Top 10 beste Netflix 18+ series! - Drugs, seks en geweld!

  Er zijn een hoop series op Netflix die voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar zijn. Maar waar zijn dan de écht heftige series op de streamingdienst? Wij benoemen enkele Netflix 18+ series die scenes hebben die echt alleen geschikt zijn voor volwassenen.

  Netflix

  The Sinner

  Stel je voor; je zit op het strand met je familie en ziet een stel even verderop. Je staat op en gebruikt het mes waar je fruit mee snijdt om de man die je zag neer te steken in zijn nek. Nu het eenmaal is gebeurd, weet je totaal niet waarom je dit hebt gedaan. Dit is precies wat Cora Tannetti (Jessica Biel) is overkomen.

  Eenmaal op het bureau wordt ze ondervraagd door een detective genaamd Harry Ambrose (Bill Pullman). De man is zo gefascineerd door de zaak dat hij het zijn doel maakt om zoveel mogelijk te weten te komen over de vrouw en waarom ze een willekeurige man heeft vermoord.

  In deze serie zal vooral aan het begin veel geweld voorkomen, maar later zal de serie overgaan op de psychologische kant van het verhaal.

  Momenteel heeft The Sinner drie verschillende seizoenen, waarbij in elk seizoen een andere zaak zal worden behandeld.

  Netflix

  The Mist

  Nog nooit was een mist zo gevaarlijk als in The Mist. Een stadje wordt ‘overspoeld’ door een dikke mist waar rare schimmen in zitten. Iedereen die zich in de mist bevindt zal een verschrikkelijk einde vinden.

  Tijdens de serie krijgen personages dus te maken met de mist. Mensen vrezen de onbekendheid die zich in de mist bevindt en keren zelfs tegen elkaar. Mocht je van horror-elementen houden in series, dan is The Mist een aanrader. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, die eerder al werd verfilmd met Thomas Jane in de hoofdrol - en ook op Netflix te zien is!

  Netflix

  Devilman Crybaby

  Iedereen die zegt dat animé-series niet 18+ kunnen zijn, kijkt waarschijnlijk niet goed in zijn of haar Netflix-lijstjes. Ook al is animé dan niet echt, er zijn een hoop gruwelijke, maar ook seksuele scènes te zien in onder andere Devilman Crybaby. Tijdens sommige scènes worden mensen in stukken gescheurd en ook zijn er af en toe gedetailleerde seksscenes te zien.

  Naast het vele geweld en seks is er natuurlijk ook gewoon een verhaallijn. In de serie volgen kijkers namelijk Akira, een jongen die kan veranderen in een duivel, maar die het hart heeft van een aardige jongen. Samen met zijn beste vriend Ryo schakelt hij demonen uit die de mensheid proberen uit te roeien.

  Netflix

  The Haunting of Hill House

  Voor echt griezelige horror kijken veel mensen snel naar hun filmcollectie, maar er zijn recent ook een aantal goede horrorseries uitgekomen. Eén daarvan is The Haunting of Hill House. In de serie trekt een gezin in Hill House, een prachtig landhuis dat nodig toe is aan renovaties. Terwijl ze aanwezig zijn in het huis worden ze alleen al snel belaagd door paranormale activiteiten, met dodelijke gevolgen.

  Het verhaal is niet alleen griezelig, maar wordt ook nog eens sterk gedragen door de ensemble cast, met onder andere Michiel Huisman en Elizabeth Reaser. Liefhebbers van het horrorgenre zijn bij The Haunting of Hill House dus aan het perfecte adres.

  Netflix

  Orange is the New Black

  In één van de eerste scènes uit Orange is the New Black is meteen al een hoop naakt te zien. De serie kaart dan ook een hoop onderwerpen aan waar mensen normaal over zwijgen. Er komen scènes voor met verkrachtingen, moord, discriminatie en psychologisch gestoorde mensen.

  De serie draait om Piper Chapman die tot 15 maanden celstraf is veroordeeld voor het smokkelen van drugsgeld. In de gevangenis komt ze een hoop vrienden en vijanden tegen waaronder Alex Vause, de vrouw waar Chapman het drugsgeld voor heeft gesmokkeld. In de vrouwengevangenis moet Chapman een hoop geweld, moord en seks doorstaan en tegelijkertijd haar eigen hachje redden.

