Top 10 beste Overwatch tips - Beste personages voor beginners

  Overwatch is dan wel al een jaar uit, het is nog steeds enorm populair onder gamers. Kijk bijvoorbeeld naar de populariteit van Overwatch in eSports. Wij hebben een lijst met de beste Overwatch tips gemaakt voor iedereen die nu begint, want met welk van de 26 personages kan je het beste beginnen?

  Soldier 76 (aanval)

  De eerste van de tien beste Overwatch tips gaat over Soldier 76. Hij heeft in totaal vijf vaardigheden om gebruik van te maken. Hieronder vallen zijn automatische wapen en Helix-raketten. Om snel teamgenoten te kunnen helpen heeft deze held beschikking over een sprint.

  Dit personage is makkelijk te besturen met een simpel wapen en een algemene rol. Het personage is namelijk snel, heeft een goed wapen, kan zichzelf en het team helen met een beacon en heeft daarnaast een krachtig secundair wapen.

  Pharah (aanval)

  Dit personage is in te zetten voor zowel een moeilijk rol als een makkelijkere rol. Pharah heeft namelijk een rocket launcher en jet pack waarmee zij gemakkelijk de lasers, kogels en bommen van vijanden ontwijkt. Wij ervaarden dat het hierdoor makkelijk is om je van je team te scheiden en er solo opuit te gaan.

  Hierdoor zou het moeilijker worden om vijanden te verslaan aangezien je er alleen voor staat. Probeer dus voornamelijk bij je team te blijven voor gemakkelijkere gameplay en pas solo te gaan als je er klaar voor bent. Verder heeft Pharah een blast die vijanden terugstoot en een vaardigheid die miniraketten afvuurt.

  Reaper (aanval)

  Reaper mag niet ontbreken in onze beste Overwatch tips, want in de schaduwen ligt de Reaper letterlijk op de loer. Dit personage heeft namelijk de mogelijkheid om te veranderen in een schaduw en loopt dan geen schade meer op. De Reaper verslaat zijn vijanden door gebruik te maken van dubbele shotguns, met death blossom kunnen deze snel afgevuurd worden.

  Het duurt even om dit personage onder de knie te krijgen. Vooral met de vaardigheid Shadow Step. Spelers kunnen hiermee een gebied selecteren op de grond waar de Reaper naartoe kan teleporteren. Als je dit goed onder de knie krijgt, kan je al snel tactische gameplay uitvoeren.

  Mei (verdediging)

  Dit ijzige personage heeft een strategische rol in het veld, dat redelijk snel onder de knie te krijgen is. Toch hebben we ook voor haar één van de beste Overwatch tips. Met haar blaster wapen kan ze vijanden geleidelijk bevriezen of ijzige speren afvuren, deze zijn op een medium afstand erg effectief. Wanneer het even te chaotisch wordt, kan Mei zichzelf bevriezen in een ijsblok en heelt zich vervolgens automatisch.

  De verdedigende rol van Mei draait vooral om de ijsmuur die zij kan creëren. Door de muur kunnen spelers niet zien wat er aan de andere kant is en kan er niet doorheen geschoten worden. Dit personage speelt een belangrijke rol in het team, dus als je houdt van een uitdaging is zij zeker aan te raden.

  Bastion (verdediging)

  Deze doe-het-zelverrobot heeft de mogelijkheid om te transformeren. Met deze speciale vaardigheid kan de speler veranderen in drie verschillende vormen: een mobiele Bastion, een sentry en een tank.

  Door deze configuraties kunnen spelers zichzelf gemakkelijk aanpassen aan de gevechten die plaatsvinden en aan de verschillende gamemodi. Verder kan Bastion zichzelf repareren bij schade, maar de hulp van een healer zou natuurlijk het beste zijn, vooral in de sentry- en tankvorm.

