De vijf beste navigatie apps - Optimaal genieten van je reis!

Article
zondag, 15 april 2018 om 16:02
de vijf beste navigatie apps geen stress meer voor je vakantie 129541
Binnenkort start het vakantieseizoen weer! Vele vakantiegangers zullen dit jaar weer hun verdiende vrije tijd doorbrengen in een ander land. Vaak begint de vakantie op de snelweg, waardoor de reis naar je bestemming van essentieel belang is voor een geslaagd uitstapje. Met deze vijf beste navigatie apps zal je gegarandeerd aankomen op bestemming.
Bijna iedereen is wel eens verdwaald op de weg. Natuurlijk is dat vervelend, maar wel volkomen normaal. Gelukkig leven we in de eenentwintigste eeuw, wat betekent dat voor elk probleem wel een mobiele oplossing is. Zo ook voor het vinden van de juiste route.
Pak je smartphone erbij en laat je verbazen van wat voor navigatie apps er in dat segment verkrijgbaar zijn. Zodat je tijdens je volgende rit wel op de juiste bestemming aankomt.

5. Sygic

Deze app zorgt er onder andere voor dat zelfs gebruikers zonder toegang te hebben tot het wereldwijde web, alsnog gebruik kunnen maken een navigatie app. Het is namelijk mogelijk om met Sygic kaarten te downloaden, zodat je de opgeslagen plattegronden offline kunt gebruiken.
Sygic is daarom perfect om te gebruiken op vakantie, zodat je vrienden ook nog kunt laten weten via social media waar je bent. Een route namelijk volledig via je MB-bundel laten bereken is voor vele smartphone-gebruikers geen goed idee, omdat je dan tijdens het rijden onnodig veel Megabytes verbruikt. Onder andere door de offline kaarten-functie is Sygic geliefd onder een groot scala aan navigatie app-gebruikers.
De navigatie app die in 2009 van start ging voor iOS-gebruikers gebruikt de kaarten van het Nederlandse bedrijf TomTom, die volledig gratis te gebruiken zijn. Sygic geeft wel de optie om een premium account aan te schaffen, waarmee meerdere opties worden vergrendeld.
De opties die premium-gebruikers onder andere hebben zijn stembesturing en snelheidswaarschuwingen wanneer je te snel rijdt. Sygic is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone-apparaten. Sygic Premium-versie is zeven dagen lang te proberen, daarna zal je een pakket kunnen aanschaffen via de app zelf.
129542

4. HERE WeGo

In het verleden heette deze navigatie-app nog HERE Maps, tegenwoordig gaat het hulpmiddel voor weggebruikers door het leven als HERE WeGo. HERE Maps is van origine ontwikkeld door het Finse bedrijf Nokia. Maar Duitse autobedrijven Audi, BMW en Daimler namen de navigatie app in 2015 voor een astronomisch bedrag van 2,8 miljoen euro over.
Tijdens de overname is het design van HERE WeGo flink op de schop gegaan, waardoor de app een stuk gebruikersvriendelijker werd. Een nadeel aan HERE WeGo is dat de kaarten niet altijd up-to-date zijn en dat de app advertenties bevat. Naast deze kritiekpunten werkt de mobiele navigatie-app naar behoren.
HERE WeGo beschikt namelijk over een excellente offline-modus, waardoor je zonder onnodig MB te verspillen over de wereldwijde wegen kunt scheuren. Maar als je een boete wilt voorkomen kun je in HERE WeGo in een oogopslag de maximumsnelheid zien.
HERE WeGo is te downloaden via de App Store of Google Play Store.

