Tien beste laptop games - Hier raakt je laptop niet oververhit van!

  Veel mensen denken dat PC gaming draait om desktops met dure grafische kaarten, voor echte hardcore spelers. Dit ligt iets genuanceerder: er zijn namelijk veel mensen die gewoon spelen op een gemiddelde laptop. Voor deze groep gamers hebben wij de tien beste laptop games samengesteld. Kijk snel welke er in staan!

  10. Castle Crashers

  Op de laatste plaats in onze top 10 beste laptop games staat Castle Crashers. Wie heeft dit spel niet gespeeld tijdens de studietijd op zijn laptop? Baan je al slaand, beukend en hakkend een weg naar de overwinning in een 2d avontuur en red de prinses uit het kasteel van de tegenstander.

  De systeemeisen van Castle Crashers zijn zo laag dat iedere laptop van de laatste tien jaar de game wel kan draaien. Zo heb je er maar 1 GB RAM nodig. Ook je grafische kaart hoeft niet van de hoogste rang te zijn, zo heb je een kaart nodig die maar 256 grafisch geheugen heeft.

  9. Limbo

  Limbo is één van de indieklassiekers van de laatste jaren. De onzekerheid slaat bij een jongetje toe als het lot van verdwenen zus onbekend is. Om daarachter te komen moet hij Limbo betreden, een duistere wereld in zwart-wit waarbij je door middel van het oplossen van puzzels de eindstreep moet behalen. Limbo is zo indrukwekkend neergezet dat deze een plekje verdient in onze top 10 beste laptop games.

  De systeemeisen van Limbo zijn zo laag dat bijna iedere normale laptop de game moet kunnen draaien. Zo heb je maar 512 MB aan RAM nodig en moet je grafische kaart niet ouder zijn dan vijf jaar. Erg goedkope grafische kaarten kunnen ook werken maar Shadermodel 3.0 is wel vereist.

  8. Civilization V

  In het rijtje van de top 10 beste laptop games mag een Civilization game natuurlijk niet ontbreken. Omdat Civ V net wat hogere systeemeisen heeft dan Civ IV, maar het nog steeds vrij laag is, hebben wij de eerste opgenomen in de lijst. In de game beheers jij een beschaving en moet je die in een turn-based setting laten uitbloeien tot de sterkste beschaving. Of je dit op de diplomatieke manier doet of alles oplost met geweld, dat is geheel aan jou.

  De release van de game was op 24 september 2010 en dat is te merken aan de lage systeemeisen. Zo heb je minimaal Windows XP nodig en 2 GB aan RAM. De videokaart moet maar 256 MB aan geheugen hebben anders kun je de game niet draaien. Zoals je kunt zien is Civ V een topgame, zelfs voor de mindere laptops onder ons.

  7. Rocket League

  Op nummer zeven van onze top 10 beste laptop games staat een meer moderne game, namelijk Rocket League. In dit zeer populaire spel speel je een voetbalwedstrijd, maar dan met auto's in plaats van mensen. Het doel is simpel, je moet meer goals scoren dan de tegenstander en zo win je de wedstrijd. Natuurlijk kun je de auto's aanpassen en is het een interactief veld waardoor het spel attractief is om naar te kijken.

  Rocket League vraagt wat meer van je laptop dan de voorgaande games, maar het is nog steeds voor veel laptops behapbaar. Zo heb je maar 2 GB aan RAM nodig en is een Nvidia GTX 260 genoeg om de game op minimale systeemeisen te spelen.

  6.Skyrim

  Wat? Skyrim op nummer zes in de top 10 beste laptop games, die heeft toch veel te hoge systeemeisen voor een gemiddelde laptop. In zekere zin is dat waar, ware het niet dat er een mod voor Skyrim bestaat, die bepaalde functies in de game uitzet waardoor je veel lagere eisen hebt.

  De mod voor Ultra Low Settings is niet noodzakelijk voor iedereen. Met een middelmatige laptop kun je al ver komen, de systeemeisen zijn voor de game uit 2011 ook weer niet superhoog. Als je een laptop hebt met 2 GB aan RAM en een videokaart met 512 MB aan grafisch geheugen zit je al gebakken.

  Skyrim had een hogere positie verdiend als de game geen mod nodig had om ook speelbaar te zijn op gemiddelde laptops.

  5. Minecraft

  De nummer vijf van onze top 10 beste laptop games is Minecraft. Misschien wel het populairste spel onder alle lagen gamers ooit, het spel breekt namelijk bijna alle verkooprecords die er zijn. Het doel van het is spel is zo lang mogelijk overleven in een wereld van blokken.

  De systeemeisen voor Minecraft zijn voor alle laptops die de laatste tien jaar gemaakt zijn wel te behappen. Zo heb je minimaal maar 256 MB aan RAM nodig en is een grafische kaart benodigd die ook 256 aan grafisch geheugen heeft.

  4. De Sims 4

  Je haat het of je houdt ervan, De Sims 4. Het immens populaire spel staat op veel laptops geïnstalleerd en verdient daarom een hoge plek in onze top 10 beste laptop games. In de Sims 4 ga jij over het leven van zelf ontworpen karakters die jij zelf kunt indelen. Bouw en ontwerp huizen, bouw relaties op en krijg misschien wel kinderen, alles kan en alles mag in het spel.

  Een belangrijke reden dat de Sims 4 zo populair is, zijn de systeemeisen die het spel stelt aan jouw laptop. Deze zijn met 2 GB aan RAM en een videokaart van minimaal 128MB zeer laag. Bijna iedere laptop kan de game dus op normale settings draaien.

  3. Don't Starve

  Heb je een gemiddelde laptop en hou je van verzamelen en een grote uitdaging? Dan is de Indiegame Don't Starve het spel voor jou. In de game moet jij een in een magische fantasiewildernis zien te overleven. Verzamel grondstoffen om items te ontwikkelen die jou helpen tegen bijvoorbeeld de strenge winter of juist een te hete zomer.

  Don't Starve is een moderne Indie die fantastisch draait op een laptop. De lage systeemeisen zullen voor de meesten van geen belang zijn. Want heb jij meer dan 1GB aan RAM en meer dan 256 grafisch geheugen? Dan kun je de game al spelen.

  2. Hearthstone

  Op nummer twee in onze top 10 beste laptop games staat het zoveelste pareltje van ontwikkelaar Blizzard, namelijk Hearthstone. Dit gratis te spelen kaartspel kwam in 2014 uit voor de PC. In het spel moet je de tegenstander zien te verslaan door met zo een gebalanceerd mogelijk kaartdeck de strijd aan te gaan.

  Iedere laptop van de laatste 10 jaar kan deze game wel draaien. Zo heb je maar 2GB RAM nodig en maar 256MB aan grafisch geheugen, daar beschikt vrijwel iedere laptop wel over.

  1. Half-Life 2

  Door vele gamers bestempeld als één van de beste games ooit en op de hoogste positie in onze top 10 beste laptop games, Half-Life 2. De game uit 2004 vertelt het verhaal van Gordon Freeman, een wetenschapper die onderzoek doet naar buitenaardse wezens. De aarde is geplunderd door deze wezens en de aardse bevolking is in aantallen enorm afgenomen.

  Half-Life 2 is een topspel waarbij je laptop aan zeer lage systeemeisen hoeft te voldoen. Zo heb je slechts een processor nodig van 1.2 GHz en 256MB aan RAM. Zolang je grafische kaart DirectX 7 kan draaien, is dat ook geen probleem.

  Welke games speel jij op je laptop? Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.