Top 10 beste horror series op Netflix

  Horror komt in verschillende soorten en maten. Horror weet angst aan te jagen, maar kan ook een lach op je gezicht toveren met het subgenre horror/komedie. Alles wat met horror te maken heeft is op deze lijst aanwezig. Dit zijn de tien beste horror series op Netflix!

  10. Slasher

  We trappen onze lijst van beste horror series op Netflix af met Slasher. De naam van deze serie spreekt voor zich, maak je borst nat om mensen vermoord te zien worden met verschillende wapens!

  In het eerste seizoen van Slasher volgen we Sarah Bennett (Katie McGrath), die terugkeert naar haar geboorteplaats Waterbury om in het huis van haar overleden ouders te gaan wonen. Al snel wordt het plaatsje geteisterd door verschillende moorden, die allemaal gepleegd lijken te worden door iemand onder de naam: The Executioner. Zal Sarah de identiteit van deze moordenaar weten te ontmaskeren?

  De serie Slasher is precies wat de titel suggereert, een heerlijke slasher. Dit is een subgenre binnen horror wat draait om psychopatische moordenaars, veel bloed en met behulp van verschillende wapens lekker hakken op slachtoffers. Zien hoe mensen het loodje leggen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

  Helsing S1 Productions/Syfy

  9. Van Helsing

  In onze lijst van beste horror series op Netflix is Van Helsing een bekende naam. Zo is er eerder een filmadaptatie verschenen met Hugh Jackman in de hoofdrol en is de Van Helsing naam opgedoken in verschillende Dracula films.

  Ook de Van Helsing serie gaat niet over de bekende man, Abraham Van Helsing, zelf. Het hoofdpersonage uit de serie is namelijk een afstammeling van Abraham, genaamd Vanessa Van Helsing (Kelly Overton). Wanneer de vrouwelijke jager weer tot leven wordt geroepen komt ze erachter dat vampieren de wereld hebben overgenomen. Het is aan Vanessa om haar unieke krachten te gebruiken en zo vampieren terug te veranderen in mensen.

  De eerste twee seizoenen van de serie zijn op Netflix te vinden. Een derde seizoen is al officieel in de maak, dus de avonturen van Van Helsing houden niet op!

  Syfy

  8. Z Nation

  Zoals eerder gezegd zal onze lijst van beste horror series op Netflix ook subgenres bevatten. Z Nation valt zeker onder een subgenre, namelijk horror/komedie. En juist daarom is dit een serie die van harte is aan te raden.

  Z Nation speelt zich af tijdens de zombie apocalypse en een groep helden moet een overlevende van het virus proberen te transporteren van punt A naar punt B. Een simpel verhaal, maar voor diepzinnigheid moet je ergens anders wezen. Z Nation is puur genieten geblazen! Denk aan The Walking Dead, maar dan met komedie en oneliners toegevoegd.

  Wordt alle drama je te veel in The Walking Dead? Kijk dan naar Z Nation voor een dosis vermakelijk zombie actie en hilarische momenten.

  Netflix

  7. Hemlock Grove

  In onze lijst van beste horror series op Netflix is ook een actrice van eigen bodem aanwezig. Famke Janssen speelt namelijk een van de hoofdrollen in Hemlock Grove.

  We volgen verschillende leden van de Godfrey familie, waaronder Roman Godfrey (Bill Skarsgård) en Olivia Godfrey (Famke Janssen). Deze serie zit vol horror, mysterie en duistere geheimen. Het gaat om het stadje Hemlock Grove, waar veel geruchten plaatsvinden wat betreft moorden. Weerwolven, vampieren of een gestoorde moordenaar, wat is hier aan de hand?

  Bloederig en met genoeg onverwachte wendingen weet Hemlock Grove een stad te zijn die een bezoekje waard is.

  MTV

  6. Scream: the series

  In onze lijst van beste horror series op Netflix komen we wederom een bekende naam tegen. De Scream films zijn razend populair en nu is er ook een tv-serie verschenen gebaseerd op de franchise.

  Het verhaal van de Scream serie is niet enorm ingewikkeld. Een groep tieners probeert te overleven en uit de klauwen te blijven van een mysterieuze moordenaar in een masker. Emma Duval (Willa Fitzgerald) lijkt de grootste obsessie te zijn van deze moordenaar, maar wie zit er achter het masker?

  Heb je genoten van de Scream films, dan zal deze tv-serie je niet teleurstellen. Laat je verrassen door de moordenaar uit het plaatsje Lakewood.

  Showtime

  5. Penny Dreadful

  Denk je eens in: allerlei grote namen uit de geschiedenis van horror komen samen op het scherm. Dit werd mogelijk gemaakt in Penny Dreadful. Binnen onze lijst van horror series op Netflix is dit dan ook een unicum.

