De top 5 beste game onthullingen van 2016 - De tofste verrassingen

Article
vrijdag, 30 december 2016 om 12:15
xgn google image
Of het nu om games gaat die al uitgekomen zijn of games die volgend jaar uitkomen, we kregen dit jaar toffe onthullingen te zien. Sommige langverwacht en andere verrassend of indrukwekkend. Tijd om de tofste onthullingen van games (en dus niet hardware) op een rijtje te zetten. Bekijk ze hier in de top vijf beste game onthullingen van 2016!
Mocht je vergeten zijn hoe de onthulling ook alweer ging of heb je hem gewoon compleet gemist? Bovenaan elke pagina kun je de video van de onthulling weer even terugkijken! Laat ook zeker in de comments weten wat jij de tofste, meest verrassende onthullingen van het jaar vond. Laten we er nu snel induiken met op de vijfde plaats geëindigd Forza Horizon 3!

5. Forza Horizon 3

De onthulling van Forza Horizon 3 vond plaats tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 in Los Angeles. Het begon met een strakke trailer, waarna er direct een vier man co-op gameplay demo volgde. Dit is wat we willen zien bij elke onthulling toch? Niet alleen laten zien dat je er aan werkt. Nee, direct laten zien wat je tot nu toe al bereikt hebt. Heerlijk!
Wat de onthulling van Forza Horizon 3 nog toffer maakte, was dat een van de paradepaardjes uit de game daadwerkelijk aanwezig was. Weliswaar niet in de zaal, maar buiten en later op de beursvloer van de E3. We hebben het over de Lamborghini Centenario. Jammer dat we er geen ritje in konden maken, maar laten we eerlijk zijn: hoe vet ziet dit ding eruit?!
Beste game onthullingen van 2016
103237

4. God of War

Heel even dachten we allemaal dat het verhaal van Kratos tot een einde was gekomen, maar niets bleek minder waar tijdens de persconferentie van Sony op de E3 in Los Angeles. De onthulling werd dan ook groots aangepakt. Om te beginnen met een enorm orkest dat een muzikale intro gaf. De spanning bouwde langzaam op en we stappen ineens direct in de game.
Geen trailer, nee, maar een live gameplay demo. Wat het nog toffer maakte, was dat het podium onderdeel van de video uitmaakte. Het was vanaf huis misschien wat lastiger te zien, maar het zag er uit als een knap staaltje werk. Niet geheel onbegrijpelijk dat het publiek los ging toen Kratos in beeld verscheen. Kunnen jullie ook niet wachten om God of War op te te spelen?
103239

3. Battlefield 1

Weet jij nog waar je was toen de strijd tussen de twee titanen weer losbarstte? Dit jaar ging het tussen Call of Duty Infinite Warfare en Battlefield 1. Infinite Warfare onthulde zichzelf eerst, maar krijg een aanval van dislikes over zich heen. Enkele dagen later toonde de zelfverzekerde Battlefield 1 zich. Geen futurisme, maar juist terug in de tijd. En dat zorgde voor een recordaantal likes op YouTube.
De trailer was kort maar krachtig. Vol nostalgie. De Red Baron vloog over, er waren bekende wapens en voertuigen, maar Battlefield gaat een stapje verder. We zien soldaten te paard met zwaarden, we zien zeppelins en zwaar bepantserde treinen. Wat gebeurt hier allemaal?! Neem daarbij de toffe vervreemde versie van het nummer Seven Nation Army en het plaatje is compleet. Wat was de hype real na deze onthulling.
103240

2. Red Dead Redemption 2

Op de tweede plaats is een titel geëindigd waar menig gamer al een lange tijd op zit te wachten. De onthulling vond een ruime twee maanden geleden plaats, in oktober. De spanning rondom de onthulling was enorm. Rockstar was ons aan het teasen zoals alleen Rockstar dat kan. Het begon met een rood logo op Twitter en Facebook en enkele dagen later een plaatje met duidelijk silhouetten van cowboys.
Iedereen wist nu al dat het om Red Dead Redemption 2 ging, maar je wil die officiële bevestiging. En daar was die dan met een enorm indrukwekkende trailer. Naar verwachting gaan we deze game volgend jaar wel terug zien komen in aardig wat oudejaarslijstjes. Jammer genoeg moeten we nog wachten tot de herfst van 2017, maar het is vast de moeite waard als we die trailer zo zien!
103243

1. Death Stranding

De onbetwiste overwinnaar dit jaar is Death Stranding. De nieuwe game van Hideo Kojima. Hij werd onthuld tijdens de persconferentie van Sony op de E3 in Los Angeles. Het begon al met een hoop gejuich van het publiek toen niemand minder dan Kojima zelf als een eindbaas het podium op kwam lopen. Hij is terug van weggeweest en dit keer met zijn eigen studio Kojima Productions.
We krijgen een trailer te zien met een naakte Norman Reedus erin. Iedereen is super enthousiast, maar na afloop heeft eigenlijk niemand een idee waar het over ging. Er hangt een hoop mysterie rondom Death Stranding en dat is nog steeds het geval. Dat maakt het echter juist heel erg tof. Beetje bij beetje komen we meer te weten over Kojima's eigen game.
Tijdens de Game Awards werd er een tweede trailer van Death Stranding getoond. Hierin gebeuren wederom de meeste vreemde dingen en we zien ook rollen weggelegd voor Mads Mikkelsen en Guillermo Del Toro. Wat ben je in godsnaam van plan, Kojima? Je hebt in ieder geval deze welverdiende eerste plaats verkregen in onze top vijf beste game onthullingen van 2016.

Populair Nieuws