De beste anime series op Netflix: deze moet je zien!

Article
zondag, 05 april 2020 om 15:00
xgn google image
Inmiddels is er steeds meer anime op Netflix te vinden en in deze tijden is dat geen slecht nieuws! Benieuwd welke series de moeite waard zijn? Check dan hier ons overzicht met de beste anime op Netflix!

Guilty Crown

Guilty Crown speelt zich af in een toekomstig Tokio in het jaar 2039, tien jaar na de uitbraak van een apocalyptisch virus. Deze uitbraak is beter bekend als Lost Christmas’ en heeft ervoor gezorgd dat Japan onder de controle is van een organisatie genaamd ‘GHQ’.
De hoofdpersoon in dit verhaal is Ouma Shu, een 17-jarige verlegen jongen die een zeldzame, en sterke vaardigheid krijgt waarmee hij ‘Voids’ tevoorschijn kan halen. Deze ‘Voids’ zijn wapens en voorwerpen die zich vormen vanuit de harten van mensen. Het leven van Ouma Shu verandert drastisch wanneer hij hierdoor bij een rebellengroep terecht komt die bekend staan als Funeral Parlor. De rebellengroep strijdt voor een zelfstandig Japan.
mahouf1583939991

Kakegurui

De school zit vol met kinderen van de allerrijksten op aarde. De studenten onderling hebben een eigen manier om de sociale hiërarchie te bepalen, namelijk gokken. Zodra de lessen afgelopen zijn verschijnen de pokerkaarten en roulette sets en gaan de studenten de strijd met elkaar aan. Bij het gokken zetten de studenten meer op het spel dan alleen geld.
IMDb en MyAnimeList staan hier niet op één lijn met elkaar, IMDb geeft de serie een 6,6 en MyAnimeList een 7,5. Kakegurui wordt dus al een gok om te kijken.
devilmanf1583940269

Devilman: Crybaby

Demonen kunnen niet leven zonder een levende ‘host.’ Deze hosts kunnen de demoon verslaan als zij mentaal sterk in hun schoenen staan. Als ze de demoon verslaan kunnen de hosts de krachten overnemen en worden zij een Devilman.
Wanneer de jeugdvriend van Akira Fudou, Ryou Asuka om Akira’s hulp vraagt ​​bij het blootleggen van duivels, accepteert Akira zonder twijfel. Tot Akira's verbazing is Sabbat de plek waar ze naartoe gaan: een immoreel feest van losbandigheid en ontaarding. De monsters op deze plek richten een ravage aan. In een roekeloze poging om zijn beste vriend te redden, gaat Akira onbewust samen met de duivel Amon en wordt hij een Devilman. Akira heeft nu de kracht om de resterende monsters te verslaan.
Zowel IMDb als MyAnimeList kunnen deze serie waarderen met een gemiddelde cijfer van maar liefst een 7,8.

Angel Beats

Na de dood komt niet gelijk het hiernamaals voor sommigen. Er is een tussenstop voor hen die geen vrede hebben met hun overlijden.
In Angel Beats volgen we Otonashi, een jongen die vroegtijdig is overleden en er geen vrede mee heeft. Hij gaat naar de Afterlifeschool waar hij Yuri ontmoet, die Otonashi vervolgens uitnodigt om bij de Battlefrontclub te komen. Deze club vecht onder meer tegen Angel, de studentenvertegenwoordiger met bovennatuurlijke krachten. Battlefrontclub heeft als uiteindelijke doel om God te verslaan, die hen en de wereld zoveel onrechtvaardigheid heeft aangedaan.
De geliefde serie wordt op zowel IMDb als op MyAnimeList gewaardeerd. IMDb geeft Angel Beats maar liefst een 7,7 en MyAnimeList een 8,2.

Kuromukuro

Gigantische mecha's en samoerai samen in één serie, past dat wel? De Netflix Original anime Kuromukuro bewijst dat het prima kan. In deze mix tussen oud en nieuw wordt een onderzoekscentrum aangevallen door mecha's uit de ruimte. De aanwezige studenten en onderzoekers moeten terugvechten voor hun leven, maar gelukkig zijn ze niet alleen: ze worden bijgestaan door een mysterieuze samoerai.
Kuromukuro is een Netflix Original anime serie, waarvan er nog meerdere in deze lijst staan. De serie telt 26 afleveringen. Op websites als IMDb en MyAnimeList haalt de serie cijfers rond de 7.5 binnen.
116204

The Seven Deadly Sins

The Seven Deadly Sins is een Netflix Original anime die voor het eerst in 2014 verscheen. De serie speelt zich af in een wereld die lijkt op het middeleeuwse Europa. De regio Britannia wordt verdedigd door zogenaamde Holy Knights of Britannia, die krachtige magie gebruiken om de regio te verdedigen. Een groep Knights, genaamd de Seven Deadly Sins, kiest ervoor om de regio te verraden door zelf de macht te proberen te grijpen in het koninkrijk Liones, maar de Holy Knights steken hier een stokje voor.
Hoewel de Seven Deadly Sins verslagen zijn, gaan er geruchten dat ze nog leven. Tien jaar later grijpen de Holy Knights zelf de macht in Liones en zetten ze er een tyrannisch regime neer. De derde prinses van het koninkrijk, Elizabeth, gaat op zoek naar de Seven Deadly Sins en wil hun hulp inschakelen om het koninkrijk terug te nemen.
De anime telt op dit moment 24 afleveringen. Een vervolg is aangekondigd en zal vanaf januari 2018 te zien zijn.

Magi: Adventure of Sinbad

Op de volgende plaats in deze lijst met beste anime op Netflix vinden we de Netflix Original anime Magi: Adventure of Sinbad. Deze anime vertelt het verhaal over de jeugd van Sinbad en volgt hem terwijl hij over de wereld reist, zijn skills en invloed vergroot en steeds meer bondgenoten verzamelt. De koning van de Zeven Zeeën was ten slotte in eerste instantie een jongen die de wereld wilde verbeteren.
Deze anime telt 13 afleveringen en haalt op websites als IMDb en MyAnimeList beoordelingen rond de 8.0 binnen. De serie combineert actie en avontuur met fantasy en magie.

Ajin

Ajin zijn wezens die er precies hetzelfde uitzien als mensen, maar op één gebied enorm van normale mensen verschillen: ze zijn onsterfelijk. Wanneer Kei op een dag in een fataal ongeluk terechtkomt, komt hij erachter dat hij een Ajin is. Helaas voor hem is dit geen verhaal van een jongen die achter zijn superkrachten komt en vervolgens als held gezien wordt; Ajin worden door de maatschappij gezien als bedreigingen die opgespoord en gevangen genomen moeten worden, zodat wetenschappers allerlei gruwelijke experimenten op ze kunnen uitvoeren.
Ajin is een Netflix Original en valt in eerste instantie op vanwege een unieke visuele stijl; door middel van rotoscoping wordt de animatie realistischer gemaakt dan normaal het geval is in anime. Hoewel deze visuele stijl niet bij iedereen even goed in de smaak valt, is het wel een van de unieke aspecten aan Ajin. Maar naast de visuele stijl is het verhaal ijzersterk en is dit een zekere aanrader als je zoekt naar een toffe anime op Netflix!
De anime telt op dit moment twee seizoenen met in totaal 26 afleveringen. De serie wordt met een 7.9 beoordeeld op IMDb.
116206f1584010536

Knights of Sidonia

Dat Netflix goede anime kan maken, wordt in deze lijst al bewezen met titels als Ajin en Kuromukuro, maar Knights of Sidonia doet hier nog een schepje bovenop. Dit was de allereerste Netflix Original anime serie, waardoor Knights of Sidonia de weg heeft gebaand voor alle andere anime series en films die nu te zien zijn - en die nog gaan komen - op Netflix.
Knights of Sidonia speelt zich af op het ruimteschip Sidonia, een enorm schip dat allerlei menselijke resources vervoert. De mensheid is op zoek naar een nieuwe planeet om op te wonen, nadat de aarde door een vijandelijke invasie van gigantische aliens genaamd Gauna onbewoonbaar is geworden. Jonge piloten zijn verantwoordelijk voor de verdediging van Sidonia, door grote exosuits genaamd Gardes te besturen.
Actie, mecha's en sciencefiction komen samen in Knights of Sidonia. Net als Ajin wordt deze anime niet door iedereen even goed ontvangen vanwege de gehanteerde visuele stijl, maar dit mag zeker geen reden zijn om deze geweldige sci-fi serie geen kans te geven. Knights of Sidonia telt op dit moment twee seizoenen met in totaal 24 afleveringen. Op IMDb haalt de anime een 7.9 binnen.

Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Het enorme keizerrijk Britannia heeft het merendeel van de wereld onder zijn hoede, dankzij de inzet van gigantische robotische wapens. Een van deze gebieden die onder het rijk van Britannia valt is het voormalige Japan, dat nu onder de naam Area 11 gaat. Lelouch, een prins van het keizerrijk Britannia, is het niet eens met de idealen van zijn vader (de keizer) en verzet zich tegen het keizerrijk.
Op een dag ontmoet hij een mysterieus persoon genaamd C.C., die hem de kracht van Geass geeft. Met Geass kan Lelouch anderen commanderen om te doen wat hij wil - simpelweg door ze in hun ogen te kijken. Lelouch gebruikt deze kracht om de rebellen te leiden. Als de gemaskerde Zero trekt Lelouch erop uit om het keizerrijk Britannia voor eens en voor altijd omver te werpen.
Code Geass bestaat uit twee seizoenen met in totaal 50 afleveringen. De serie wordt beoordeeld met een 8.7 op IMDb. Er zijn bovendien meerdere spin-offs verschenen. Een derde seizoen van Code Geass staat gepland, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze precies zal verschijnen en of deze serie ook als anime op Netflix te zien zal zijn.

Cowboy Bebop

Op de volgende plaats in deze lijst met beste anime op Netflix vinden we Cowboy Bebop, een wat oudere titel vergeleken met de andere series in de lijst. De anime serie stamt uit 1998 en speelt zich af in een toekomst waarin de aarde onbewoonbaar is geworden en de mensheid zich heeft verspreid over meerdere planeten.
Om de vrede in het sterrenstelsel te bevorderen is er de Inter Solar System Police, die wordt bijgestaan door premiejagers, ook wel cowboys genoemd. Cowboy Bebop volgt de avonturen van deze premiejagers aan boord van het ruimteschip Bebop.
De space western Cowboy Bebop biedt een sterke en afwisselende mix tussen komedie en actie. Deze serie viel vooral in het Westen enorm in de smaak en heeft ervoor gezorgd dat anime in het Westen voor een groter publiek toegankelijk werd. Cowboy Bebop telt 26 afleveringen en wordt beoordeeld met een 8.9 op IMDb, waardoor een plek in deze lijst met beste anime op Netflix zeker verdiend is.

Steins; Gate

"I am mad scientist!" Deins je niet terug voor gebroken Engelse uitspraken en een hoop gekkigheid, dan is Steins; Gate zeker je tijd waard. Dit sci-fi verhaal gaat over een groep vrienden die per ongeluk een tijdmachine uitvindt. Onder de laag gekkigheid gaan serieuze elementen schuil als parallelle werelden, alternatieve tijdlijnen, de gevolgen van tijdreizen en grootse complottheorieën, waardoor het een definitieve must-watch is voor fans van science fiction. Op websites als MyAnimeList haalt deze serie van 24 afleveringen een dikke 9.1 binnen; op IMDb krijgt Steins; Gate een 8.8.
Deze anime uit 2011 is gebaseerd op een visual novel uit 2009, die sinds 2014 ook in het Westen verkrijgbaar is. Het vervolg op deze game, Steins; Gate 0, kwam eind vorig jaar uit. Wij beoordeelden Steins; Gate 0 met een prachtige 9.0 in de review.
Fans van de Steins; Gate anime kunnen bovendien uitkijken naar een nieuw seizoen, aangezien laatst is aangekondigd dat ook Steins; Gate 0 een anime serie zal krijgen. Wanneer deze precies zal verschijnen, is nog niet bekend.
116210 1f1584014324

Death Note

Of je nu bekend bent met anime of niet, de kans is groot dat je wel eens van Death Note gehoord hebt. Deze serie, die voor het eerst op televisie verscheen in 2006, is één van de meest geliefde en bekende anime series aller tijden. Op websites als IMDb haalt de serie, die in totaal 37 afleveringen telt, een dikke 9,0.
De anime vertelt het verhaal van Yagami Light, een zeer intelligente maar verder normale student die op een dag een Death Note in handen krijgt. Deze Death Note zou het mogelijk maken om iemand te vermoorden door simpelweg zijn of haar naam hierin op te schrijven.
Gedreven door waanzin grijpt Light zijn kans om de Death Note te gebruiken om de wereld te zuiveren door alle criminelen uit te roeien - een keuze die verstrekkende gevolgen heeft en een achtbaanrit van spanning, suspense en zware morele keuzes tot gevolg heeft. Death Note is een geweldig kat-en-muisspel tussen Light en de briljante detective L, die hem probeert te ontmaskeren.
Death Note is een enorm succes en de serie kent meerdere verfilmingen, zowel live action als geanimeerd.
Dit artikel is op 31 juli 2020 bijgewerkt.