Top 10 beste films voor maart 2017 - Genoeg knallers!

  Het is grauw, grijs, regenachtig én vakantie in Nederland! De maand maart staat voor de deur en de bioscoop vult zich met sterke blockbusters. De perfecte gelegenheid dus om een filmpje te pakken. Maar wanneer je er even niet uit komt hebben wij de Top 10 beste films voor maart 2017 op een rijtje gezet!

  Logan – 2 maart

  Amerika is vol lof over de derde en laatste film uit het Wolverine universum. De recensies van Logan beloven een film die van hetzelfde kaliber is als The Dark Knight, die in 2008 de hartjes van filmliefhebbers stal. Al eerder deze week verscheen onze review van Logan op XGN en volgens ons kan dit zelfs een van de beste films van 2017 worden. Nederland kan al bijna genieten van dit spektakel, want op 2 maart verschijnt Logan in de bioscoop.

  Het verhaal gaat over de laatste dagen van X-men held Wolverine, oftewel Logan (Hugh Jackman). Achtervolgd door zijn nalatenschap probeert Logan een zieke professor X te redden en zijn verleden te verbergen. Dit wordt aanzienlijk moeilijk wanneer een nieuwe mutant om de hoek komt kijken. Logan luidt de maand maart goed in met deze veelbelovende titel.

  Tuintje in mijn Hart – 2 maart

  De Nederlandse Industrie is weer een film rijker! Dit keer speelt het zich niet af in Toscane of op Ibiza, maar in het warme Suriname. Axel (Leo Alkemade) is een Surinamer die al ruim 20 jaar in Nederland woont. Hij eet stamppot, is gewend aan de regen en gebruikt zelfs een bonuskaart.

  Samen met zijn vrouw Victoria (Fockeline Ouwerkerk) leeft hij een prima leven in het koude kikkerlandje. Tot zijn moeder (Beppie Melissen) de familie iets belangrijks wil vertellen. Samen met zijn vrouw en haar zus (Sanne Vogel) vertrekken ze met gemengde gevoelens terug naar Suriname. En hoewel het Kerstdiner een echt familiemoment had moeten zijn explodeert de situatie als zijn broer (Edwin Jonker) hem een vervelend verhaal vertelt.

  We volgen een achtbaan van emoties en avonturen gepaard met wat Surinaamse zonnestraaltjes. Maar of de Surinaamse cultuur de familie weer bij elkaar weet te brengen moet nog maar blijken.

  Kong: Skull Island – 9 maart

  Al snel na het drama van Logan verschijnt een nog gevreesder monster dan the Wolverine. Kong: Skull Island speelt zich af in de jaren 70, tijdens een expeditie naar een onbewoond eiland. Dit eiland is wel degelijk bewoond door bijzondere wezens, inclusief de koning van het eiland: Kong. De bekende formule wordt opnieuw uitgebracht in een nieuw jasje.

  Samen met Captain Jason Conrad (Tom Hiddleston) reist Mason Weaver (Brie Larson) af naar Skull Island op zoek naar het ontstaan van de supersoort. Bij een film als deze hoef je geen hoogwaardig literair werk te verwachten, maar een actiefilm bomvol met spanning. Heerlijk dus wanneer je even uit de dagelijkse sleur wilt raken. Met name de fans van de gigantische aap zullen smullen van Kong: Skull Island.

  Hidden Figures – 9 maart

  De film is al een geringe tijd in Amerika te zien. Gelukkig hoeven wij Nederlanders niet langer meer te wachten, want in maart verschijnt Hidden Figures op het witte doek. Helaas greep het waargebeurde verhaal afgelopen maand net naast de Oscars, maar het is zeker een bioscoop bezoekje waard!

  Het nog onbekende verhaal volgt drie ontzettend sterke Afro-Amerikaanse vrouwen (Octavia Spencer, Janelle Monáe, Taraji P. Henson) die werk verrichten voor NASA. Ondanks de vele tegenslagen gebaseerd op ras en geslacht bleven de vrouwen groot dromen. Het resulteerde in een van de grootste operaties ooit: de lancering van John Glenn in de ruimte. Een knappe prestatie die de geschiedenis veel goeds bracht wordt eindelijk groots verteld.

  Gold – 16 maart

  Oscarwinner Matthew McConaughey kruipt in de huid van Kenny Wells. Het is een waargebeurd verhaal en de zakenman in kwestie heeft dringend geld en succes nodig. Samen met Michael Acosta (Edgar Ramírez) gaat hij op zoek in de Indonesische jungle in de hoop goud te vinden. Het gaat niet zonder slag of stoot en na maanden van tegenspoed ontdekken de twee avonturiers iets ongelofelijks: de grootste goud plek ter wereld.

  Wells en Acosta keren terug als miljarden en worden gezien als de supersterren van Wall Street. Ze leven als goden en verslinden vrouwen, feestjes en flessen alcohol. Maar natuurlijk gaat succes gepaard met argwaan en jaloezie van anderen die er alles aan doen beide mannen neer te halen. Maakt geld echt gelukkig?

  Power Rangers – 23 maart

  De Power Rangers zijn terug! Deze derde bioscoopfilm dient als een reboot én hoopt opnieuw leven te blazen in de vijf bekende superhelden. We volgen 5 gewone tieners uit het stadje Angels Grove. De wereld staat op het punt om vernietigd te worden door iets buitenaards.

  Wanneer alles fout dreigt te gaan brengt het lot de tieners samen. Het duurt niet lang voor ze er achter komen dat alleen zij de planeet kunnen redden. Maar dit is makkelijk gezegd dan gedaan. Lukt het de tieners op tijd hun eigen problemen te overwinnen en hun krachten te bundelen?

  Life – 23 maart

  Ryan Reynolds én Jake Gyllenhaal samen in één belooft veel goeds! In deze sci-fi horror volgen we zes bemanningsleden die op het punt staan een belangrijke ontdekking te doen. Het speelt zich af in de ruimte en focust zich op het onderzoeken van buitenaards leven.

  Wanneer blijkt dat er leven naast onze planeet mogelijk is start de bemanning een onderzoek. Al snel blijkt dat de reeds ontdekte buitenaardse vorm intelligenter is dan verwacht en ontstaat er gevaar. Lukt het de bemanning om slimmer te zijn en veiligheid te zoeken?

  Chips – 23 maart

  Naast de actie en serieusheid die de maand maart ons biedt verschijnt gelukkig ook nog een heerlijke komedie. Jon Baker (Dax Shephard) en Frank Ponch (Michael Peña) zijn lid geworden van de California Highway Patrol (CHP). Baker is een professionele motorrijder die er alles aan doet zijn leven weer op de rit te krijgen. Ponch daarentegen is een arrogante undercoveragent die een overval onderzoekt waarvan de dader iemand binnen het CHP moet zijn.

  De harde professional en de onervaren beginner worden aan elkaar gekoppeld, maar de twee kunnen elkaar niet uitstaan. Samenwerken als team is daarom makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met de motorvaardigheden van Baker en de hersenen van Ponch lukt het ze misschien het kwaad te bestrijden... Mits ze elkaar niet iets aandoen natuurlijk.

  Beauty and the Beast – 29 maart

  Kom erbij. Kom erbij zet je zorgen maar opzij! Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver, want Disney brengt in de maand maart opnieuw klassiek sprookje tot leven. En op 29 maart ben jij uitgenodigd!

  Zoals Disney een tijd geleden al aankondigde zullen er vele klassiekers omgetoverd worden tot live action versies. Na de flop van Cinderella liet The Jungle Book onze kinderhartjes sneller kloppen. En de trailers van Beauty and the Beast laten onze verwachtingen stijgen.

  We volgen het bekende sprookje waarin Belle (Emma Watson) gevangen wordt genomen door het gevreesde beest (Dan Stevens) in het betoverde kasteel waar de kopjes zingen en de kast praat. Gaande weg leert Belle verder te kijken dan het uiterlijk en ontstaat er iets moois. Maar niet iedereen is het hier mee eens...

  Wil je eerst nog jezelf vergapen aan het klassieke animatiewerk wees dan niet getreurd. Netflix maakt in de maand maart het sprookje beschikbaar.

  Ghost in the Shell – 30 maart

  Ghost in the Shell is een Japanse sciencefictionmanga die al meerdere animatiefilms en series deed inspireren. Het succes van deze manga bleek zelfs zo groot dat het invloed heeft gehad op films zoals The Matrix. Deze maand verschijnt er eindelijk een live action versie in de bioscopen. En met niemand minder dan Scarlett Johansson in hoofdrol!

  Johansson kruipt in de rol van Major. Ze lijkt veel op de mens maar is in werkelijkheid een combinatie tussen mens en een robot. Haar kwaliteiten worden gebruikt voor speciale eenheden die gevaarlijke criminele uitschakelen en heeft de leiding over Section 9. Maar wat als je er achter komt dat alles niet is wat het lijkt?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.