5 beste Samsung Galaxy S9 tips die je moet proberen

Article
maandag, 16 april 2018 om 15:14
xgn google image
De Samsung Galaxy S9 en de S9+ zijn inmiddels al even uit, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat jij al het binnenste en het buitenste van je telefoon perfect kent. Probeer daarom eens deze 5 beste Samsung Galaxy S9 tips. Ja, voor de S9+ werken deze tips ook.

Beste Samsung Galaxy S9 tips

Misschien had je de Samsung Galaxy S9 of de Samsung Galaxy S9+ al bij de release, krijg je hem binnenkort of twijfel je nog een beetje of je hem wel wil bij je nieuwe abonnement. Hoe dan ook, er zitten zat nieuwe features op het toestel en zat foefjes die zeker weten het proberen waard zijn. 5 beste Samsung Galaxy S9 tips die je nog niet kende of echt moet testen, bespreken we in deze lijst.

Edge lighting

Dat het zogenoemde Edge display inmiddels standaard is bij Galaxy S-telefoons is al wel bekend. Sinds de Galaxy S8 telefoons zijn de twee versies beschikbaar: de normale versie en de +, een extra grote versie. Misschien een toffe feature waar je nog niet vanaf wist bij deze Edge toestellen is namelijk dat die kromme randjes ook nog eens een praktische functie kunnen hebben.
Niet alleen kan je over de zijkant vegen om sneltoetsen of personen aan te klikken, je kan de zijkant ook instellen om aan geven wanneer er een nieuwe notificatie binnenkomt. Door in de instellingen Edge Lighting aan te zetten, kan je helemaal naar eigen wens instellen hoe en om welke apps de zijkanten je een seintje moeten geven als er iets nieuws gebeurd op je telefoon.
129741

Zelf het diafragma van je camera bepalen

Waar het vroeger in de camera's van telefoons ging om de megapixels of kwaliteit van de video, lijkt het belangrijkste verschil in camera's tegenwoordig te zijn hoe ze fungeren onder verschillende lichtomstandigheden. Hoe helderder de foto bij weinig licht, hoe beter we camera vinden. Maar laat het dan niet teveel licht door bij een hele heldere foto?
Niet bij de Samsung Galaxy S9 en S9+. Deze toestellen hebben namelijk twee verschillende soorten diafragma's waardoor jijzelf of het toestel zelf bepalen welke hoeveelheid lichtinval het beste is. Voor de experts: het gaat hier om diafragma's van f/1.5 en f/2.4.
129767

Gezichtsherkenning

Het lijkt wel de normaalste zaak van de wereld met smartphones, je telefoon unlocken door gewoon je gezicht aan het apparaat te zien. Samsung is nu ook in de facial recognition boot gesprongen en kan je dus ook met de Samsung Galaxy S9 en S9+ daarmee je telefoon ontgrendelen.
Laat het apparaat je gezicht scannen en vanaf nu hoef je niet eens meer moeite te doen om je telefoon te ontgrendelen. Daarnaast kan je nog steeds je telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk, die overigens nu aan de achterkant is geplaatst. Op de manier biedt ook Samsung je ontzettend veel manieren om zo veilig en eenvoudig mogelijk toegang te krijgen naar je telefoon.

AR Emoji's

Toen de iPhone X uitkwam, leek het wel de belangrijkste nieuwe feature van de telefoon: AR Emoji's. Lekker een gekke bek trekken terwijl een aapje op het scherm precies doet wat jij met je gezicht doet. Wat was Apple trots. Eén van onze beste Samsung Galaxy S9 tips heeft hier ook mee te maken.
Samsung (en daarmee nog meer andere) maakt nu ook gebruik van biometrische systemen om je gezicht te kunnen tracken en hebben daarmee ook toegang tot AR Emoji's. Onthoud wel dat dit gewoon een geinige feature is om mee te spelen, wat maffe dingen te sturen naar je vrienden of aan je oma te laten zien hoe ver de technologie is op dit moment.

Verbind met twee bluetooth apparaten

Deze laatste is waarschijnlijk wel de meest onbekende op deze lijst van beste Samsung Galaxy S9 tips. Want wat je misschien ook niet weet van de Samsung Galaxy S9 en S9+ is dat beide apparaten zijn voorzien van het nieuwe Bluetooth 5.0. Dat zal je op zich niet heel snel iets zeggen, maar dat betekent in het algemeen in ieder geval beter bereik, snellere verbinding en minder energieverbruik.
Wat het ook betekent is dat je meerdere audio apparaten middels bluetooth kan aansluiten op de telefoon. Zo kan je bijvoorbeeld met z'n tweeën een filmpje checken in de trein of twee bluetooth speakers aansluiten op een feestje voor nog chillere muziek.

Populair Nieuws