Voorgaande E3 kwam Sony met vroege beelden van God of War, Marvel's Spiderman en Detroit Become Human. Vele bezitters van de PlayStation 4 hopen tijdens aankomend E3 meer informatie te krijgen over PlayStation 4 releases als Death Stranding, Red Dead Redemption 2 en Last of Us Part II. Maar omdat Sony op meerdere game gerelateerde events aanwezig is, kan het zijn dat Sony ergens anders dan de E3 met haar nieuwe titels zal gaan pronken.

PlayStation 4 releases: Dreams (exclusieve titel)

De makers van Little Big Planet komen vermoedelijk dit jaar nog met een nieuwe exclusieve PlayStation 4 titel. Zoals we kennen van ontwikkelaar Media Molecule zullen spelers vooral zelf gaan bepalen hoe de nieuwe titel Dreams, eruit komt te zien. Zo is de tagline van Dreams: “speel, maak en deel”. Verwacht een Sandbox-game waar je creativiteit volledig kwijt kan.

Dreams zal een singleplayer-modus bevatten. Via de singleplayermodus kunnen spelers kennismaken met de verschillende gameplaymechanieken. De gameplay van Dreams zal erg afhangen van de community. Zo is merendeel van de content waar je mee speelt afkomstig van een medespeler. Volgens de makers van de aankomende Sandbox-game zal je een level kunnen creëren in minder dan tien minuten.

Het lijkt erop dat je in Dreams volledig een eigen game kan gaan samenstellen. Wij zijn reuze benieuwd hoe de game zal gaan werken in de praktijk. Dreams zal ergens in 2018 exclusief uitkomen voor de PlayStation 4.

Meer weten over Dreams? Lees dan onze uitgebreide preview!