  D.Va (tank)

  DVa heeft veel vaardigheden die het beste onder de knie zijn te krijgen door gewoon te spelen. Er zijn twee versies beschikbaar voor DVa. Wanneer zij zwaar beschadigd is, zal zij haar mech in de steek laten en verder gaan zonder pak. Doordat zij deze later weer terug kan roepen, is dit het perfecte personage om mee te spelen als je tanks uit wil proberen.

  De mech van DVa heeft een kanon om vijanden mee te verslaan, een booster voor snelheid en een defensief mechanisme dat aanvallen blokkeert. Ook is het mech-pak handmatig op te blazen, dit kan het beste gedaan worden wanneer de speler een gebied vol vijanden in rent.

  Reinhardt (tank)

  Dit personage heeft een makkelijke, maar grote rol op het slagveld. Daarom krijgt ook Reinhardt aandacht in deze beste Overwatch tips. Hij dient namelijk als een grote verdediging voor zijn team. Met een draagbaar schild kan het personage de vijand terugdringen terwijl teamgenoten door het schild heen schieten.

  Naast een schild heeft Reinhardt een hamer waar hij vijanden van kant mee maakt. Ook kan hij met dit wapen een fire strike uitvoeren waarbij een brandend projectiel afvuurt. Om het af te maken kan deze held op zijn vijanden afrennen en deze bijvoorbeeld pletten tegen een muur.

  Roadhog (tank)

  Ook dit personage is een doe-het-zelver, maar dan in de vorm van een mens en varken. Hij kan veel schade aanrichten maar kan zichzelf vervolgens ook weer helen. Het is het beste om een healer in je team te hebben en een tank die samen kunnen werken. Als dat geen optie is, kan het personage ‘take a breather’ gebruiken om zichzelf te helen.

  De Roadhog is niet erg snel, maar dit kan hij compenseren met zijn chain hook vaardigheid. Hiermee kan hij zijn vijanden grijpen met een haak en vervolgens naar zich toe trekken. Door zijn vaardigheid om zichzelf te helen en zijn sterke aanvallen is dit personage goed om mee te beginnen.

  Lúcio (support)

  De held Lúcio speelt een grote rol in het supporten van teamgenoten. Bij dit personage draait het allemaal om muziek, dit is terug te zien in al zijn vaardigheden. Hij kan namelijk spelers aanvallen met zijn sonic amplifier en teamgenoten beschermen met schilden.

  Zijn muziek komt ook van pas bij het helen van andere spelers. Met de vaardigheid crossfade kan hij twee verschillende acties uitvoeren: zichzelf en teamgenoten helen of een boost geven aan de snelheid van spelers. Ook is er een vaardigheid speciaal voor het helen van spelers.

  Mercy (support)

  Eén van de belangrijkste rollen in een team is die van een healer, van deze beste Overwatch tips de laatste, en Mercy is hét personage die je moet spelen om bekend te worden met de rol. Binnen het team is het de taak van Mercy om iedereen in leven te houden, maar dit kan natuurlijk niet altijd. Samenwerking is erg belangrijk wanneer je als Mercy speelt, aangezien spelers van Mercy zich vooral moeten focussen op het helen van de krachtigste persoon in het team (meestal tank of defensie).

  Met haar staf kan ze teamgenoten tot leven wekken, maar als er geen teamgenoten meer over zijn om te helen kan je overstappen naar haar blaster wapen. Dit wapen is nog verbazend krachtig, maar om er op tank helden mee te schieten heeft niet veel zin. Mochten spelers in nood zijn, dan kan Mercy snel naar hen toe vliegen met de guardian angel vaardigheid.

  Beste Overwatch tips - Welk personage kiezen jullie?

  Nu jullie meer weten over de beste personages om mee te starten zijn we benieuwd welke jullie gaan kiezen. Laat het ons weten in de reacties! Was je nog niet van plan om Overwatch in huis te halen, maar heb je nu wel interesse in het spel? Dan is de Overwatch Game of the Year editie te koop voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Mocht je nog niet overtuigt zijn door onze beste Overwatch tips, lees dan onze Overwatch review.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.