  FX Networks

  Sons of Anarchy

  Geen broederschap die rijdt op paarden zoals in Red Dead Redemption 2, maar op motors in Sons of Anarchy. De bende zorgt bijna altijd voor problemen als ze ergens heen gaan, maar dit maakt de serie juist zo spannend.

  Sons of Anarchy gaat vooral over drugs, wapens en een hoop geweld. Als de bende eenmaal een vijand maakt, zoals Neo-Nazi's of een Mexicaanse motorbende, dan komt niemand hier onderuit. Ook worden daardoor meer dan eens onschuldige mensen het slachtoffer. Naast het geweld is er ook een interessant verhaal dat draait om de mannen die elkaar als familie beschouwen.

  Netflix

  Altered Carbon

  Het menselijk lichaam is in Altered Carbon niet meer zo belangrijk als een brein. Menselijk bewustzijn kan in de serie namelijk overgedragen worden naar andere lichamen. Dit overkomt ook ex-soldaat Takeshi Kovacs wanneer hij na 250 jaar weer tot leven is gebracht in het lichaam van een detective. In zijn nieuwe sleeve moet hij meteen een mysterieuze moord oplossen.

  De serie bevat veel seks en geweld met hoofdletter G. Altered Carbon is dan ook niet voor elke liefhebber van detective-verhalen. Netflix heeft twee seizoen van de serie op haar streamingdienst staan, waarbij Anthony Mackie in het tweede seizoen de hoofdrol op zich neemt.

  Sony Pictures Home Entertainment

  Breaking Bad

  In Breaking Bad volgen we scheikundeleraar Walter White die een goede toekomst wil regelen voor zijn vrouw en zoon. Na een diagnose van longkanker te hebben gehad, besluit hij dat hij niks te verliezen heeft. Met deze gedachte besluit hij een meth lab te openen en dit zelf te gaan maken met één van zijn oud-studenten.

  In de serie zal een hoop actie en natuurlijk drugsgebruik voorkomen. White en zijn leerling moeten uit handen zien te blijven van de politie, drugs maken en deze verkopen aan klanten. Uiteraard zal niet alleen de politie een probleem vormen voor het duo en krijgen ze te maken met bloeddorstige bendes.

  Netflix

  The Punisher

  Hoe bruut wil je het hebben? In deze Marvel/Netflix-serie vind je actie, intriges en spanning die je iedere aflevering aan het beeld gekluisterd houdt. Waar de meeste Marvel-series op Netflix (Daredevil, Luke Cage) al wat vrijer waren in haar genre, gingen voor The Punisher alle remmen eraf. Dat mag ook wel, want het personage staat synoniem met gewelddadige en bloederige scenes.

  In The Punisher krijg je dat dan ook voorgeschoteld, want Frank Castle (Jon Bernthal) is uit op wraak, nadat zijn familie op gruwelijke wijze om het leven is gekomen. Al snel ontdekt The Punisher dat er veel meer aan de hand is dan hij in eerste instantie dacht. Al snel komen de spionagepraktijken bovendrijven en begint een dodelijk schaakspel tussen Castle en de moordenaar van zijn familie.

  Netflix

  Narcos

  Vrijwel elke maand komen er weer beelden op het journaal over de gruwelen die drugskartels aanrichten. Het gaat er dan ook hard aan toe in Zuid-Amerika. De Netflix-serie Narcos vertelt het verhaal van de meest bekende drugsbaron: Pablo Escobar. In zijn explosieve carriere heeft de beste man behoorlijk wat lijken achter zich gelaten en de serie brengt dat duidelijk in beeld.

  Wagner Moura brengt Escobar ook echt tot leven en laat naast zijn gruwelen ook de menselijke kant van de topcrimineel zien. De Colombiaan wordt ondertussen op de hielen gezeten door FBI-agenten Javier Pena (Pedro Pascal) en Steve Murphy (Boyd Holbrook), die samen met de militaire politie soms ook buiten het boekje gaan in de drugsoorlog.

  Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.