3. Waze

De navigatie app met vele social media-invloeden, dat is hoe je Waze het best kan omschrijven. Het bedrijf dat in 2013 is overgenomen door techgigant Google, is uniek om het feit dat het kaartsysteem wordt bijgewerkt door vrijwilligers. Om die reden zijn de kaarten meestal veel accurater vergeleken met andere navigatie apps.
Toch heeft deze unieke functie ook een nadeel, want niet voor iedereen op deze planeet is het mogelijk om informatie in te dienen voor het platform Waze. Daardoor zijn een aantal kaarten niet helemaal up to date. Afijn, genoeg nadelen over de navigatie app in kwestie, want het is bij uitstek een efficiënt hulpmiddel op de weg.
Waze kent namelijk veel handige functies. Zo is het mogelijk om een carpool afspraak te maken, benzineprijzen op te vragen, flitsers te melden en je routebeschrijving te delen met vrienden. Daarnaast is het mogelijk om Waze-gebruikers te zien via de app.
Bovendien bracht Waze in 2013 een optie uit waardoor gebruikers ook offline gebruik konden maken van de navigatie-app. Daarnaast kunnen Waze-gebruikers ter plekke aangeven als er zich calamiteiten op de weg begeven, zodat andere weggebruikers een omgeleide route te zien krijgen. Bovenop al deze bovengenoemde features (en meer) die Waze te bieden heeft is de navigatie app ook nog eens gratis te gebruiken.
Waze is beschikbaar voor Android en iOS-gebruikers.
129545

2. TomTom Go

Nederlands trots op je telefoonscherm, dat is met TomTom Go mogelijk. Het Nederlandse bedrijf staat bekend om zijn navigatieapparaten, maar omdat de markt steeds meer verschuift naar mobiele apps kon het in 1991 opgerichte bedrijf niet achterblijven. Misschien wel een reden waarom TomTom in 2016 haar nieuwe navigatie-app lanceerde, genaamd TomTom Go.
Met de komst van TomTom Go krijgen gebruikers gratis 75 KM-navigatie. Wil je onbeperkt genieten van mobiele navigatie? Dan is er een optie tot het kopen van jaarlijks abonnement van 19,99 euro. Ook is het mogelijk om een driejarig abonnement af te sluiten voor 44,99 euro.
Met beide abonnementen krijg je toegang tot alle kaarten. De prijzen vallen relatief mee als je kijkt naar abonnementskosten voor andere navigatie-apps. Ook biedt TomTom Go genoeg opties waardoor je niet met de gebakken peren komt te zitten. Zo bevat de navigatie-app waarschuwingen voor flitsers, 3D en offline kaarten en een functie waardoor je in een oogopslag nuttige plaatsen kunt vinden.
TomTom Go is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
129546

1. De winnaar van de beste navigatie apps: Google Maps

De Amerikaanse techgigant is sinds zijn oprichting in 1998 bezig geweest meerdere online markten binnen te stormen, en dat is aardig gelukt. Een goed voorbeeld is de navigatie-app Google Maps, die elke dag door miljoenen weggebruikers wordt opgestart. Google Maps werd gelanceerd in 2005, terwijl Google Earth al het licht zag in 2001.
Google Maps is marktleider onder de diverse navigatie-apps. Volgens kenners is Google Maps zo'n success, omdat het sinds haar release alleen maar verder is uitgebreid, waardoor gebruikers steeds meer vertrouwen kregen in Google Maps. Daarnaast weet de navigatie-app je altijd actuele verkeersinformatie te geven, en met dat gegeven kan Google Maps je ook ieder ogenblik omleiden, zodat je alsnog op tijd op je afspraak bent.
Nog een voordeel van Google Maps is dat de app beschikt over informatie uit de grootste zoekmachine ter wereld. Daardoor weet de navigatie-app in kwestie, jou altijd nauwkeurige informatie te geven over waar bijvoorbeeld de dichtbijzijnste gamewinkel zit. Sinds 2015 is het ook mogelijk om offline kaarten te downloaden, waardoor je nooit meer onvoorbereid de weg opgaat.
Google Maps is beschikbaar voor Android en iOS-gebruikers.
Dit artikel is op 20 mei 2020 bijgewerkt.