zesvlak die tijd en ruimte in balans houdt te herstellen. Deze is namelijk over de hele wereld verspreid, waardoor de wereld langzaam uit elkaar valt. Tijdens je zoektocht merk je al snel dat het erg belangrijk is om de perspectief rotatie-mechanic goed te gebruiken. Deze is namelijk de basis van alle puzzels en essentieel om de wereld te doorkruisen.

  Dit zijn de Top 10 beste PlayStation Store games

  Dit zijn de tien beste PlayStation Store games die wij je van harte kunnen aanraden. Mocht je al deze games nou al uitgespeeld hebben en denk je dat je vorig jaar een paar goede games hebt gemist? Kijk dan vooral naar onze top 10 PlayStation 4 games van 2017.

  The Unfinished Swan

  Verkijgbaar vanaf 24 october 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.