iOS 10.2 update - Alle belangrijke informatie op een rij

Article
vrijdag, 16 december 2016 om 17:30
xgn google image
iOS 10 is momenteel het besturingssysteem waar onder andere de iPhone en de iPad op draaien. Deze week kwam er een update voor dit besturingsysteem uit, namelijk iOS 10.2. Deze update bevat een flink aantal nieuwe dingen en probleemoplossingen. In deze special staan alle belangrijke informatie van de iOS 10.2 update op een rij!
iOS 10 kwam met nieuwe updates voor onder andere Berichten, Meldingen en het verwijderen van Apps. Dit zorgde voor veel vernieuwing, maar nu is de iOS 10.2 update uitgekomen en zijn er nog eens nieuwe dingen bijgekomen. Apple heeft een website aangemaakt met informatie over wat er allemaal nieuw is, maar om het je makkelijk te maken zijn hier alle belangrijke nieuwe functies op een rij.

Nieuwe TV-app

In de iOS 10.2 update is er een nieuwe app uitgekomen. Deze app heet de TV-app en vervangt de Video’s-App. De TV-app is een nieuwe manier om op één plek al je tv-programma’s, films en series uit verschillende videoapps te bekijken.
Met deze app zou het kijken van films en tv-series makkelijker moeten verlopen. Zo ziet de app waar je voor het laatst was gebleven en krijg je nieuwe suggesties gebaseerd op je kijkgeschiedenis. Ook kun je op het beginscherm in één keer verder met het bekijken van je video.
Daarnaast kun je in de TV-app onder het kopje ‘Bibliotheek’ zien wat je allemaal in iTunes hebt gekocht en gehuurd. Helaas is de nieuwe TV-app alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. Wanneer de app in Nederland komt is nog niet bekend.

Nieuwe Emoji en achtergronden

Bij de iOS 10.2 update is er ook een lading nieuwe Emoji gekomen. De populaire en veelgebruikte collectie met Emoji is aangevuld met nieuwe plaatjes voor gezichten, voedsel, dieren, sport en beroepen.
In totaal zijn er meer dan 100 nieuwe Emoji te vinden. Zo is eindelijk de facepalm toegevoegd en kun je ook plaatjes van de sporten handbal, waterpolo en schermen versturen. Mocht je in de voorgaande versies geïrriteerd raken omdat je geen avocado kunt sturen, dan is er goed nieuws want deze is toegevoegd aan de lijst van de fruit Emoji.
Apple heeft in de iOS 10.2 update ook drie nieuwe achtergronden toegevoegd voor de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Deze bevatten achtergronden die al op de website te zien waren, maar nog niet te gebruiken waren op de iPhone zelf. Het gaat om een achtergrond met een gele, blauwe of roze bubbel. Deze achtergronden zijn nu onderdeel van de standaard Apple achtergronden.

Features voor foto's maken

De camera-app van iOS wordt uitgebreid met nieuwe opties. Zo is het nu mogelijk om bepaalde instellingen op te slaan zodat je die niet iedere keer opnieuw in te hoeven stellen, dit kan onder het kopje ‘Instellingen > Foto’s en Camera’. Normaal werden alle instellingen gereset als je de camera opnieuw opstartte.
Naast de nieuwe instellingen is er een hogere beeldsnelheid voor Live Photos. Ook worden foto’s van personen beter in groepen verdeeld. Tot slot is er in de iOS 10.2 update aanvullende ondersteuning voor RAW digitale camera’s en zijn er enkele probleemoplossingen.

Meer effecten voor iMessage

Naast de nieuwe Emoji, verandering voor foto’s en de nieuwe TV-app zijn er ook nieuwe effecten voor iMessage. Het is namelijk nu mogelijk om een schermvullend hart of feestelijk effect te sturen. Hiermee kun je jouw liefde aan de ander tonen of een persoon op een leuke manier feliciteren met zijn of haar verjaardag.
Er is in de iOS 10.2 update ook een oplossing gekomen voor het welbekende probleem waarbij het toetsenbord niet zichtbaar was in Berichten. Dit probleem kon af en toe voorkomen, maar is nu opgelost.

Apple Music sorteren

Het is nu mogelijk om je afspeellijsten, albums en nummers van Apple Music te beheren en te sorteren. Zo is er de optie om te sorteren op type, titel en luistergeschiedenis. Ook is het nu mogelijk om je muziek op de naam van een artiest te sorteren.
Daarnaast heb je nu makkelijker toegang tot de functies ‘Shuffle’, ‘Herhaal’ en ‘Volgende’. Als je een nummer beluistert en je met je vinger omhoog veegt, dan krijg je deze opties te zien.

Probleemoplossingen

Naast de probleemoplossingen die te maken hadden met de vorige pagina’s zijn er ook andere oplossingen in de iOS 10.2 update. Zo is er een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat je voicemails niet kon verwijderen.
Een andere belangrijke oplossing is voor de Mail-app. Af en toe kwam er namelijk een probleem dat het paneel om je e-mail te verplaatsen continu in je scherm bleef staan. Ook was er een probleem dat soms het verkeerde bericht werd geselecteerd na het verwijderen van een mailgesprek.
Daarnaast zijn er verbeteringen voor Bluetooth en verbindingen met accessoires, zodat de prestaties soepeler en beter moeten gaan werken. Ook is er een oplossing bedacht bij het probleem waar FaceTime-gesprekken vaak erg onscherp waren.
Tot slot zijn er oplossingen voor Safari die ervoor moeten zorgen dat Safari minder vaak uitvalt of stopt met werken.