Top 10 beste nieuwe series van 2016

Article
vrijdag, 16 december 2016 om 17:30
xgn google image
Voor film- en serieliefhebbers was 2016 een fantastisch jaar! Naast alle mooie releases in de bioscoop, kregen we ook enorm veel toffe series voorgeschoteld. Maar wat zijn nu de beste nieuwe series van 2016? Je leest het in deze top 10!
Zoals elk jaar zijn er ook in 2016 weer een groot aantal nieuwe series uitgebracht. In sommige gevallen kregen we een fantastisch meesterwerk voorgeschoteld en in andere gevallen hadden we te maken met een absolute flop. Gelukkig er is dit jaar genoeg uitgekomen om je zoet te houden!

De beste nieuwe series van 2016

We hebben voor jullie de absolute crème de la crème van de nieuwe series verzameld en op een rijtje gezet. Deze series moet je gezien hebben! We trappen af met de nummer 10 van deze lijst beste nieuwe series van 2016:

10. 11.22.63

Deze topper zou je zomaar eens helemaal ontgaan kunnen zijn. De miniserie over een docent Engels die terug in de tijd gaat om de moord op president John F. Kennedy te voorkomen, is gebasseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en werd gemaakt door J.J. Abrams. Als die namen al niet genoeg zijn om je te overtuigen, speelt James Franco ook nog eens de rol van Engelsdocent Jake Epping!
De miniserie schotelt ons een interessante "wat als"-vraag voor, want hoe zou de wereld eruit hebben gezien als Lee Harvey Oswald op die bewuste dag de trekken niet had overgehaald? In acht afleveringen zien we hoe Jake Epping alles op alles zet om de moord te stoppen, maar het veranderen van het verleden blijkt nog lastiger dan gedacht.
In onze review kon je ook al lezen dat 11.22.63 zeker het kijken waard is. De combinatie van sci-fi en geschiedenis in de toffe setting van het Amerika van de jaren 60 maakt van 11.22.63 één van de beste nieuwe series van 2016, die je bovendien in één ruk uit wilt kijken!

9. Voltron: Legendary Defender

Op deze lijst met beste nieuwe series van 2016 vinden we ook een animatieserie. Voltron: Legendary Defender is dan wel meteen een hele toffe animatieserie! Hoewel het op het eerste gezicht wellicht een beetje lijkt alsof we hier met een goedkope Transformers imitatie te maken hebben, is niets minder waar.
Kort samengevat gaat Voltron: Legendary Defender over vijf tieners die krachtige robotische leeuwen besturen, die leeuwen kunnen samenkoppelen om Voltron te vormen. Als je dat bekend voorkomt, is dat niet zo heel gek. De serie is namelijk gebaseerd op een serie uit de jaren tachtig genaamd Voltron: Defender of the Universe. Dat maakt de de serie overigens absoluut niet cliché want alles is geweldig omgevormd tot een moderne bewerking.
Deze toffe serie heeft niet voor niets een rechtmatige positie als één van de beste nieuwe series van 2016 bemachtigd! Want het verhaal, het werk van de stemacteurs en de animatie zijn allemaal geweldig uitgewerkt. Bovendien is het belangrijk om te benoemen dat de serie mogelijk gemaakt is door het animatietalent van de mensen achter Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. We kunnen allen maar zeggen: kijken!

8. The Get Down

Deze serie is vooral een grote aanrader voor hip-hopfans, maar stiekem kan elke seriefan wel genieten van deze toffe serie. The Get Down vertelt het verhaal van enkele jongeren in het New York van de jaren '70 en doet dit op een enorm toepasselijke manier.
Het verhaal, het acteerwerk, maar vooral de muziek in The Get Down maken het tot één van de beste nieuwe series van 2016. De manier waarop de cultuur van de Bronx en de evoluatie van disco naar hip-hop wordt neergezet is gewoon enorm vermakelijk en daardoor blijf je kijken naar deze parel!

7. Preacher

Als je van duistere series houdt, dan zit je met Preacher absoluut goed! Deze bloederige en bizarre televisiebewerking van de gelijknamige comics is AMC's nieuwste telg. Na het eerste seizoen kan alleen maar geconcludeerd worden dat Preacher één van de beste beste nieuwe series van 2016 is, zeker als je gek bent op onnodig geweld en gevloek met een zwaar Iers accent.
Preacher is een geweldig antwoord op het anders zo brave comic book genre en voelt als een absurde achtbaanrit. Bovendien kun je met een showrunner als Seth Rogen ook rekenen op de nodige hilarische momenten.
Een bezeten dominee die samen met zijn ex en een stevig drinkende Ierse vampier is al genoeg basis om tot één van de beste nieuwe series van 2016 uit te groeien, maar gooi daar ook nog eens het toffe visuele sfeertje, geweldige acteerwerk en intrigerende verhaal bovenop en je hebt Preacher. Een absolute aanrader voor elke fan van comic book series en fantastisch bingewatch-materiaal!

6. The Night Manager

Tom Hiddleston kennen we allemaal van zijn onvergetelijke rol als Loki in Thor en The Avengers, maar in The Night Manager laat hij zien dat hij nog véél meer kan. In één van de beste nieuwe series van 2016 zien we Hiddleston als een soort James Bond infiltreren in een groot crimineel netwerk, en dat is spannend tot het bittere eind!
En wat de serie ook zo tof maakt, is dat we Hugh Laurie, die we natuurlijk beter kennen als Dr. Gregory House, terugzien in deze serie. De gehele cast van The Night Manager verdient bovendien genoemd te worden, want het is waar feest om al die fantastische acteurs aan het werk te zien!

5. American Crime Story: The People v O.J. Simpson

American Crime Story is een anthologieserie, elk seizoen behandelt een andere zaak uit de criminele geschiedenis van de Verenigde staten. Het eerste seizoen, dat ingaat op de rechtzaak tegen O.J. Simpson, is terechtgekomen op deze lijst beste nieuwe series van 2016. De cast van deze serie is meteen al enorm opvallend. John Travolta, David Schwimmer, Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, noem het maar op.
American Crime Story belooft uit te groeien van één van de beste nieuwe series van 2016, maar toch is de serie in Nederland nog niet zo heel erg bekend. Dat is jammer, want het is echt een aanrader te noemen. Hoewel je de uitkomst al weet, blijft de serie spannend tot het einde en dat is toch aardig knap voor een serie die zo'n breed uitgemeten rechtzaak als basis heeft!

4. Luke Cage

De liefde tussen Netflix en Marvel heeft al tal van pareltjes opgeleverd en Luke Cage is daar de meest recente van. De serie houdt zich, net als Daredevil en Jessica Jones, meer bezig met criminaliteit op straatniveau. Dit in tegenstelling tot de grootschallige gevechten die we zien in de bioscoopfilms uit de stal van Marvel.
Luke Cage vertelt het verhaal van één van de minder bekende Marvelhelden en voelt als een frisse wind in het MCU. Bovendien is Luke Cage misschien wel één van de tofste helden die we voorbij hebben zien komen in de verschillende Marvelproducties. Hij is kogelvrij en beschikt over bovenmenselijke kracht, maar afgezien daarvan is Luke Cage eigenlijk gewoon een hele normale kerel.
Als je Luke Cage nog niet hebt gekeken moet je dat zeker snel doen, want binnenkort kunnen we hem weer gaan zien in The Defenders!

3. The Crown

Netflix is goed vertegenwoordigd in deze lijst beste nieuwe series van 2016! Op de derde plek hebben we The Crown, de netflixserie over het leven van Queen Elizabeth net nadat ze gekroond is tot koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Kosten noch moeite zijn gespaard door de streamingdienst om van The Crown een absolute knaller te maken en dat is zeker gelukt!
De serie is in zekere zin wel Netlix' paradepaardje te noemen en dat is niet voor niks. The Crown wordt geroemd om het sterke verhaal, dat ook nog eens grotendeels historisch correct is, de weergaloze en uitbundige aankleding en kostuums en natuurlijk het uitmuntunde acteerwerk. Ook voor mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn in de intriges achter de deuren van Westminster Abbey en Buckingham Palace is deze serie een echte aanrader!

2. Westworld

Westworld is een serie die geïnspireerd is op de gelijknamige film uit 1973 over een futuristisch themapark dat bewoond wordt door kunstmatige wezens. Het themapark is gecreëerd voor rijke gasten die hun wildste fantasieën willen uitleven, deze fantasieën kunnen in Westworld met behulp van een kunstmatig bewustzijn gecreëerd worden. Zo kan in zelfs de meest ongeoorloofde verlangens voldaan worden, want niks heeft gevolgen voor de gasten van het park.
De nieuwe serie is niet alleen één van de beste nieuwe series van 2016, maar ook genomineerd voor drie golden globes! Als je de serie gezien hebt zul je daar absoluut niet verbaasd over zijn. Met tal van fantastische acteurs, een verhaal dat op confronterende wijze ingaat op ethische kwesties en de geweldige setting is Westworld absoluut een serie om in de gaten te houden. Kom maar op met dat tweede seizoen!

1. Stranger Things

En dan, met stip op nummer 1 in deze top 10 beste nieuwe series van 2016, de absolute topper van dit jaar: Stranger Things. Deze serie verscheen uit het niets en groeide in korte tijd uit tot een gigantische hit. Met een toffe jaren '80 setting, fenomenale acteurs (zeker de kinderen!) en meeslepend verhaal zul je deze serie van begin tot eind in één keer willen uitkijken.
Stranger Things is de nummer één in deze lijst met beste nieuwe series van 2016, maar daarnaast ook een absolute instant classic en we kijken met smart uit naar het tweede seizoen, dat inmiddels gelukkig is aangekondigd. Bovendien verwachten we ook nog heel veel goede dingen van de kinderen in Stranger Things, want die hebben werkelijk een historische prestatie neergezet.
In onze review kreeg de serie destijds dan ook een dikke 9. De serie was één van de beste zetten van Netflix in 2016 en zou heel hoog bovenaan je watch list moeten staan, als je hem nog niet gezien hebt dan.