Animal Crossing mobiel op komst - Wat maakt de serie leuk?

Article
zaterdag, 11 november 2017 om 13:00
xgn google image
Momenteel is Animal Crossing mobiel al verkrijgbaar in Australië. Wij moeten daarentegen nog even wachten. Een mooi moment om uiteen te zetten wat er nu eigenlijk zo leuk is aan de Animal Crossing-serie.

6. Alle leuke dierenvriendjes

De serie zou geen Animal Crossing heten als al je buurtjes niet zouden bestaan uit verschillende schattige dierenvriendjes. Het leuke is altijd al geweest dat er een hoop soorten zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de hond Bones, de Koala Alice, stier Angus en ga nog maar eventjes zo door. Het leuke is ook dat ze allemaal een eigen persoonlijkheid hebben, waardoor je al snel favoriete en minst favoriete buurtjes zult krijgen.
Er is keuze zat, want in alleen al New Leaf waren er 333 verschillende diertjes die in je dorpje konden komen wonen. En dan hebben we beestjes als Tom Nook, een wasbeer met een neusje voor zaakjes, nog niet eens meegenomen in dit al best flinke aantal.
121053 1

5. Het verzamelen

In Animal Crossing kun je uren steken in het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende dingen. Of je nu een liefhebber bent van het uitwerpen van je vishengel, het vangen van insecten met je schepnet of het verzamelen van zoveel mogelijk meubels uit dezelfde serie. Het kan allemaal! Er zijn honderden items, insecten, vissen en fossielen om te verzamelen en je hebt er een hele kluif aan om het allemaal binnen te halen.
Mocht je alles vinden, dan heeft Nintendo er een handje van telkens nieuwe content toe te voegen. Zowel in Let's Go The City voor de Wii, als New Leaf voor de Nintendo 3DS heeft Nintendo de serie ondersteund door na release nog een hoop gratis DLC uit te brengen. Zo kreeg je nog leuke petjes, shirtjes of voorwerpen voor in je huisje.
121054 1

4. Je huisje vormgeven

Als we het dan toch over ons huisje hebben, erg tof aan de franchise is altijd geweest dat je je volledige creativiteit kwijt kunt in het vormgeven van je eigen huis. Je kunt hem volbouwen met meubels van dezelfde serie, maar je kunt je huis ook volgooien met de insecten en vissen die je hebt gevangen. Of wat dacht je van al die gyroids, gekke beesten die geluid maken op de beat van de muziek, terwijl ze een beetje heen en weer dansen.
Leuk is ook dat door de loop van het spel je huisje telkens groter wordt. Waar je eerst je kont amper kunt keren, woon je een paar duizend bells later plots in een groot huis met eigenlijk veel te veel kamers. Niet overtuigt van de fun van het inrichten van huizen? Er werd zelfs een volledige spin off gemaakt, Happy Home Designer, waarin je enkel huisjes ontwerpt.
121055

3. Dorpen van anderen bezoeken

Ook is het al sinds de Nintendo DS-versie, Wild World, mogelijk om in deze toffe serie elkaars dorpjes te bezoeken. Zo kun je samen chillen en op avontuur gaan. Het maakt een spel zoveel leuker als je het samen kunt ervaren en dit was dan ook een zeer welkome toevoeging aan de Animal Crossing-franchise. Zowel lokaal als online kon samenspel het spelplezier met tientallen uren verlengen.
Al helemaal leuk was het dat er voordelen zaten aan het bezoeken van andere dorpen. De winkels hadden andere meubels en je kon je plaatselijke fruit vaak voor veel hogere prijzen verkopen dan in je eigen dorpje.
121056

2. Evenementen

De franchise zit vol toffe in-game evenementen. Zo kun je meedoen aan een fishing tournament dat met enige regelmaat wordt georganiseerd, of is er een om een bepaalde periode de bug off. In New Leaf moet je bij dat laatste insecten naar de kameleon Nat brengen. Hij beoordeelt de insecten dan op onder andere zeldzaamheid en grootte, om ze vervolgens als je ze inlevert stiekem zelf op te kunnen eten.
Ook is het altijd tof geweest om Halloween te vieren met Animal Crossing. En vergeet niet de typische feestdagen als Kerst en oud- en nieuw. Je kunt met nieuwjaar zelfs aftellen, vuurwerk zien en sterretjes ophalen bij Tortimer. Veilig vuurwerk waarbij je al je vingers behoud!
121057

1. Er komt geen einde aan

Je bent eigenlijk pas uitgespeeld met Animal Crossing als je zelf geen zin meer hebt om te spelen. Er is altijd wel een reden om het spel er vijf minuutjes bij te pakken en elke dag toch weer eventjes te spelen. Het spel leent zich perfect om zelfs jaren na release nog steeds met heel veel plezier te spelen. Er zijn voldoende spelers die meer dan 400 uur in bijvoorbeeld Animal Crossing Wild World of Animal Crossing New Leaf hebben zitten.
Voor je het weet ben je alweer een jaar verder en vier je je eigen verjaardag in Animal Crossing. Dan komen buurtjes met taart langs de deur. Yummie!

Populair Nieuws