Top 10 beste cel shaded games - Een bijzondere stijl

Article
zondag, 05 maart 2017 om 11:35
xgn google image
De grafische stijl genaamd cel shading is een bijzondere, maar vooral mooie stijl waarin games worden gemaakt. Het is duidelijk dat deze stijl steeds populairder wordt, voornamelijk bij indie developers. Check hier onze top 10 beste cel shaded games.
De meeste populaire games van tegenwoordig worden steeds realistischer op het gebied van grafische stijl. Games zoals Battlefield 1, Horizon: Zero Dawn en Call of Duty: Infinite Warfare komen steeds dichter bij dezelfde ervaring als het kijken van een film, maar dan met meer actie. Er zijn alleen nog wel meer soorten grafische stijlen, die ook ontzettend mooi zijn om te zien.
Cel shading in de wereld van grafische vormgeving in 3D bestaat onder andere om ervoor te zorgen dat grafische vormgevers hun 3D modellen eruit kunnen laten zien alsof ze getekend zijn. De oude game "XIII" is hier een erg goed voorbeeld van. In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met games waarin de cel shading techniek de overhand heeft genomen in de grafische stijl en die daardoor een prachtig aanzicht zijn geworden.

10. De Borderlands franchise

De Borderlands franchise staat onder andere bekend om zijn artwork, het is voor gamers van deze tijd de eerste titel die opkomt bij het denken aan cel shading. In alle games van de Borderlands serie wordt cel shading toegepast. Het zorgt voor een totaal uniek aanzicht, een game als deze zal voorlopig nog niet verouderd zijn.
Een grappig weetje, is dat de Borderlands serie er in de eerste instantie heel realistisch uit had moeten zien. Het probleem was dat de game consoles in die tijd nog niet krachtig genoeg waren om de visuele kwaliteit van Borderlands aan te kunnen, daarom hebben ze de complete artwork omgegooid en dit bleek ontzettend goed aan te slaan bij het grote publiek.
Wil je meer zien van de artwork van deze game? Check dan deze gameplay momenten!
105404 1

9. Prince of Persia

De Prince of Persia 2008 standalone en reboot is eigenlijk een beetje de laatste klapper in de franchise, hetzelfde idee als bij de game DmC: Devil May Cry. Sommigen houden ervan, sommigen niet. We kunnen het er in ieder geval wel allemaal over eens zijn dat de game tot op de dag van vandaag er nog steeds aantrekkelijk uitziet. Gecombineerd met goede gameplay en een tof verhaal, maakt dat deze reboot een plekje verdient in onze top 10.
105405 3

8. Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper is de franchise die Sucker Punch Production aan het grote publiek heeft voorgesteld. Jullie kennen vast wel haar games als InFamous, maar bij Sly Cooper begon het allemaal. Een mooie combinatie van cartoon-achtige effecten, stealth gameplay en inmiddels ook een snufje nostalgie, zorgt ervoor dat deze game zijn plek verdient in onze top 10 beste cel shading games!
105408 1

7. The Legend of Zelda: The Wind Waker

Sommigen vinden misschien dat deze titel wel wat hoger in de lijst mag, maar we moeten andere games ook eens een kans geven. We kunnen het er wel over eens zijn dat het derde deel van de 3D The Legend of Zelda serie ontzettend goed uit de verf is gekomen. Met dank aan de cel shading techniek, ziet de game er voor deze tijd nog aardig acceptabel uit.
Naast hoe de game er uitziet, is het samen met Ocarina of Time toch wel de game waar we de meeste herinneringen aan over hebben gehouden. Tenminste, we weten persoonlijk op dit moment een stuk makkelijker herinneringen op te rakelen van deze game dan van de latere titels in de serie. Over herinneringen gesproken, wanneer we weer terugdenken aan het moment waarop onze vriend Link gedag moest zeggen tegen zijn oma, kunnen we het moeilijk droog houden!
105409 1