  Ontmoet klassieke personages die allemaal wel een connectie hebben met het horrorgenre. Zo zien we in Penny Dreadful onder andere Dorian Grey, Victor Frankenstein en Abraham Van Helsing voorbijkomen. De familie van de laatstgenoemde man wist ook een plek op deze lijst te bemachtigen.

  Al deze unieke persoonlijkheden komen samen om bovennatuurlijke incidenten op te sporen in het Victoriaanse tijdperk in London (1891). Welk onheil ligt op de loer?

  Starz Entertainment, LLC

  4. Ash vs Evil Dead

  Ash (Bruce Campbell) is natuurlijk het hoofdpersonage uit de Evil Dead franchise. Met de film Army of Darkness (1992) kwam de originele filmserie tot zijn eind, totdat er een reboot verscheen van Evil Dead in 2013. Ondanks deze reboot wilden fans toch meer zien van Bruce Campbell in zijn iconische rol als Ash, en dat kregen ze!

  Ash vs Evil Dead is het vervolg op de oorspronkelijke drie films. Al dertig jaar leeft Ash een rustig leventje en is het kwaad ondergedoken, maar een dodelijk plaag komt tevoorschijn en Ash is misschien de enige hoop van de mensheid. Net als Evil Dead 2 en Army of Darkness zit ook deze serie boordevol humor en hilarische momenten. Ook de bekende catchphrase van Ash maakt zijn terugkeer: "Groovy".

  Ash vs Evil Dead is de perfecte combinatie van avontuur, spanning en een dosis humor. Laat de doden maar komen!

  A&E Networks, LLC

  3. Bates Motel

  Het lijkt erop dat oude franchises terugkeren in onze lijst van beste horror series op Netflix. Eerder zagen wij al Evil Dead terugkeren door middel van een tv-serie, en de wereld van Alfred Hitchcock's Psycho (1960) zal hetzelfde lot ondergaan.

  Het verschil tussen de twee series: Ash vs Evil Dead is een vervolg op de oorspronkelijke films, maar Bates Motel speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Psycho. We volgen Norman Bates (Freddie Highmore) in zijn jongere jaren en zien hoe hij langzaam zijn verstand begint te verliezen. Ook de merkwaardige relatie tussen Norman en zijn moeder, Norma Bates (Vera Farmiga) staat centraal.

  Bates Motel biedt een fascinerende kijk in het hoofd van een jonge Norman Bates. Het vierde seizoen is recent op Netflix gelanceerd. De perfecte kans om te bingewatchen!

  NBCUniversal Media, LLC

  2. Hannibal

  Wie kent dit iconische personage niet? Acteur Anthony Hopkins kan niet genoeg lof krijgen voor zijn vertoning als Hannibal Lecter in drie verschillende films. Een nieuwe acteur vinden om deze rol op zich te nemen in een serie is geen gemakkelijke taak. Mads Mikkelsen staat nu op de voorgrond, en wederom is het bingo!

  Mikkelsen weet zichzelf net als Hopkins helemaal om te toveren tot Hannibal Lecter. Vriendelijk, soms zelfs charmant, maar altijd met een onheilspellende blik in zijn ogen blijft Hannibal the Cannibal onvoorspelbaar. In de Hannibal serie zien we de band ontstaan tussen Hannibal (Mads Mikkelsen) en Will Graham (Hugh Dancy). Graham heeft een fascinatie voor seriemoordenaars en krijgt hulp van Lecter met het oplossen van zaken. Niet wetende dat zijn eigen mentor veel van deze moorden heeft gepleegd.

  Hannibal de serie weet respectvol met het materiaal om te gaan en bouwt zorgvuldig op tot verrassende ontknopingen en choquerende momenten. Deze serie is absoluut het proeven waard.

  1. American Horror Story

  We sluiten onze lijst van beste horror series op Netflix af met American Horror Story. Een van de belangrijkste aspecten van deze serie is dat elk seizoen een ander verhaal is dat zelfstandig gekeken kan worden. Zo zit er voor elke kijker wel een seizoen bij met een onderwerp dat kan aanspreken!

  Een psychiatrische inrichting, een school met heksen of een circus vol met aparte persoonlijkheden. De verhalen van American Horror Story zijn allemaal uniek. Desondanks komen soms wel dezelfde gezichten voorbij. Zo zijn Sarah Paulson, Evan Peters en Lily Rabe bijna in elk seizoen te zien, maar dan wel als compleet andere personages.

  American Horror Story is een serie waar iedereen van kan genieten. Er zijn nu zes seizoenen van American Horror Story beschikbaar op Netflix. Zoek een seizoen uit met een onderwerp dat je aanspreekt en begin met kijken!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.