Top 10 beste Netflix misdaadseries van de afgelopen maanden

  In de nazomer won Netflix er weer veel series bij. Zo zijn er de afgelopen zes maanden twaalf nieuwe misdaadseries bij gekomen. Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met de top 10 beste Netflix misdaadseries van de afgelopen maanden die je gewoon moet zien.

  USA Network Media

  Deze maanden zijn er ontzettend veel interessante misdaadseries bij gekomen. Het derde seizoen van Narcos is begonnen en dezelfde makers hebben de documentaire/misdaadserie El Chapo gelanceerd op Netflix. Verder ontvangt de serie Mindhunter ook veel goede kritiek, de Volkskrant sprak over ijzingwekkende dialogen tussen moordenaars en FBI.

  Ook hebben we kunnen genieten van een nieuw seizoen van Sherlock met de altijd humoristische Benedict Cumberbatch. Weet je niet welke serie je nu moet kijken? De top 10 beste nieuwe series van de afgelopen maanden hebben wij voor je op een rijtje gezet. De volgorde is gebaseerd op de cijfers van de website IMDb.

  Op zoek naar meer om te kijken? Dit zijn de beste series op Netflix van dit moment die je niet mag missen.

  10. Queen of the South

  Queen of the South krijgt op de website IMDb een 7,7. De serie is gebaseerd op het boek van Arturo Perex-reverte en gaat over Teresa die naar Mexico vlucht vanwege haar drugsgerelateerde vriendje. Ze neemt haar problemen mee en begint in Dallas drugs te smokkelen en wraak te nemen op de moordenaar van haar geliefde. Seizoen 1 van de serie verscheen 1 september op Netflix en het tweede seizoen kwam deze zomer uit.

  9. El Chapo

  Met een 7,8 als cijfer op IMDb heeft de nieuwe serie El Chapo een goede start. El Chapo komt van dezelfde makers als Narcos en met hetzelfde concept hopen zij met deze documentaire en misdaadserie Narcos te evenaren.

  El Chapo gaat over het leven van de bekende drugsbaron Joaquín Guzmán Loera,. De serie volgt hem in zijn jonge jaren, toen hij werkte bij het Guadalajara Cartel, zijn hoogtepunt als drugsbaron en zijn ondergang in de jaren ’90. Een spannend en waargebeurd verhaal!

  8. Wallander

  De Zweedse serie Wallander is sinds 1 juli 2017 te bekijken op Netflix. De serie loopt al wat langer (sinds 2008) en gaat over politie-inspecteur Kurt Wallander die verschillende moordzaken oplost. Wallander zelf is een nogal stevige drinker, doet het niet altijd zo goed bij de vrouwen en gebruikt vaak nogal illegale middelen om zaken op te lossen.

  In de serie staan de moordzaken en de persoonlijke levens van de hoofdpersonen centraal. De serie krijgt van IMDb een 8 en staat bij ons op de achtste plek in de Top 10 beste Netflix misdaadseries van de afgelopen maanden.

  USA Network Media

  7. The Sinner

  Veel kijkers waren geschokt na de eerste aflevering van The Sinner, de nieuwe detectiveserie op Netflix waarin een jonge moeder, Cora Tannetti, iemand neersteekt op het strand. Later bleek dat ze geen idee heeft waarom ze het gedaan heeft. Detective Dan Leroy komt dan in beeld en zet alles op alles om erachter te komen waarom Cora zo’n afschuwelijke moord heeft gepleegd.

  The Sinner krijgt net als Wallander een 8,0 op IMDb en is zeker een aanrader om te kijken, als je durft.

  6. Subura: La Serie

  Subura is een Italiaanse serie, gebaseerd op de roman van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo. De misdaadserie volgt de strijd in Rome tussen criminelen, politici en het Vaticaan. Het eerste seizoen van de serie draait net op Netflix. Het verhaal gaat om drie jongemannen: Aurelio Adami, Alberto Anacxleti en Lele.

  Het is de eerste Italiaanse serie op Netflix en is net begonnen aan seizoen 1. Op IMDb is de serie beoordeeld met een 8,1. Door naar de laatste vijf series in deze Top 10 beste Netflix misdaadseries!

