5 Crime solvers aanraders - Elke moord weer een feestje!

Article
zaterdag, 24 maart 2018 om 14:03
xgn google image
De politie op de been volgen tijdens het ontrafelen van een moordmysterie. Door de jaren heen zijn er genoeg goede series verschenen waarin dat gebeurt en ook dit jaar zal er weer eentje verschijnen (Take Two). Om je alvast in de stemming te krijgen, hebben we 5 crime solvers aanraders voor je op een rijtje gezet!

Castle

Een schrijver wiens boeken de inspiratie zijn voor een moordenaar. Zo komt Richard Castle (gespeeld door Nathan Fillion) in aanraking met detective Kate Beckett (gespeeld door Stana Katic). Tegen haar zin in wordt de detective gedwongen samen te werken met Castle en samen lossen ze moorden op.
Halverwege 2016 kwam de serie tot een abrupt einde. Tegenvallende kijkcijfers in de laatste twee seizoenen en het niet verlengen van de contracten van een aantal castleden, zorgden voor negatieve reacties bij fans. Uiteindelijk werd dan ook besloten de seizoensfinale van het achtste seizoen tot eindpunt van de serie om te buigen. Deze humoristische en toch spannende serie mag dan ook niet ontbreken in de lijst met 5 crime solvers aanraders!
128259

Hawaii Five-0

Zelfs het tropische paradijs Hawaii is niet veilig voor moordpartijen. Sterker nog, in de serie Hawaii Five-0 gaat er elke aflevering minstens één persoon op een gruwelijke wijze dood. Aan het Five-0 team om te achterhalen wie het op zijn (of haar) geweten heeft, waarom die het heeft gedaan en natuurlijk om de persoon zo snel mogelijk van de straat te halen.
De serie is een remake van het programma uit de jaren zestig. Ook toen was het eiland het toneel van een politie-eenheid die achter moordenaars en anders gespuis aanging. Sinds 2010 is het programma weer op de buis en zitten we inmiddels in het achtste seizoen. Sommige originele castleden zijn inmiddels vertrokken (twee grote namen vanwege onenigheid over het salaris), maar de strekking van misdaad oplossen is nog steeds aanwezig.
128260

CSI

Onder begeleiding van The Who begint vrijwel elke aflevering van CSI, CSI: New York en CSI: Miami met het vinden van een lijk. Aan het team van het forensische lab om meer te weten te komen over het slachtoffer en op die manier te achterhalen wie er verantwoordelijk is. Met zo nu en dan een seriemoordenaar of persoonlijke problemen in het team in de mix, zijn alle drie de CSI’s goede aanvulling voor de 5 crime solvers aanraders.
Geen van de series loopt nu nog, maar alle drie kenden een flinke hoeveelheid seizoenen. Crime Scene Investigation, waar het allemaal mee begon, stopte in 2015 na vijftien jaar. Inmiddels was vrijwel het volledige originele team vervangen, maar bleef het oplossen van misdaad in Las Vegas nog steeds de top prioriteit. Met uitstapjes naar andere CSI’s waren cross-overs ook zo nu en dan te zien.
CSI Miami en CSI New York gebruikten hetzelfde recept van misdaad oplossen, maar deden dat in andere gebieden van Amerika. Van het zonnige Miami tot het grauwe New York. Eén ding hebben ze wel allemaal gemeen: vrijwel alle afleveringen van de drie series werden gewoon in Los Angeles opgenomen.
128261

NCIS

De dood van normale burgers is een zaak voor de CSI, maar de dood van legerpersoneel in Amerika wordt onderzocht door NCIS. Onder leiding van Leroy Jethro Gibbs gaat zijn team op onderzoek om de schuldige te vinden en voor het gerecht te krijgen.
Ook NCIS kent een tweetal spin-offs, namelijk NCIS New Orleans en NCIS: LA. Heel af en toe is er een cross-over tussen de series, maar over het algemeen blijven de teams redelijk in hun eigen gebied. Met terroristen, moordenaars en ander gespuis, zijn hun werkgebieden al gevaarlijk genoeg. De speurtochten van NCIS kunnen dan ook niet ontbreken in deze lijst met 5 crime solvers aanraders.
128262

Lucifer

Een vreemde eend in de bijt in vergelijking met de rest in deze 5 crime solvers aanraders is Lucifer. Net als in Castle kent de serie een vreemd duo dat samen misdaden oplost, maar in dit geval gaat het niet om twee mensen. Want zoals de naam al doet vermoeden, draait Lucifer om de duivel in eigen persoon.
Wat begon als vakantie op aarde, is ondertussen uitgelopen naar een meer permanent bezoekje aan onze bol. De duivel (Lucifer Morningstar, gespeeld door Tom Ellis) heeft besloten de hel onbeheerd achter te laten en het er van te nemen op aarde. Om zich niet te vervelen, werkt hij samen met detective Chloe Decker om moorden op te lossen. Uiteraard komen zijn duivelse trucjes zo nu en dan goed van pas en is het slechts een kwestie van tijd voordat ook engelen zich gaan bemoeien met zijn escapades.
Met vooral flink veel humor, een tikkeltje drama en verder veel mysterie, is Lucifer zeker een serie die niet kan ontbreken in deze lijst met 5 crime solvers aanraders. Geen standaard duo, wel eentje dat goed werkt. En daar gaat het uiteindelijk om!

Welke Crime solvers aanraders zou jij anderen meegeven?

Met flink wat moordseries op TV, is er voldoende om uit te kiezen voor de speurneuzen. Wat zijn jullie favoriete moordonderzoekers en welke series zou jij anderen echt aanraden om te kijken? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties