Top 10 beste films februari 2018 - Wat biedt deze 'Oscarmaand' ons?

  Pathébioscopen en Net5 organiseren deze maand de Oscarmaand. Tijdens deze maand worden er een hoop films uit de oude doos gehaald die ooit een Oscar ontvingen. Maar wist je dat er ook nieuwe Oscarwaardige films in de bioscoop draaien. Lees er meer over in de beste films februari.

  Patser 1 februari

  In Patser maken we kennis met vier vrienden die ondertussen het criminele circuit volledig kennen. De Antwerpse drugsdealers hebben grootse plannen met verkopen van cocaïne. Het verlangen naar geld neemt steeds meer toe, tot aan het punt dat één van de patsers besluit dat alle winst voor hem alleen moet zijn. Het stijgt hem zodanig naar het hoofd dat hij de cokedeal saboteert om zelf met de buit weg te kunnen gaan.

  Dan pakt het plan anders uit dan verwacht. Er ontstaat een heuse drugsoorlog tussen de egoïstische drugsdealer, een Amerikaanse druglord en de kartelvorming van Colombia. Het is zeker dat de dealer moet vrezen voor zijn leven.

  Patser is het filmdebuut van rapper Ali B. Hij neemt de rol van de grote drugsbaas op zich. Eerder maakte de film zijn debuut al in ons buurland België. Hier gingen al ruim 82.000 naar de bioscoop om deze film te bekijken. Gaat Nederland dit overtreffen?

  The Post 1 februari

  The Post is een dramafilm rondom de onthulling van geheime documenten die de Vietnam-oorlog vastleggen. In dit document staan dingen die het daglicht misschien niet kunnen verdragen. Voormalig defensie analist Daniel Ellsberg komt erachter dat het Amerikaanse volk niet de waarheid te horen krijgt en krijgt dan ook de keuze om alles te openbaren. Ondertussen zit The Washing Post ook bovenop het nieuws om alles direct te kunnen publiceren.

  De film is gemaakt door Steven Spielberg. Deze regisseur werkte eerder aan verschillende bekende films waaronder onder andere Indiana Jones and the Temple of Doom , Schindler's List en E.T. the Extra-Terrestrial. Steven Spielberg heeft in het verleden aangetoond erg goede films te maken, en scoort ook nu een plek in deze lijst.

  Fifty Shades Freed 8 februari

  Je houdt ervan of je verafschuwt ze. Na de release van het succesvolle Fifty Shades of Grey, welke wij enigszins vergeleken met softporn, verscheen al snel Fifty Shades Darker. Ook deze film was een succes doordat een grote massa aan bezoekers speciaal voor deze film naar de bioscoop gingen. Nu verschijnt alweer de volgende film, Fifty Shades Free, om je wederom van een heleboel hete scènes te voorzien.

  Wederom wakkert Fifty Shades Freed de discussie aan hoe dicht de film ligt op porno. Ondertussen maken we mee hoe het huwelijk van de Mr.Greys onder druk komt te staan. Kunnen Christian en Ana nog wel genieten van hun luxe leventje?

  The Florida Project 8 februari

  In The Florida Project volgen we de zesjarige Moonee. Dit meisje is op zomervakantie in een motel in Kissimmee, Florida. De ouders van het meisje hebben tijdens deze zomervakantie daarentegen andere plannen. Zo probeert de moeder op verschillende manieren toch wat bij te kunnen verdienen omdat ze financieel maar erg lastig rond kan komen.

  Een film ls The Florida Project kan in een Oscarmaand als februari niet ontbreken aan de lijst beste films februari. The Florida Project werd eerder vorig jaar al in Amerika uitgebracht en acteur Willem Dafoe (van Spider-Man, Justice Leaugue, The Great Wall) wist door de film onder andere een Oscar voor beste bijrol in de wacht te slepen. Ook werd de film in al genomineerd voor verschillende andere prijzen.

  Black Panter 14 februari

  Black Panter is de nieuwe film van Marvel waarin we het verhaal van T'Challa volgen. Zijn vader is dood en het is nu aan hem om terug te keren naar Wakanda, Afrika. Het is zijn lot om zijn troon terug te krijgen. Het terugkeren naar zijn rechtmatige plek als koning verloopt daarentegen niet zo makkelijk als T'Challa had gehoopt.

  Interessant aan Black Panter is voornamelijk de cast van de film. Marvel heeft er in deze film namelijk voor het eerst voor gekozen om de belangrijke personages een Afrikaanse afkomst te geven. Hierdoor speelt een groot deel van deze film zich in Afrika af. De Black Panter wordt gespeeld door Chadwick Boseman.