6. Abzû

Abzû is een unieke game met prachtig uitziend artwork in de cel shading stijl. Het artwork is ook één van de belangrijkste aspecten van de game, aangezien ontdekken behoort tot de kern van de game.
In Abzû zwem je op hoge en lage snelheden door een grote uitgestrekte oceaan, hier mag je mooie uitgewerkte gebieden verkennen en kan je door middel van interactie het gedrag van de dieren in het water bestuderen. In plaats van een open wereld, is de oceaan van Abzû onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Je mag onder water grotten afstruinen, overstroomde ruïnes verkennen en nog zoveel meer mooie gebieden bekijken.
Onder andere Matt Nava, art director van de game Journey, heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van Abzû. Degenen die Journey hebben gespeeld, weten dan al snel wat ze kunnen verwachten van Abzû.
105477

5. RiME

RiME wordt een open world game waarin het oplossen van puzzels, het verzamelen van belangrijke objecten en het ontdekken van een prachtige wereld de kern van de game is. De wereld van RiME is gemaakt in de cel shading stijl en is zonder de gameplay zelf al prachtig om te zien, in combinatie met een ontzettend mooie soundtrack is het een erg toffe game waar je lekker rustig voor gaat zitten.
De releasedatum van RiME valt ergens in de maand mei 2017.
105478

4. XIII

Als we terugkijken op deze titel, keren we een flink eindje terug op de tijdlijn van ons gamingleven. XIII is een oude, zeer bekende en zeer geslaagde game in de cel shading categorie. Ubisoft is hier de eerste die cel shading in een first-person shooter introduceert en heeft het goed voor elkaar gekregen. Het lijkt net alsof de ontwikkelaars de game letterlijk uit een stripboek hebben gehaald en vervormd hebben naar een 3D-game.
In XIII is de president van de Verenigde Staten vermoord en jij bent de hoofdverdachte. Je weet zelf alleen helemaal niks meer sinds je wakker bent geworden en je hebt ook nog eens een schotwond in je hoofd.
105479

3. Diluvion

Diluvion is een game die zich afspeelt in een wereld die we misschien liever niet zelf meemaken. Ongeveer honderd jaar in de toekomst is de hele wereld diep onder water komen te staan. Diluvion is een cel shaded game in een steampunk stijl. Een gigantische onderwaterwereld ligt open voor je om te ontdekken, waar de planten en de waterdieren zelfs licht geven. Dit geheel zorgt voor een trippy visuele reis. De bodem van deze grote oceaan is bezaaid met prachtige monumenten en ontzettend veel loot voor je om te verzamelen.
In deze wereld bewegen jij en ieder ander zich voort in verschillende soorten onderzeeërs, die volledig bemand kunnen worden. Naast het ontdekken van deze wereld, is de interactie met andere schepen ook op een toffe manier vormgegeven. Als je spreekt met andere onderzeeërs zijn het getekende karakters die praten, wat de game ook weer een unieke draai geeft.
Diluvion kwam uit op 2 februari en de game is verkrijgbaar op Steam.
105480

2. Firewatch

Firewatch wordt door velen gezien als een emotionele ervaring die je niet probeert te verblijden met overweldigende actiescènes, maar die juist probeert aan te tonen dat sommige acties kunnen leiden tot dramatische gevolgen. De game zit boordevol geweldige dialogen en een aangrijpend verhaal.
Firewatch valt ook binnen het kader van cel shading en is een oogverblindend plaatje om naar te kijken. Dat in combinatie met een mooie soundtrack en een meeslepend verhaal maakt dit een toffe game, die niet ontzettend veel van je reflexen vraagt.
Wil je meer weten over deze meeslepende game? Check dan onze Firewatch Review!
105481

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Het pareltje van Nintendo en de meest geanticipeerde launch game voor de Nintendo Switch. In het nieuwe deel in The Legend of Zelda franchise pakt Nintendo ook de cel shading stijl op. Dit werd al gedaan in eerdere delen, waaronder de populaire The Legend of Zelda: The Wind Waker.
In Breath of the Wild is er een prachtig nieuwe open world om te ontdekken, vijanden om te vernietigen, spullen om te verzamelen en een verhaal om in verdiept te raken. De game is nog niet uit en de verwachting zijn heel erg hoog, maar we hebben vertrouwen!
The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een launch game voor de Nintendo Switch en komt op 3 maart uit. Wil je meer weten van de game? Check dan onze The Legend of Zelda: Breath of the Wild Preview! En ben je benieuwd naar het artwork van de game? Bekijk dan zeker deze screenshots!

Populair Nieuws