Assault Android Cactus Review - Moeilijke scifi twin-stick shooter

Review
zondag, 03 april 2016 om 15:19
xgn google image
Gigantische chaos op je scherm met tig vijanden per keer, waan je daar maar een weg door. Hoe dat er aan toe gaat in de nieuwe titel van Witch Beam, lees je in deze Assault Android Cactus review.
De game heeft een vrij aparte titel en daardoor grijpt het je aandacht, dat is goed. Voor 14.99 van je tegoed kun je de titel kopen in de PlayStation Store. Wat je krijgt is een twin-stick shooter in een scifi settng die wat weg heeft van Geometry Wars. De game kun je co-op spelen, alsook alleen.
Assault Android Cactus

Vlekkeloze besturing

Speel je alleen, maak dan je borst alvast maar nat. Want aan deze twin-stick shooter heb je een flinke kluif! Qua besturing is het niet zo'n probleem uiteraard. Een twin-stick zegt het al: je gebruikt de thumb sticks van de PlayStation 4 controller. Met de ene beweeg je en met de ander bepaal je waar je heen schiet. En dan heb je nog twee knoppen: L2 voor een speciale aanval en R2 om gewoon normaal te schieten.
Die besturing werkt vlekkeloos en dat is nodig, want de flinke kluif bestaat uit wat je te wachten staat. Je vecht in kleine arena's en doordat het oppervlakte zo klein is, moet je heel snel en behendig zijn om de grote getalen vijanden die op je afkomen de baas te worden. Het is zeer snel schieten, bewegen en van tactiek veranderen. De ene vijand vraagt om een speciale aanval en de ander om wat simpel lood in zijn lijf.
Dat die oppervlakten zo klein zijn is soms echt tergend. Het is vaak, met name in wereld drie en vier, net even té krap en te veel chaos op je scherm. Want als je niet snel genoeg een groepje vijanden uitschakelt, ligt er al wel weer ander gespuis op de vloer. Niet snel handelen kost je dan ook sowieso de kop. Wat dat betreft stelt Assault Android Cactus je eigenlijk de vraag: ben je nou een gamer of niet?! Geen luie avond bankhangen dus met bier erbij, maar keihard focussen en schieten!
Assault Android Cactus

Volle bak rammen

Je moet daarbij goed bepalen welk karakter je kiest. De game bevat in totaal 8 karakters, waarbij elke poppetje zijn eigen manier van vechten heeft. Het is persoonsgeboden welk karakter je het beste ligt. Natuurlijk kun je ze gewoon uitproberen en per level weer switchen.
Welk karakter je ook kiest, je moet dus volle bak rammen in die gameplay. Zorg er naast je geschiet ervoor dat je geregeld power-ups pakt én houd je batterij in de gaten. Assault Android Cactus doet namelijk iets enom verfrissends. Je gaat namelijk niet dood als je geen gezondheid meer hebt, maar als je batterij die je bij je draagt leeg gaat.
Het groene ding draag je bij je en de balk daarvan zie je langzamerhand leeg lopen. Na een tijdje kun je die batterij weer aanvullen omdat er dan ergens in het veld een nieuwe lading wordt gedropt. Je raadt het alleen al: vaak gebeurt dit op een plek waar enorm veel vijanden staan. En weer geldt dan: als je niet snel genoeg bent, red je het niet.
Assault Android Cactus

Voor de doorzetter

Nu kun je wel een keertje sterven. Alleen kost dit tijd. Dus als je niet genoeg leven hebt, respawn je naar een aantal seconden min of meer en heb je nog even tijd om je batterijtje op te laden. Maar die tijd dat je wacht op een nieuwe boost in je leven is tijd dat vijanden in grote getallen om je heen verschijnen en tijd die je dus mist om ze naar het hiernamaals te knallen.
Gelukkig geldt zoals altijd dat oefening kunst baart. Al is deze game wel echt voor de doorzetter. Het eerste gedeelte van de game doe je nog met je ogen dicht, maar in de derde wereld (er zijn er totaal 5) gaat de moeilijkheidsgraad bizar veel omhoog. We raden dan ook maar één ding aan: Ga dit co-op spelen! Je hebt eigenlijk extra mankracht nodig om het einde van de game te halen. En eerlijk is eerlijk: samen spelen is veel leuker. Het maakt de chaos compleet.
Cijfer: 7

Populair Nieuws