Mario Kart 8 Deluxe details - De nieuwe features op de Switch

  De release van de Nintendo Switch komt dichtbij en naast de nieuwe Zelda kunnen we al snel aan de slag met een nieuwe versie van Mario Kart 8. Het gaat natuurlijk om Mario Kart 8 Deluxe, maar wat kunnen we van de game verwachten? Wij zetten alle Mario Kart 8 Deluxe details op een rij!

  Mario Kart 8 is tijdens de Nintendo Switch presentatie in Tokio aangekondigd met een trailer. Deze trailer toont veel Mario Kart 8 Deluxe details die we kunnen verwachten. Zo is te zien dat we aan de slag kunnen gaan met nieuwe personages, items, levels, gamemodi en features. In deze special behandelen we alle Mario Kart 8 deluxe details!

  Mario Kart 8 Deluxe details - Racen in een nieuw jasje

  Mario Kart 8 Deluxe is een nieuwe versie van de originele Mario Kart 8 uit 2014, maar in plaats van dat de game voor de Wii U uitkomt is Mario Kart 8 Deluxe juist ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Het is dus eigenlijk een remastered versie van Mario Kart 8, maar dan met nieuwe content en eigenschappen.

  Zo bevat Mario Kart 8 Deluxe de volledige game van de Wii U met alle DLC die is uitgekomen. Je kunt dus in Mario Kart 8 Deluxe aan de slag met de eerste twee DLC packs: The Legend of Zelda en Animal Crossing. Deze twee packs brengen bij elkaar zes nieuwe personages, 16 nieuwe circuits en acht nieuwe auto’s. Zo kun je met deze DLC aan de slag met Link, Tanooki Mario, Cat Peach, Villager, Isabelle en Dry Bowser.

  Daarnaast kun je ook aan de slag met de Mercedes-Benz DLC die gratis te downloaden is bij Mario Kart 8. Deze DLC brengt drie nieuwe auto’s.

  De Nintendo Switch versie van Mario Kart 8 wordt gespeeld in 1080p als je in de TV-modus van de Switch zit. De game draait oorspronkelijk op 60 frames per seconde, maar dit gaat naar 30 frames als je met twee of meer spelers tegelijk speelt. Als je niet in de TV-modus speelt maar op de handheld modus, dan is de resolutie 720p. Dit is ook de maximale resolutie die de ‘tablet’ aan kan.

  Mario Kart 8 Deluxe is geen launch game, maar komt al snel na de release van de Nintendo Switch uit op 28 april 2017.

  Crossen met nieuwe personages en auto’s

  Gelukkig zijn de resoluties niet de enige Mario Kart 8 Deluxe details die we al kennen. Naast de ‘nieuwe’ personages die je van de DLC van Mario Kart 8 krijgt, kun je in Mario Kart 8 Deluxe met nog een aantal andere nieuwe karakters aan de slag. Deze uitgave brengt namelijk 5 nieuwe personages.

  Zo kun je in Mario Kart 8 Deluxe aan de slag met Inkling Girl en Inklin Boy. Deze personages zijn bekend van de game Splatoon en komen in meerdere kleuren. Je kunt dan zelf kiezen in wat voor kleur je als Inkling Girl en Inklin Boy wilt spelen, net zoals dat in Mario Kart 8 met Yoshi en Shy Guy mogelijk is.

  Mario Kart 8 Deluxe brengt nog meer. Zo kun je ook spelen met King Boo, Dry Bones en Bowser Jr. Dit zijn geen 'echte nieuwkomers' en hebben we al vaker in Mario games voorbij zien komen.

  Tot slot komt Mario Kart 8 Deluxe ook met drie nieuwe auto’s. Twee daarvan zijn gebaseerd op Splatoon, en de andere auto is gebaseerd op Bowser Jr. Het gaat hier om zijn persoonlijke wagen die we in meerdere games al hebben gezien.

  Opnieuw aan de slag met ‘nieuwe’ gamemodi

  Mario Kart 8 Deluxe staat ook geheel in het teken van terugkerende gamemodi in een nieuw jasje. Zo is er de Battle Mode, waarbij er twee verschillende gamemodi zijn die we eerder in de Mario Kart franchise al hebben gezien. Dit zijn Balloon Battle en Bob-omb Blast.