  5. Ozark

  Met een 8,4 scoort Ozark goed volgens IMDb. De serie gaat over financieel- adviseur Marty Byrde die werkt voor de Mexicaanse drugshandel en als taak heeft om geld wit te wassen samen met zijn vriend. Als het witwassen misgaat, verhuizen Marty en zijn gezin naar Missouri Ozarks en proberen ze in vijf jaar 500 miljoen euro wit te wassen. Falen is geen optie als hij zichzelf en zijn familie in leven wil houden.

  Het eerste seizoen van Ozark kwam 21 juli uit en er zijn al plannen voor seizoen 2.

  Patrick Harbron

  4. Mindhunter

  Mindhunter brengt je terug naar de jaren ’70 van de 20e eeuw. Twee politieagenten van de FBI, Holden Ford en Bill Tench, verdiepen zich in het gedrag en de gedachten van seriemoordenaars. Hiervoor interviewen ze verschillende seriemoordenaars in de gevangenis en hopen ze met de nieuwe opgedane kennis onopgeloste zaken af te sluiten.

  Mindhunter is een groot succes en de Volkskrant beschrijft de hoogtepunten van de serie als ijzingwekkende dialogen tussen moordenaars en FBI. Een geweldige serie voor detectivefans en op de derde plek in de Top 10 beste Netflix misdaadseries!

  Ola Kjelbye

  3. The Bridge

  The Bridge is van Scandinavische afkomst en speelt zich af in Denemarken en Zweden. Tussen die landen zit ook de Sontbrug, waar de serie naar vernoemd is waar en seizoen 1 meteen begint. Er wordt namelijk een verminkt lichaam gevonden en aangezien het op de grens ligt, moeten rechercheurs van beide landen samenwerken.

  De misdaadserie The Bridge is begonnen in 2011 en bestaat uit drie seizoenen van elk tien episodes waarin hoofdrolspelers Martin Rohde en Saga Norén voor verschillende mysterieuze vragen komen te staan. De spanning is om te snijden en een vierde seizoen zit al in de pijplijn.

  Daniel Daza

  2. Narcos

  Een geniale serie over de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en de drugsgeschiedenis van Colombia tijdens zijn heerschappij. Dit is ook te zien aan het cijfer dat Narcos krijgt om het IMDb: een 8,9! Narcos was op 28 augustus 2015 voor het eerst op Netflix te zien. In het tweede seizoen volgde een belangrijke plotwending over de beruchte drugsbaron.

  Seizoen 3 van Narcos is sinds 1 september te zien op Netflix en gaat verder met het verhaal over het Colombiaanse Medellínkartel waar Escobar de leider van was.

  John Rogers/Hartswood Films

  1. Sherlock

  De grote winnaar is en blijft toch de bekende detective en misdaadserie Sherlock. De serie kwam voor het eerst uit in 2010 en 15 juli dit jaar begon het 4e seizoen op Netflix. Sherlock gaat over het verhaal van de welbekende Sherlock Holmes en zijn partner dokter John Watson die samen moordzaken oplossen. In tegenstelling tot de verhalen van schrijver en bedenker Arthur Conan Doyle speelt de tv-serie speelt zich af in de 21ste eeuw en heeft veel humoristische trekken.

  Seizoen 4 blijkt wat grimmiger te zijn dan de voorgaande seizoenen. Benedict Cumberbatch geeft een geniale vertolking van Sherlock Holmes. De serie is niet voor niets de best bekeken misdaadserie op Netflix. Met een 9,2 is deze serie dan ook de terechte winnaar van de Top 10 beste Netflix misdaadseries.

  Binnenkort zullen er ook veel nieuwe Netflix animeseries gelanceerd worden. In ons nieuwe artikel kun je ontdekken welke dat zijn.

  Meer Netflix misdaadseries kijken

  Dit was de Top 10 beste Netflix misdaadseries van dit moment. Maar er is natuurlijk meer te zien. Zo hebben we ook een overzicht voor je van de beste detective series. En ook bij de Scandinavische Netflix series komt veel misdaad kijken.

  Dit artikel is op 20 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.