Jurassic World Review (Blu-ray) - De jacht op een mega dino!

  In 1993 had Steven Spielberg goud in handen toen hij met de eerste Jurassic Park film kwam. De film over dinosauriërs was een wereldhit en praktisch ieder kind heeft de film wel gezien. Na jaren afwezigheid ligt Jurassic World nu in de winkels op Blu-Ray en DVD. Lees ons oordeel in de Jurassic World review.

  Jurassic World vertelt een gloednieuw verhaal, wat betekent dat mensen die nog nooit een van de drie Jurassic Park film hebben gezien, met een gerust hart deze film kunnen kijken. Al is het wel zo dat fans allerlei elementen zullen herkennen. De film heeft Chris Pratt in de hoofdrol.

  Pratt werkt op Isla Nubar, het eiland is nu één groot pretpark. We zien nu wat het geworden is wat niet lukte in de eerde delen. Het park is geheel gemoderniseerd naar de maatstaven van nu, het is dan ook goed om te zien hoe Jurassic World meegaat met de tijd. In het park is er een hele grote trekpleister, een nieuwe ‘attractie’: een mega grote dinosaurus. Een beest van een formaat zoals het Jurassic Park universum nog nooit heeft gezien.

  jurassic world review laboratorium

  Een dinosaurus uit een proefbuisje

  Het beest is niet op natuurlijke wijze gemaakt, maar het gaat om een genetisch gemanipuleerd dier. Dankzij deze wetenschap is het beest sterker, intelligenter en bloeddorstiger dan welke andere dinosaurus maar ook. Alleen dat het beest slimmer zou zijn dan de mens…. Daar was even geen rekening mee gehouden. Het beest breekt los en daar breekt de hel dan ook los.

  Want niemand op het themapark is zijn leven nog zeker, en dus ook niet onze hoofdrolspelers. Naast Pratt schittert Claire (Bryce Dallas): een knappe nette vrouw die meer de focus heeft op haar werk, dan dat ze zich druk houdt met haar neefje en nichtje. En laat dat nou net een probleem zijn, ze moest namelijk op die twee kinderen passen en die zijn het park ingegaan om dino’s te bekijken.

  jurassic world review twee kids kijken om

  Actie om je vingers bij af te likken

  Natuurlijk is dit slim gedaan: 2 kids in de hoofdrol. Dit gebeurde in Jurassic Park ook en het zorgt ervoor dat Jurassic World geschikt is voor een brede doelgroep. Niet alleen volwassenen genieten van alle spectaculaire special effects, kinderen kunnen zich helemaal inleven in de twee hoofdrolspelers: Gray (Ty Simpkins) en Zach (Nick Robinson). De twee broers kibbelen met elkaar zoals familieleden doen, maar in het heetst van de strijd worden alle ego’s overboord gegooid met maar één doel: de vijandelijke dinosauriërs te slim af zijn.

  Wat Jurassic World goed doet is het voorschotelen van actiescenes waarbij je op het puntje van je stoel zit. Geen moment is saai en continu is het spannend. Het roer is in handen van regisseur Colin Trevorrow, maar Spielberg is nog wel betrokken als uitvoerend producent. Het is alleen jammer om te zien dat, hoe meer de film vordert hoe meer clichés er uit de hoge hoed gehaald worden.

  jurassic world review claire en owen

  Een paar overbodige clichés aanwezig

  Begrijp ons niet verkeerd: het slot is indrukwekkend omdat het zó goed geproduceerd is en de shots prachtig zijn. Maar anderzijds krab je jezelf wel even achter de oren: Claire die rondhuppelt op hoge hakken met een dino achter zich aan, dat kan toch niet? Natuurlijk nog alles even in slow-motion. Sowieso hoe zij erbij loopt is heel vreemd: alsof ze een 7-gangen menu tijdens een date moet overleven, zo netjes en sexy loopt ze erbij. Het is niets voor een decor waarin de actiescenes elkaar in rap tempo opvolgen.

  Ook jammer is dat de romance tussen Claire en Owen te geforceerd in het script lijkt te zijn gestopt. Er is duidelijk geprobeerd neer te zetten dat tegenpolen elkaar aantrekken, want waar Claire continu overdreven netjes en sexy in beeld staat, wordt Owen wat meer neergezet als de lompe boer. Zij zou zogenaamd te goed voor hem zijn. Het is de vraag of elke Hollywood blockbuster een romance of flirt nodig heeft in een film. De nuance in Jurassic Park was veel verfijnder en dus natuurlijker.

  jurassic world review commandocentrum

  Jurassic World Review - Actievolle dinofilm

  Het was beter geweest om dit maar te skippen in Jurassic World. Immers is het een film die draait om de dino’s, de actievolle scenes en deels het verhaal. Met de actie zit het wel goed en de Blu-ray bevat prachtige beelden. Dit is het type film wat je in de hoogste kwaliteit wil zien met het beste geluid en dat kan met de Blu-ray versie die nu op de markt is. Een versie die naast de hoofdfilm nog leuke extra features bevat zoals verwijderde scenes en meer. Het zijn leuke extra’s voor de film.

  Jurassic World is zeker wel een aanschaf waard, maar houd er wel rekening mee dat de film een (klein) beetje tegenvalt. Iedere Jurassic Park fan omarmt de vele verwijzingen naar het eerste deel, maar zal ook snel teleurgesteld zijn met andere keuzes die gemaakt zijn door deze nieuwe regisseur. Soms geldt: less is more. En dat geldt zeker voor Jurassic World. Desalniettemin krijg je nog steeds hele toffe actiescenes voorgeschoteld en moet de film eens gezien hebben.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Spektakel
  • Verwijzingen naar Jurassic Park
  • Film gaat mee met de tijd
  • Minder charismatische hoofdrolspelers
  • Romance/flirt niet nodig
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.