Fast & Furious 7 Review (Blu-Ray) - Dag lieve Paul Walker

  We hebben allemaal het tragische overlijden meegekregen van de veel te jong gestorven acteur Paul Walker. Wat hij achterlaat is een erfgoed dat vooral The Fast & The Furious heet. In Fast & Furious 7 nemen we waardig afscheid van hem en hij is vereeuwigd op Blu-Ray. Ons oordeel lees je in de Fast and Furious 7 review.

  Moet dit nu zo dramatisch gebracht worden? Ja. Want zonder Paul Walker had The Fast & The Furious er heel anders uitgezien. Dat is zeker. Sinds 2001 vervulde hij de rol van Brian O’Conner. En sinds die eerste succesvol autofilm bouwde hij een hechte vriendschap op met medespeler Vin Diesel.

  fast and furious 7 review botsing tussen vin en jason

  Respect en actie gaan hand in hand samen

  Helaas heeft Walker nooit dit zevende deel uit de auto raceserie af kunnen maken. Iets wat zeer goed, professioneel én creatief is opgelost door broer Cody Walker in te zetten en gebruik te maken van heel wat technologische snufjes. Dankzij deze gouden combinatie is toch het einde van de film bereikt.

  En al met al is Fast and Furious 7 een goed product geworden. Zonder twijfel is dit de meest spectaculaire uit de reeks dankzij bizarre stunts. Wat dat betreft heb je te maken met Mission Impossible waarbij je vaak naar een aaneenschakeling van zieke stunt kijkt. Vermakelijk kijkvoer in ieder geval!

  Fast and Furious 7 review Vin en chick

  Aan coole stunts geen gebrek

  Voor sommigen is dit te weinig en biedt Fast and Furious 7 te weinig. Maar kom op: elke kijker weet nu toch wel wat deze serie omhelst? Je gaat niet naar dit soort films te kijken om een diepgaand verhaal. Wat je wil is vooral sensatie, op je wenken bediend worden met flauwe grappen en vooral enorm vette stunts. Dat serveert Fast & Furous 7 uitstekend!

  In een snelle auto moet je nooit versnelling 1 bereiken, maar gewoon vol gas doorrammen. En dat is wat deze film ook doet waardoor nooit je aandacht verslapt. We zien alle bekende koppen terug. Naast Walker zijn dit Vin Diesel, Dwayne Johnson (al heeft die wel een lullig klein rolletje dit keer!), Michelle Rodriquez, Jordana Brewste, Tyresse Gibson en Ludacris. Ze schitteren allemaal en het spat er vanaf dat ze er plezier in hebben gehad.

  fast and furious 7 review chillen in de zon

  Reis de hele wereld over

  Ze nemen het op tegen Jason Statham die de bad guy dit keer speelt. Hij speelt een moordenaar die wraak wil nemen op zijn broer. En de guys moeten natuurlijk niet vermoord worden en ondertussen op zoek naar een opsporingsapparaatje. Ondertussen neemt de film je mee naar allemaal exotische locaties, zoals Abu Dhabi.

  De vraag is of deze over de top actiefilm een aanschaf waard is? Absoluut. Zelfs als je de film al gezien hebt in de bioscoop, is het een aanschaf waard omdat je nu de extended version kunt bekijken. Voor de rest kent de film allerlei extra’s zoals verwijderde scenes, de making of en meer. Wel moet eerlijk gezegd worden dat de dood van het overlijden van Walker te weinig wordt benoemd in de extra's. Het komt ergens een paar minuten aan bod, dat de acteurs de vraag hadden of ze de film wel af moesten maken. En dat ze allemaal de in veronderstelling waren dat Walker dat gewild had.

  Maar de liefhebber mist de extra's met hoe er precies is gewerkt met de special effects, het inzetten van broerlief. Dat wordt allemaal niet benoemd. En dat is toch erg jammer.

  fast and furious 7 review knokken met jason

  Fast & Furious 7 Review - Een afscheid met een lach en een traan

  En niet te vergeten: de video “See you again” zit erop. Dit is het afscheidsnummer aan het einde van de film die weinig kijkers onberoerd zal laten. Wiz Khalifa zorgde in de Verenigde Staten voor een dikke nummer één hit, met een liedje dat hij slechts in tien minuten noteerde. Dit nummer gaat voortaan hand in hand met Paul Walker.

  Hoewel hij er niet meer is, is het goed dat we altijd nog van hem kunnen genieten op de buis. En daarom alleen al is zo’n film cool om in huis te hebben. Zodat we hem toch nog eventjes zien. Dus koop ‘m en denk bij jezelf: ‘Paul Walker.. When I see you again.’

  8

  De plus- en minpunten

  • Vette acties!
  • Grappig
  • Een achtbaanrit
  • Te weinig op extra's over Paul Walker

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.