  Broeders 15 februari

  Broeders vertelt het verhaal van drie Marokkaans-Nederlandse broeders. Samen reizen zij naar Syrië om hun vermiste jongere broer Yasin terug te vinden. Deze reis verloopt daarentegen niet zo soepel als gehoopt.

  Hun broer is een vermeend Syriëganger, wat de reis er dus niet makkelijker op maakt. In Syrië raken de broeders dan ook al snel betrokken bij al het geweld dat er gaande is. De film geeft ons vanuit onze veilige bioscoopstoelen een weergave van de gruwelheden van het Syrië-conflict.

  Eerder ging de film in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is geregisseerd door de Nederlandse regisseur Hanro Smitsman. In een interview met NOS Radio 1 Journaal vertelde de regisseur eerder al wat hij met deze film wilde bereiken. Zo wil hij voornamelijk Syriëgangers een gezicht geven.

  Gek van Oranje 15 februari

  Gek van Oranje is een komedie die ons meeneemt naar 2010. Nederland scoort verbazingwekkend veel tijdens het WK Voetbal in Zuid Afrika en bijna alle Nederlanders zitten voor de beeldbuis gekluisterd om het fenomeen mee te krijgen. Deze oranjegekte heeft zowel zijn voordelen als nadelen. Terwijl de gekte ene kant mensen dichter bij elkaar brengt, weet de gekte ook binnen vier weken mensen enorm uit elkaar te drijven.

  De cast van Gek van Oranje is een mix van bekende en onbekende gezichten. Zo zien we bekende Nederlandse acteurs als Martijn Ficher (André Hazes in Bloed, Zweet en Tranen) en Nasrdin Dchar die voornamelijk bekend bekend is van verschillende televisieseries waaronder Deadline (Vara) en De vloer op. Ook won de acteur een Rembrandt Award voor Beste Nederlandse Acteur door zijn bijdrage in de nederlandse film Rabat.

  The Shape of Water 15 februari

  Deze fantasyfilm speelt zich tidens de Koude Oorlog. Het vertelt het verhaal van een vriendschap tussen een meisje en een raar wezen.

  De zwijgende Elisa komt in een overheidslabaratorium te werken en ontdekt hier een wezen dat wordt vastgehouden in een watertank. Al snel ontstaat er een vriendschap tussen haar en een wezentje. Het wezen in de het water wordt daarentegen gehouden voor experimenten, iets wat je natuurlijk niet wilt dat met een vriend gebeurt. Elisa wil dus dat het wezen weer in de vrije natuur terecht komt.

  The Shape of Water staat genomineerd voor vier verschillende Oscars. Zo kan de film onder andere een prijs in de wacht slepen voor film van het jaar en voor de beste regie. The Shape of Water is geregisseerd oor Guillermo Del Torro. Deze regisseur maakt voornamelijk fantasy- en horrorfilms. Del Torro zou oorspronkelijk de The Hobbit-films regisseren, maar bleef uiteindelijk enkel betrokken als scenarioschrijver.

  I, Tonya 22 februari

  In I, Tonya volgen we de kunstschaatser Tonya Harding. Ze is op weg naar de top en het lijkt er dan ook op dat ze geselecteerd gat worden voor de Olympische spelen. Daarentegen is alles niet zo geweldig voor haar. Haar achtergrond, gedrag en outfits worden vaak door mensen als een doorn in het oog van de schaatswereld gezien.

  I, Tonya is ook genomineerd voor een Oscar. Zo kan de film een prijs in de wacht slepen voor beste actrice in een hoofdrol, beste atrice in een bijrol en beste filmmontage. Het lijkt er dan ook op dat we hoogstaand acteerwerk kunnen verwachten. Voornamelijk van hoofdrol speelster Margot Robbie die mogelijk de Oscar volgende maand in ontvangst mag nemen.

  Game Night 22 februari

  Als laatste film op deze lijst van beste films februari 2018, kijken we naar de film Game Night. Het ziet er naar uit dat dit een interessante film wordt om deze filmmaand mee af te sluiten.

  In de film volgen we koppels die, zoals ze dat wel eens vaker doen, een gezellige spelletjesavond organiseren. Daarentegen loopt de laatste spelletjesavond flink uit de hand. Als zijnde één groot Cluedospel is er iemand overleden en alles lijkt erop te duiden dat het om een moord gaat. De spelers proberen samen te achterhalen wie de moord op zijn geweten heeft om zo te voorkomen dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.

  Heb jij na het zien van deze film nog zin in een gezellige spelletjesavond, of is het beter om de volgende keer eens goed te kijken naar wie je nu eigenlijk uitnodigt?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.