Top 10 beste kinderfilms 2017 - Alleen voor de kleintjes?

  We zijn bijna aangekomen bij het eind van het jaar. Er waren niet alleen veel goede films voor volwassenen te zien, ook voor kinderen was er genoeg kijkvermaak. Alhoewel sommige films in deze lijst natuurlijk ook gewoon gekeken kunnen worden door volwassenen. Wij hebben een lijst gemaakt met de beste kinderfilms 2017.

  10. Olaf’s Frozen Avontuur

  Mocht je kinderen kennen die niet kunnen stoppen met het denken aan Frozen, dan is Olaf’s Frozen Adventure perfect. De korte film duurt 22 minuten en is een speciale film voor kerst.

  Het verhaal van de film gaat over Anna en Elsa die geen tradities hebben met kerst. Olaf, de sneeuwpop, besluit om hier iets aan te veranderen en gaat bij mensen in het dorp langs om ideeën op te doen. Door de sfeer is deze film perfect te kijken met de familie, zeker in de winter.

  9. My Little Pony: De Film

  Van de winter in Frozen gaan we naar een juist heel warme en kleurrijke wereld. Het verhaal van My Little Pony: De Film speelt zich af in het dorpje Ponyville. Eerst is er regenboog en zonneschijn, maar wanneer er een donkere kracht over het dorp heen valt moet de Mane 6 die zien te stoppen.

  Tijdens de film komen de pony’s nieuwe vrienden tegen en moeten ze spannende uitdagingen aangaan. Een film in de lijst beste kinderfilms 2017 waar de pony liefhebbers van zullen genieten.

  8. De LEGO Ninjago Film

  Een groep beginnende ninja’s worden door een grote meester getraind. Zij moeten namelijk de Ninjago stad beschermen tegen de krijgsheer Garmadon. Een van die beginnende ninja’s is Lloyd, een outcast. Niemand vindt Lloyd aardig vanwege het feit dat Garmadon zijn vader is.

  Samen met zijn vrienden probeert Lloyd zijn vader te stoppen. Hier speelt Meester Wu ook een grote rol bij. De trainingen gaan niet altijd vloeiend, dit zorgt voor humor door de hele film heen.

  Als de kids na de film geen genoeg kunnen krijgen van Ninjago, dan is er ook nog de game van de film.

  7. Pokémon de Film: Ik Kies Jou

  Wanneer Ash Ketchum tien jaar oud wordt, mag hij Pokémon-trainer worden. De avonturen van Ash beginnen wanneer hij zijn eerste Pokémon ontvangt van professor Oak. Tijdens Pokémon de Film: Ik Kies Jou beleven we de ontmoeting tussen Ash en Pikachu.

  Het emotionele verhaal brengt de band tussen twee personages aan het licht en benadrukt het belang van vriendschap. Iedereen zou deze film een kans moeten geven, ook de jongere generaties die wellicht niet opgegroeid zijn met de originele Pokémon series. Daarom staat deze film ook in de lijst beste kinderfilms 2017.

  Momenteel staat er al een vervolg van deze film in de planning.

  6. Ferdinand

  Een stier hoeft niet altijd agressief te zijn, dat laat de film Ferdinand zien. De gigantische stier in deze film heeft namelijk een groot hart. Wanneer hij wordt gezien als een gevaarlijk beest, wordt hij gevangen en meegenomen van zijn huis. Hij is vastbesloten om terug te keren en verzameld een groep om op avontuur te gaan.

  Ferdinand draagt een belangrijke boodschap met zich mee over het onder andere oplossen van problemen zonder geweld. Om dat te doen werkt de stier slim met zijn andere vrienden, maar combineert dat ook met humor. Hierdoor is de film zeker aan te raden voor jonge kinderen aangezien het een belangrijke les leert.

  5. Cars 3

  Vergeleken met andere Cars films geeft het derde deel in de filmreeks toch een iets ander gevoel. De film heeft nog dezelfde humor, maar neemt een meer emotionele wending. Dit deel gaat namelijk over het oud worden en je functie overdragen aan opvolgers.

  Maar dit bederft niet de pret die we gewend zijn van Cars films. Er worden namelijk nieuwe personages geïntroduceerd en Bliksem McQueen probeert nog één keer om zichzelf te bewijzen op de racebaan.

  Ook van Cars 3 is een game gemaakt, welke een verrassend goede arcade racer opleverde.

  4. Verschrikkelijke Ikke 3

  Het verhaal van Verschrikkelijke Ikke 3 draait voornamelijk om Gru. Hij heeft namelijk zijn tweelingbroer Dru na een lange tijd weer ontmoet. Zijn doel is om nog één keer een team te vormen voor een criminele opdracht.

  De stemacteur van Gru is zowel die van Dru en zal er zeker in slagen om kinderen tijdens de film aan het lachen te maken. Natuurlijk kunnen we ook die minions niet vergeten waar kinderen zo dol op zijn. Tel dat samen en deze film moest in de lijst beste kinderfilms 2017 staan.

  3. De LEGO Batman Film

  In de LEGO Batman film adopteert Bruce Wayne per ongeluk Robin, een wees. Wanneer de Joker Gotham City over probeert te nemen met zijn team van slechteriken, moet Batman samenwerken met Robin om zijn grootste vijanden te verslaan.

  Het plot van de film hebben we al eerder voorbij zien komen, maar nu er een draai aan zit met LEGO is het voor jongere kinderen ook hilarisch om naar te kijken.

  Meer over deze film lees je in onze uitgebreide LEGO Batman review.

  2. Paddington 2

  Deze knuffelbeer kennen wij natuurlijk allemaal van de Paddington serie die vroeger te zien was op tv. Na de eerste Paddington film in 2014 heeft het dit jaar een gevolg gekregen. In dit nieuwe deel leeft Paddington gelukkig in het huis van de familie Brown.

  Wanneer Paddington het perfecte cadeau voor tante Lucy heeft gekocht, wordt het boek gestolen. Nu is het aan Paddington en de familie Brown om te achterhalen wie het boek heeft gestolen. Deze lichte film heeft een vrolijke sfeer, maar toch mysterieus vanwege het gestolen boek.

  1. Coco

  Coco heeft een welverdiende nummer één plek weten te behalen in onze lijst. De film heeft in totaal 43 nominaties gekregen waaronder voor twee Golden Globes. Coco heeft in totaal 25 awards gewonnen.

  Het verhaal van Coco speelt zich af in Mexico. Het hoofdpersonage Miguel heeft altijd al het gevoel gehad dat hij anders is dan de rest van zijn familie. Op magische wijze komt hij terecht bij de kant van zijn familie die eigenlijk overleden is. Hier moedigt iedereen hem aan om zijn droom te volgen, het maken van muziek.

  Dit was ons overzicht met beste kinderfilms 2017. Hebben we een goede titel gemist van dit jaar? Laat het dan zeker weten in de reacties!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.