De Nieuwe Nintendo Switch - Stilstaan bij de mogelijkheden

  De Nintendo Switch is nu al meer dan een halfjaar op de markt en de library aan games is lekker aan het groeien. Nu de console/handheld al een tijdje uit is, is het niet vreemd eens na te denken over een eventuele opvolger. Het is niet de vraag of, maar wanneer Nintendo de nieuwe Nintendo Switch zal aankondigen.

  De Nintendo Switch wordt steeds populairder: zowel onder console- als handheldgebruikers. Wat wil je ook, het apparaat leent zich perfect om zowel thuis als onderweg te spelen. Het zou dan ook gek zijn als Nintendo niet in zou spelen op dit succes door ergens in de toekomst een vervolg uit te brengen. Dan hebben we het niet over een compleet nieuwe console, maar eerder een uitbreiding zoals we het al jaren gewend zijn bij Nintendo haar eigen handhelds.

  Nieuwe Nintendo Switch komt zeker ooit

  Zo gebeurde het in ieder geval ook al jaren bij de Nintendo (3)DS. Neem bijvoorbeeld de Nintendo 3DS die in 2011 op de markt kwam. In 2012 lag er al een XL-variant in de schappen en een jaar later konden we aan de slag met een budgetvariant, de Nintendo 2DS. In 2014 werd de handheld wederom uitgebreid door een New Nintendo 3DS-versie.

  De Switch is ondertussen alweer meer dan een halfjaar uit, dus het is niet gek om alvast na te denken over een eventuele opvolger. Op 3 maart verscheen het apparaat op de markt.

  De Nintendo Switch XL

  De Nintendo Switch is momenteel al best een groot apparaat. Het is niet een model wat je makkelijk in je broekzak meeneemt, zoals het geval was bij eerdere handhelds. Desalniettemin is het niet gek als er mogelijk een XL-variant in de toekomst verschijnt. Immers was dit ook de trend bij de Nintendo 3DS, de lijn van handhelds waarin de Nintendo Switch nu ook thuishoort.

  Misschien zou een XL-variant in de grootte niet eens echt verschillen met de huidige console. Nu zit er een flink stuk ongebruikt scherm om het apparaat, maar de XL-variant zou bijvoorbeeld al deze ruimte kunnen benutten voor een groter en duidelijker scherm. Dan kun je de open wereld van Breath Of The Wild nog beter ervaren!

  De New Nintendo Switch

  Een andere optie is om de console voornamelijk qua specs te verbeteren. Net als bij de New Nintendo 3DS is het een soort van uitgebreidere variant met meer kracht. Op die manier heb je bijvoorbeeld snellere laadtijden en ook daardoor meer tijd om echt te gamen.

  Mogelijk krijg je hierdoor wel titels die enkel gespeeld kunnen worden op de New Nintendo Switch, iets wat jammer zou zijn voor mensen met de originele Switch. Nu zijn er ook enkele New Nintendo 3DS-exclusieve games. Zo verscheen onlangs nog Fire Emblem Warriors voor dit apparaat.

  Een budgetvariant

  Een andere mogelijkheid is dat Nintendo met een budgetvariant komt. Dit is ook geen overbodige luxe, omdat het apparaat momenteel best prijzig is als je hem enkel als handheld gaat gebruiken. De meeste handhelds liggen toch voor een prijsje van 200 euro in de winkel. De Nintendo Switch zit hier met 330 euro natuurlijk ruim boven.

  Er kan bijvoorbeeld worden bezuinigd doordat je de dock niet standaard erbij hebt zitten. Zo kun je het apparaat enkel als handheld gebruiken, tenzij je de dock later los aanschaft. Dit kan al ruim 100 euro schelen. Ook kan er worden bespaard door de Joy Cons niet uitschuifbaar te maken. Losse Joy Cons zijn toch flink prijzig!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.