Top 10 beste first person shooters 2017 - Tekeergaan als Rambo

  We konden er weer flink op los knallen dit jaar met een hoop geweldige titels. Om ervoor te zorgen dat je niks gemist hebt, benoemen wij de beste first person shooters van 2017. Nu maar hopen dat volgend jaar ook zo’n succes gaat worden!

  10. Farpoint (VR)

  Tijdens een missie om een speciale stralingsgolf dichtbij Jupiter te onderzoeken, gaat het allemaal fout in Farpoint. Door een grote explosie schieten de twee hoofdpersonages van het spel naar een onbekende planeet.

  Spelers moeten op de planeet zien te overleven en een manier vinden om te ontsnappen. De omgeving van de planeet ziet er grafisch geweldig uit. Farpoint is tevens te spelen in co-op, maar je kunt de game ook in je eentje helemaal voltooien.

  9. Bulletstorm: Full Clip Edition

  De Full Clip Edition van Bulletstorm is een verbeterde versie van het spel dat in 2011 uitkwam. De game bevat betere graphics en enkele nieuwe features.

  Bulletstorm: Full Clip Edition is een goede kans om een toffe game te spelen, mocht je deze originele shooter van de laatste generatie hebben gemist. Bulletstorm schotelt je over de top actie voor die elke liefhebber van shooters aan zal spreken. Zeker een aanrader dus!

  8. Prey

  In Prey duik je als speler de toekomst in, waar het hoofdpersonage een proefpersoon blijkt te zijn. Dit speelt zich allemaal af op het ruimtestation Talos 1, dat overspoeld wordt met wezens die de Typhon genoemd worden.

  Tijdens het spel komt de speler andere slachtoffers tegen die missies aanbieden. Er is dus genoeg te doen in Prey. Hierdoor bevelen wij Prey zeker aan als je van actie en een beetje thriller houdt.

  7. PlayerUnknown’s Battlegrounds

  Natuurlijk kan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) niet ontbreken in onze lijst met beste first person shooters van 2017. Er wordt nog genoeg aangepast aan de game, maar dat neemt niet weg van het feit dat dit spel veel potentie heeft.

  Door middel van feedback van de community worden er aanpassingen gemaakt aan de game. De recent toegevoegde nieuwe arena is daar een goed voorbeeld van. Het is het zeker waard op PUBG een kans te geven!

  6. DOOM VFR

  DOOM kwam in 2016 al uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Inmiddels heeft de game ook haar debuut gemaakt op de Nintendo Switch en als Virtual Reality spel. Demons knallen met je Xbox of PlayStation controller klinkt vet, maar in VR is het natuurlijk nóg echter en spannender.

  Dit enkeltje Hel voelt nog spannender dan voorheen en de spanning is om te snijden als je belaagd wordt door de vele vijandelijke beesten. DOOM VFR is een aanrader voor elke VR-liefhebber en hoort daarom bij de beste first person shooters van het jaar thuis. Wil je nog meer te weten komen over dit spel? Lees dan onze DOOM VFR review.

  5. Mass Effect: Andromeda

  Mass Effect Andromeda is het vierde deel in de Mass Effect serie en belooft een grote game vol actie. Er is genoeg te verkennen en het spel bevat prachtige omgevingen. De mens heeft een nieuw thuis nodig en jij bent de uitverkorene om die zware taak te volbrengen. Stel je team samen en ga op avontuur!

  Heb je geen zin om alleen op pad te gaan, dan kun je ook losgaan in de online co-op modus. Hierin vecht je tegen hordes van bekende vijanden, om uiteindelijk een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Enorm veel content dus om mee te stoeien. Lees onze Mass Effect: Andromeda review voor alle details van de game.

  4. Star Wars Battlefront 2

  Vrijwel iedereen verwachtte veel van deze shooter. Spelers kunnen in een chaotische multiplayer modus iedereen aan flarden schieten en weer even tot rust komen met de singleplayer content.

  Vanwege het gebruik van microtransacties en een toch iets wat teleurstellende campaign maar de geweldige multiplayer heeft Star Wars Battlefront 2 de vierde plek gekregen. In onze Star Wars Battlefront 2 review kun je alles lezen over onze blik op het spel.

  3. Wolfenstein 2 The New Colossus

  Nazi’s neerknallen met vette wapens terwijl je het hoofdpersonage in een goed verhaal speelt, dat is Wolfenstein 2 in een notendop. Spelers kruipen in de huid van BJ Blazkowicz. Met een groep verzetsstrijders vecht je tegen de nazi’s om ze uit een bezet Amerika te drijven in een alternatieve tijdlijn.

  MachineGames heeft solide game afgeleverd met een tof verhaal, leuke uitdagingen en knallende gevechten. Bovendien spat alle actie van je scherm met prachtige graphics. Een ieder die een verhalende shooter wel ziet zitten, moet Wolfenstein 2 zeker weten op zijn lijstje zetten.

  2. Destiny 2

  Natuurlijk was de nieuwe Destiny een grote klapper dit jaar. Destiny 2 is het vervolg op de originele Destiny en vertelt het verhaal over de ondergang van de Traveler. Spelers kunnen de campagne modus spelen, met vrienden op avontuur gaan in de vele strikes en raid of je zoekt de confrontatie op met andere spelers in de Crucible.

  Vanwege onze goede review, maar ook het algehele solide pakket dat Activision hier heeft afgeleverd, heeft Destiny 2 de tweede plek behaald in onze lijst met beste first person shooters van 2017.

  1. Call of Duty: WW2

  Na kritiek over jetpacks en futuristische settings besloot Sledgehammer Games om de nieuwste Call of Duty weer terug te nemen naar het verleden. Call of Duty WW2 speelt zich namelijk af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  De oorlog is naast de wapens ook terug te zien in de maps. Zo hebben verschillende maps bunkers en loopgraven. Samen met een nieuwe Zombies modus en enkele nieuwe multiplayer modi hoef je je nooit te vervelen met deze toffe shooter. Verlangde je, net zoals iedereen, naar de ouderwetse Call of Duty, dan moet je WW2 zeker een kans geven.

  Top 10 beste first person shooters van 2017 - Welke is jouw favoriet?

  Dit zijn volgens ons de tien beste first person shooters van het jaar. Welke titel mis jij nog in dit rijtje? Laat het zeker weten in een reactie onderaan het artikel!

  Farpoint

  Verkijgbaar vanaf 17 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.