  Tijdens Balloon Battle ben je vooral bezig met het beschermen van je eigen ballonnen en het kapotmaken van andermans ballonnen. Je begint met vijf ballonnen die je moet zien te verdedigen. Als je wordt geraakt door een item, zoals een groen schild of een bananenschil, dan verlies je een ballon. Als al je ballonnen kapot zijn heb je niet gelijk verloren, maar dan wordt je score gehalveerd en kun je opnieuw beginnen.

  Wie uiteindelijk het meeste aantal punten heeft, wint het potje. De speler die tijdens het potje bovenaan staat wordt gemarkeerd met een kroontje, zodat iedere andere speler weet op welk persoon ze de schilden moeten richten.

  De andere gamemodus is Bob-omb Blast. Het principe van Bob-omb Blast is hetzelfde als Balloon Battle. Je moet de ballonnen van de tegenstander kapot zien te maken, zonder dat jij al je ballonnen verliest. In plaats van dat je ieder item uit het spel op kunt pakken, is het in Bob-omb Blast alleen mogelijk om bommen te gebruiken.

  Het is dus complete chaos met overal exploderende bommen!

  Gloednieuwe levels

  Om de nieuwe Battle Mode van Mario Kart 8 Deluxe te vieren brengt Nintendo nieuwe levels uit. Tot nu toe zijn er vier nieuwe levels bevestigd, maar helaas zijn deze levels alleen speelbaar in de Battle Mode.

  Spelers kunnen de strijd met elkaar aangaan op Urchin Underpass. Dit is een gloednieuw level gebaseerd op de gelijknamige map van Splatoon. De map is dan ook volledig in de stijl van Splatoon gemaakt boordenvol kleuren. Daarnaast moet je uitkijken dat je niet over de grote klodders verf uitglijdt!

  Een andere nieuwe map van Mario Kart 8 Deluxe is de Battle Stadium. De naam zegt het eigenlijk al. Het is een groot stadion waar je allerlei verschillende ramps, obstakels en turbo’s hebt om alle rondvliegende schilden te ontwijken.

  Tot slot kun je in Mario Kart 8 Deluxe aan de slag met twee terugkerende maps. Het gaat hierbij om Luigi’s Mansion van Mario Kart: Double Dash en Battle Course 1 uit Super Mario Kart. Deze maps zijn in een geheel nieuw jasje gestoken, maar bevatten nog steeds de klassieke eigenschappen uit de originele games.

  Of Mario Kart 8 Deluxe met enkel deze vier nieuwe levels komt is niet bekend.

  Racen zoals nooit tevoren met nieuwe features

  Tot slot zijn er natuurlijk ook Mario Kart 8 Deluxe details over nieuwe features. Een gloednieuwe versie van de game maken gaat natuurlijk niet alleen met nieuwe auto’s, personages, levels of gamemodi. Er moeten ook nieuwe dingen in het racen zelf komen! Gelukkig voorziet Mario Kart 8 Deluxe in die behoefte.

  Zo is het mogelijk om tot wel 8 spelers local multiplayer te spelen, maar hoe dit precies in zijn werk gaat is niet bekend. Daarnaast kun je met twee terugkerende items aan de slag: Boo and de Feather. Met de Feather (alleen beschikbaar in Battle Mode) kun je over bepaalde obstakels springen zoals in de trailer uitgebreid wordt getoond. Met Boo kun je een item stelen van spelers bij jou in de buurt.

  Mario Kart 8 Deluxe komt niet alleen met nieuwe items om te gebruiken, de manier waarop de items te werk gaan verandert namelijk ook! Zo is het nu mogelijk om twee items op hetzelfde moment te dragen. Als je bijvoorbeeld een bananenschil gebruikt om je auto te verdedigen, kun je alsnog een nieuw item oppakken die je dan na je bananenschil kunt gebruiken.

  Tot slot moet de game een stuk makkelijker zijn voor beginnende spelers. Er is namelijk een nieuwe instelling voor het sturen waarbij beginnende spelers makkelijker op de baan kunnen blijven.

  Dit waren alle Mario Kart 8 Deluxe details die momenteel bekend zijn. Het is alleen nog heel even wachten op de release van Mario Kart 8 Deluxe. Op 28 april 2017 kan de gehele wereld namelijk voor 60 euro aan de slag met het nieuwe deel.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.